μπατονέτες

Μπατονέτα η θαυματουργή !

10:54 π.μ.

Γειά σας beauties! Ελπίζω να είστε όλες καλά...
Ακόμα δε μπορώ να προσαρμοστώ στο "κρύο" του φθινοπώρου, αλλά προσπαθώ. Σήμερα θα σας μιλήσω για όλες τις χρήσεις που έχω βρει για τη μπατονέτα ,οι οποίες είναι αρκετές και σχετίζονται με διάφορες δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας. Πρώτα θα σας αναλύσω τις χρήσεις όσον αφορά το μακιγιάζ και κατόπιν τις υπόλοιπες.


1)Πρώτη πρώτη χρήση της μπατονέτας που μας έρχεται στο μυαλό είναι το να καθαρίζουμε τα αυτιά μας, σωστά;
Χμμ... Οι ειδικοί τα τελευταία χρόνια συμφωνούν ότι τις μπατονέτες πρέπει να τις χρησιμοποιούμε πολύ προσεκτικά στα αυτιά μας, μάλιστα αντί να καθαρίζουν τα αυτιά από το κερί το σπρώχνουν προς τα μέσα. Υποστηρίζεται επίσης ότι υπάρχει κάποιο σύστημα αυτοκαθαρισμού για τα αυτιά μας ,οπότε ουσιαστικά με τη μπατονέρα πρέπει να "παίρνουμε" ότι περισσεύει.
2)Διόρθωση του eye-liner. Ξεφύγατε από τα επιθυμητά όρια του eyeliner; Έχουμε τη λύση! Με μία μπατονέτα περιμένουμε να στεγνώσει τελείως -αν είναι liquid το liner- και πιέζουμε ελαφρά μέχρι να δούμε ότι έφυγε. Έπειτα προσθέτουμε λίγη σκιά αν έφυγε και αυτή και συμπληρώνουμε το eyeliner μας.
3)Καθαρισμός/Φτιάξιμο στο βερνίκι νυχιών αν μας ξεφύγει από το σωστό σχήμα. Βουτάμε τη μπατονέτα στο ασετόν και διορθώνουμε το λαθάκι!
4)Αφαίρεση της μάσκαρα ή του μολυβιού από το εσωτερικό του ματιού. Έχω ξυπνήσει πολλά πρωινά με υπολοίμματα μάσκαρα στο εσωτερικό του ματιού και η μπατονέτα με βοήθησε πολύ να τα αφαιρέσω.
 Προσοχή: Χρησιμοποιούμε διαφορετική μπατονέτα για το κάθε μάτι! 
 5)Αν δεν έχουμε πινέλα η μπατονέτα μπορεί να μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε διάφορα προιόντα μακιγιάζ. Εξηγώ! Θέλουμε να προσθέσουμε highlighter; Μπατονέτα! Θέλουμε να κάνουμε κοψίματα με πιο σκούρο καμουφλάζ/μεικ απ στα μάγουλα χωρίς να το παρακάνουμε; Μπατονέτα! Φυσικά όπως μπορούμε να αφαιρέσουμε eyeliner με τη βοήθεια της θαυματουργής (της μπατονέτας, ντε) ,μπορούμε επίσης να αφαιρέσουμε και άλλα προιόντα μακιγιάζ που προσθέσαμε κατά λάθος-κραγιόν,σκιές κλπ.
6)Εφαρμογή κρέμας ημέρας/νύχτας.
Ο σωστός τρόπος είναι να βουτάμε τη μπατονέτα στο βαζάκι της κρέμας και να την εφαρμόζουμε στο πρόσωπο. Εμείς βάζουμε το δαχτυλάκι μας για να απλώσουμε την κρέμα, ομως συνήθως τα χέρια μας δεν είναι πλήρως απολυμασμένα και μπορεί να μεταφέρουμε μικρόβια στο περιεχόμενο της κρέμας.
7)Ξέβαμα του βερνικιού σε δύσκολα σημεία. Έχετε βάψει τα νύχια των ποδιών σας και δυσκολεύεστε να τα ξεβάψετε; Η μπατονέτα που έχει μικρή επιφάνεια μπορεί να σας βοηθήσει να ξεβάψετε τα μικρά νύχια σας- αν τη βουτήξετε στο ασετόν.
 8)Νιώθετε τα χείλη σας ξηρά; Με μία μπατονέτα απλώστε ένα lip balm από το βαζάκι. Η λογική είναι ίδια με την κρέμα ημέρας και δε θα χρειαστεί να καθαρίσετε/λερώσετε τα χέρια σας. 


 Και έχουμε άλλες 2 χρήσεις, άσχετες με το μακιγιάζ απλά τις αναφέρω ενημερωτικά 

-Καθαρισμός πληκτρολογίων με ειδικό υγρό.
-Καθαρισμός έργων τέχνης (εικόνων,πινάκων κα), επίσης με ειδικό υγρό για να μην επηρεάσουμε τα χρώματα.

 Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες οι συμβουλές μου. Τελικά είναι "θαυματουργό" προιόν η μπατονέτα... και δεν της φαίνεται! Περιμένω τα σχόλιά σας, αν έχετε και καμία άλλη χρήση της μπατονετούλας να μου πείτε θα χαρώ να ακούσω κάτι καινούργιο.  

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!!
    Αυτό με την κρέμα το άκουσα πρόσφατα και σκοπεύω να το εφαρμόσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου :) Να προσθέσω άλλες δύο; (Ακολουθεί πολυλογία)
    α) πριν πολλά χρόνια που με ταλαιπωρούσαν χαλάζια και επιπεφυκίτιδα, η οφθαλμίατρος μου σύστησε να χρησιμοποιώ μπατονέτες για να πλένω τις ρίζες των βλεφαρίδων. Αφού βρέξεις τα μάτια σου, βουτάς την άκρη της μπατονέτας σε πολύ μαλακό σαμπουάν (που να μην προκαλεί δάκρυα δλδ) και κάνεις ελαφρύ μασάζ στις ρίζες. Μετά ξεπλένεις με άφθονο νερό. Ειδικό για κοπέλες με μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, Είναι ο μόνος τρόπος να αφαιρέσεις την σκόνη που κάθεται και μπορεί να δημιουργήσει μολύνσεις ή να βουλώσει κάποιο πόσο (που με τα γίνεται χαλάζιο).
    β) αυτό το ανακάλυψα πρόσφατα και η αιτία ήταν η αμπούλα της Arcaya. Γενικά αυτά τα γυάλινα φιαλίδια τα σιχαίνομαι. Ήθελα λοιπόν να βρω ένα τρόπο να μπορώ να χρησιμοποιώ λίγη ποσότητα και επίσης να καλύπτω το σπασμένο μπουκαλάκι. Πήρα λοιπόν μια μπατονέτα, την έκοψα στο ύψος της φιάλης, απολύμανα το πλαστικό μέρος και στη συνέχεια το τοποθέτησα εντός της αμπούλας. Χρησιμοποιείται και ως δοσομετρητής (καθώς το λεπτό σωληνάκι έχει την ιδιότητα να κρατά μέσα του υγρό το οποίο απελευθερώνει στην επαφή με το δέρμα, και ως πώμα αφού η διάμετρος της φιάλης είναι μικρότερη από το κεφάλι της μπατονέτας. Καλό ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειες ιδέες...ειδικά η πρώτη μου άρεσε πολύ <3
      Παθαίνω συνέχεια χαλάζιο και να φανταστείς δεν έχω καθόλου μακριές και πυκνές βλεφαρίδες !
      Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τις δικές σου ιδέες μαζί μας.
      xxx

      Διαγραφή
  3. πολυ ωραιες ιδεες! καποιες τις ηξερα ηδη , αλλα ειναι πολυ χρησιμο το ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή