Αρωματοποίηση

Skincare Routine | Τα αγαπημένα μου προιόντα

7:47 π.μ.

Γειά σας κορίτσια!
Σήμερα σκέφτηκα να σας κάνω ένα post με τα προϊόντα που χρησιμοποιώ στην καθημερινή ή την εβδομαδιαία μου ρουτίνα, και να σας πω πώς τα χρησιμοποιώ και γιατί μου αρέσουν τόσο πολύ. Είναι αρκετά, και τα χρησιμοποιώ συνήθως συνδιαστικά - αλλά όχι όλα μαζί.
Το πρόσωπό μου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ακμής/πόρων κλπ. Αυτό που επιδιώκω είναι να έχω μία όμορφη, καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα που να είναι καλά ενυδατωμένη.


Καθαρισμός & Peeling
Για να έχουμε μία όμορφη, λεία επιδερμίδα το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός. Αυτη την περίοδο χρησιμοποιώ το καθαριστικό gel της bioten, για κανονικό/μεικτό δέρμα με εκχύλισμα κυδωνιού. Κοστίζει περίπου 3 ευρώ, προσφέρει αναζωογόνηση και μία αρκετά ήπια καθαριστική δράση. Μετά τη χρήση του αισθάνομαι το δέρμα μου αρκετά απαλό και καθαρό. Στα συν του ότι μυρίζει πολύ ευχάριστα!

Η απολέπιση είναι επίσης ένα βήμα που πολλές γυναίκες αγνοούν, όμως κάνει τη διαφορά!
Εγώ προτιμώ να κάνω απολέπιση με scrub για το πρόσωπο. 
Το αγαπημένο μου πλέον scrub είναι το apricot fruity scrub από την Yves Rocher, το οποίο έχει πολύ ωραία μυρωδιά και ιδανικούς κόκκους για να απομακρύνει κάποια μαύρα στίγματα που έχω στη μύτη. Κοστίζει 5 ευρώ τα 50ml και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Το δεύτερο scrub που έχω να σας δείξω είναι της Aromaesti από τη σειρά Elixir, με ελιά και αργκάν το οποίο απολεπίζει πολύ απαλά και είναι ιδανικό για ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες. Η σύνθεσή του αφήνει ενυδατωμένη την επιδερμίδα, ακόμα κι αν μετά δεν βάλετε κάποια ενυδατική κρέμα.

Τόνωση
Για να τονώσω την επιδερμίδα μου, να αφαιρέσω ρύπους/υπολείμματα μακιγιάζ και να αισθανθώ πιο καθαρή την επιδερμίδα μου χρησιμοποιώ τονωτική λοσιόν bioten αλλά και το micellaire νεράκι ντεμακιγιάζ από τη Garnier.
Η τονωτική λοσιόν της bioten μου αρέσει πολύ, γιατί σφίγγει τους πόρους και αισθάνομαι πως καταπραύνει την επιδερμίδα. Έχει νούφαρο και βιταμίνη Ε, είναι τέλειο για τις ξηρές περιοχές του προσώπου.

Όσο για το νεράκι micellaire της Garnier, το έχω αγαπήσει. Εκτός του ότι με βολεύει πολύ στο ντεμακιγιάζ μου, μου αρέσει να το χρησιμοποιώ ακόμα κι όταν είμαι άφαβη για να τονώσω το πρόσωπο. Μου αρέσει το γεγονός ότι δεν έχει άρωμα, και καθαρίζει το πρόσωπο από ρύπους. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι ειναι ένα πολυχρηστικό προιόν ευρείας, που κοστίζει μόνο 6 ευρώ και περιέχει 400ml.


 Μετά τον καθαρισμό ή το peeling, σειρά έχει η ενυδάτωση.
Χρησιμοποιώ ή ενυδατική κρέμα, ή κάποιον ορό.

