Σχέσεις

Η ανάγκη της επίδειξης...

10:41 π.μ.

Γεια σας! Τι κάνετε ;
Αυτό το post αφορά ένα φαινόμενο που παρατηρώ συνέχεια στη σημερινή "σύγχρονη" εποχή και ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το λόγο! Για να γίνω όμως λίγο πιο σαφής...

Τελευταία βλέπω συνέχεια και παντού μία μανία να δείξουν (και να δείξουμε) όλοι κάτι. Ότι έχουμε περισσότερα λεφτά, γνώσεις, φίλους, εμπειρίες, ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το πιο έντονο περιστατικό για ανάγκη επίδειξης εμπειριών το ακούσαμε από μία κοπέλα η οποία καμάρωνε επειδή έκανε one night stand με γνωστό τραγουδιστή... Λες κι έκανε κανένα τρομερό κατόρθωμα!


Όλη αυτή η τάση ευνοείται φυσικά και από τα social media. Πόσες φορές άνοιξα το facebook και είπα "α τι έχει αυτός τόσα πολλά παππούτσια;" ή "τι τέλεια αυτά τα κραγιόν ,πρέπει να έχει πολλά λεφτά για να τα αγοράζει...". Μερικοί χαρακτηρίζουν το facebook ως ένα photoshop ψυχής, εγώ απλά λέω ότι είναι ΚΑΙ ένας τρόπος να "δείξουμε" κάτι. Θέλουμε όλοι να βλέπουν ότι περνάμε την τέλεια ζωή, βγάζοντας φωτογραφίες με τα coctails και φυσικά κρύβοντας το επόμενο πρωινό με hangover!


Μπορεί να με πείτε υπερβολική... Αλλά δε λέω να μη δείξουμε κάτι που είμαστε. Το θέμα είναι γιατί να προσπαθούμε συνέχεια να δείξουμε κάτι που δεν είμαστε, μόνο και μόνο για να φανεί. Αν αποβάλλουμε όλο αυτό το "άγχος" της επίδειξης είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι! Ας κοιτάξουμε λοιπόν λίγο παραπέρα από την οθόνη του υπολογιστή μας και ας κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, κρατώντας και κάτι για τον εαυτό μας!
Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι όλα τα πράγματα για δημοσιοποίηση.

 Αυτά είχα να σας πω.Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το post... Θα χαρώ να διαβάσω σχόλιά σας αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε :)

*Σύντομα θα επανέλθω με beauty blogpost!
Φιλιά

You Might Also Like

14 σχόλια

  1. Έχεις πολύ δίκιο. Παν μέτρον άριστον! Δεν ειναι τυχαια αυτη η φραση!
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαυμάζω την ωριμότητά σου και τις απόψεις σου ενώ ακόμη είσαι τόσο νέα!!!!

    Πόσο δίκιο έχεις, μόνο αυτό θα πω!

    Keep walking girl και στην τελική λίγοι αλλά καλοί είναι που λένε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις απολυτο δικιο ετσι ειναι δυστυχως, θα περασει ομως κι αυτο που θα παει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να περάσει στο μέλλον αλλά δεν το βλέπω :P Δυστυχώς όσο πάει κολλάμε περισσότερο στα social media.

      Διαγραφή
  4. Δεν περίμενα αυτά τα λόγια από ένα τόσο μικρό κορίτσι!!Από την πρώτη στιγμή που διάβασα τα κείμενά σου κατάλαβα πόσο ώριμη είσαι!!
    Εχω βαρεθεί και εγώ αυτή την επιδειξιομανία..
    θεωρώ ότι αν περνάς καλά,δεν σκέφτεσαι καν να βγάλεις φωτογραφίες ή να κάνεις κοινοποίηση του που είσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα σε λίγο θα καταλήξουμε να βγαίνουμε για να κάνουμε checkin παρά για να διασκεδάσουμε στα αληθεια !
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)

      Διαγραφή
  5. Πρόσφατα διάβασα ότι οι ψυχολόγοι προτρέπουν τους εφήβους να μην σερφάρουν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης όταν αισθάνονται down. Ο λόγος είναι οτι στα μέσα αυτά, οι περισσότεροι βγάζουμε μια εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού μας, που μπορεί να επηρεάσει την ψυχολόγική διάθεση κάποιου που διαβάζει το "προφίλ" μας, ιδιαίτερα ενός εφήβου που βρίσκεται σε ευάλωτη ψυχολογική κατάσταση. Η αλήθεια βρίσκεται στο ότι στον "ηλεκτρονικό" κόσμο δείχνουμε συνήθως το πρόσωπο που θα θέλαμε να έχουμε. Δεν θα βάλουμε φωτογραφία μας τότε που χωρίσαμε αλλά θα βάλουμε μια φωτογραφία να χορεύουμε πάνω στα τραπέζια μέσα στην καλή χαρά για να δείξουμε τι καλά περνάμε (ασχέτως αν μέσα μας κλαίμε για τον προαναφερθέντα χωρισμό).

    Μπράβο σου που περιέγραψες τόσο σύντομα και περιεκτικά τις ανησυχίες σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ...αυτό με τους εφήβους σίγουρα ισχύει γιατί κι εγώ μπορεί να πέρασα την εφηβεία όμως όταν είμαστε στεναχωρημένοι και βλέπουμε συνέχεια παντού εξιδανικευμενη χαρά τότε σίγουρα πέφτουμε ψυχολογικά κι άλλο!

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, είναι πολύ σωστά όσα γράφεις!
    Έχει καταντήσει κάπως όλο αυτό & το κακό είναι πως το βλέπουν και μικρά παιδιά και όσο να'ναι επηρεάζονται & θα ζητούν διαρκώς μέχρι να φτάσουν κάποια κοπέλα την οποία παρακολουθούν στο youtube και την έχουν ως πρότυπο.. Δεν έχουν όμως όλες οι οικογένειες την ίδια οικονομική δυνατότητα..
    Νομίζω όμως πως μόδα είναι και θα περάσει.. Και το ελπίζω βασικά..
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά όλη αυτή η υπερκατανάλωση που έχουμε γενικά ως τρόπο ζωής είναι μία πολύ μεγάλη συζήτηση...
      Κι εμείς τα προβάλλουμε διαφημίζοντάς τα,θέλοντας και μη, αλλά ειδικά τα μικρά παιδιά που είναι επιρρεπή θέλουν πολύ προσοχή...
      Εδω θέλουμε εμείς που πάμε για 1 κραγιόν και πέρνουμε ολόκληρη συλλογή :p Πόσο μάλλον τα παιδια!
      xxx

      Διαγραφή
  7. Έχεις πραγματικά τόσο δίκιο και αυτό δεν φθείρει μόνο αυτούς που προσπαθούν να δείξουν ότι είναι πλούσιοι, έξυπνοι, με πολλους φίλους, πολλά υλικά αγαθά αλλά και όλους τους υπόλοιπους που είναι δέκτες. Νομίζω δεν είναι λίγες οι φορές που ο καθένας μας ασυναίσθητα βλέποντας αυτά τα "πολλά" που έχουν οι άλλοι έχει μπει στη διαδικασία να κάνει πράγματα πέρα από αυτά που μπορεί πχ αγορές γιατί νομίζει ότι κι αν αυτός αποκτήσει τόσα θα είναι πραγματικά ευτυχισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ισχύει, έχουμε μπει λίγο ή πολύ στην διαδικασία... Η ανάγκη μας για επίδειξη όσο πάει και μεγαλώνει, μέσα από τα social media :)
      Και να πεις ότι αυτό μας ευχαριστεί πραγματικά, ψέμματα θα 'ναι!

      Διαγραφή