Η κρέμα που αγόρασα τελευταία και χρησιμοποιώ εδώ και 2 εβδομάδες περίπου είναι η bioten  Κρέμα Προσώπου 24ωρης ενυδάτωσης. Μου αρέσει το γεγονός ότι είναι ελαφριά αρωματισμένη, με ωραία λεπτή υφή που απορροφάται αμέσως. Κάνει το δέρμα απαλό και λαμπερό και προσφέρει ελαφριά ενυδάτωση, διότι είναι για μεικτό/λιπαρό δέρμα.
Η τιμή της είναι ακόμα πιο δελεαστική, κοστίζει μόνο περίπου 5 ευρώ και περιέχει 50ml. Ίσως είναι η πιο οικονομική κρέμα προσώπου που κυκλοφορεί στην αγορά.
Εντύπωση μου έκανε πως με βόλεψε πολύ περισσότερο από τη Steamcream, και κοστίζει το 1/4 της τιμής της. 
Δεν το περίμενα, αλλά είναι value for money προιόν!

Ο ορός που τον αγαπώ εδώ και πολύ καιρό είναι από τη σειρά Skin Perfection από τη L'oreal
Λεπτόρευστη υφή, υπέροχη μυρωδιά, η συσκευασία του είναι πραγματικό στολίδι και η τιμή του αρκετά προσιτή. Κοστίζει 11.99 και περιέχει 30ml, αν τον δοκιμάσετε δε θα το μετανιώσετε.

Για το τέλος σας άφησα 2 πολύ ωραία λαδάκια, τα οποία χρησιμοποιώ σαν μάσκα στο πρόσωπο όταν αισθάνομαι έντονη ξηρότητα αλλά κυρίως στα φρύδια-στις βλεφαρίδες και στα μαλλιά.
Το πρώτο είναι το Έλαιο Αργκάν από την Αρωματοποίηση, και το δεύτερο το Monoi Tiki Vanilla oil με spf 3.
Τα εφαρμόζω και συνδιαστικά σαν μάσκα στα μαλλιά μου, αλλά και μόνα τους. Με έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα στη θρέψη των βλεφαρίδων, αλλά και του προσώπου μου (μία μικρή ποσότητα). Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα καλύτερα να τα αποφύγετε για χρήση στο πρόσωπο, γιατί μάλλον θα σας προσθέσουν έξτρα λιπαρότητα.

Αυτά είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ στη δική μου ρουτίνα ομορφιάς! Εσάς ποιά είναι τα δικά σας αγαπημένα skincare προιόντα;

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. η κρέμα της bioten είναι τέλεια ακόμη και για λιπαρά/μεικτά (άλλωστε για αυτά προορίζεται) θα την ξαναπάρω σίγουρα στο μέλλον!Το καθαριστικό της ίδιας σειράς βέβαια δε με βόλεψε..γούστα είναι αυτα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρκετά ήπιο, κι εγώ το χρησιμοποιώ πρωί βράδυ και όχι μόνο 1 φορά τη μέρα όπως έκανα με άλλα πιο "δραστικά" καθαριστικά. Άλλωστε το δικό μου δέρμα είναι κανονικό με λίγη λιπαρότητα κάποιες μέρες στη ζώνη Τ, οπότε είναι αναμενόμενο να μου αρέσει!

      Διαγραφή
  2. Η ενυδατική απο την Bioten είναι απο τις αγαπημένες! Πολύ ενδιαφέρον αυτο το scrub της Yves roche και το λαδάκι απο την αρωματοποίηση αλλα αυτό που μπορούμε να το βρούμε??
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το scrub από την Yves Rocher μπορείς να το βρεις μέσω αντιπροσώπου της εταιρίας. Το λαδάκι της Αρωματοποίησης μπορείς να το βρεις στο εν λόγω μαγαζί στην Καλαμαριά, ή να παραγγείλεις από τη σελίδα τους στο facebook που ονομάζεται Αρωματοποίηση Αρωματοπωλείο και να παραλάβεις με αντικαταβολή :)

      Διαγραφή
  3. Η ενυδατική και το τζελ καθαρισμού της Bioten είναι όντως πολύ καλά για την τιμή τους! Πολύ ωραίο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή