μαγειρική

Guest Post: Τα πρώτα μου (άρα και εύκολα) cupcakes!

3:28 π.μ.

Γειά σας Κορίτσια!
Σκεφτόμουν καιρό να φτιάξω μία στήλη με διάφορες συνταγές, για αυτό και θα συνεργαστούμε με τη φίλη μου τη Σοφία. Είναι μία καινούργια Food Blogger, που μόλις ξεκίνησε το δικό της blog. Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο Sofie's Piece of Cake, για να μη χάσετε καμία συνταγή.
Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, θα ανεβαίνει μία συνταγή της Σοφίας εδώ στο Beauty Maniac.
Ελπίζουμε να σας αρέσει η ιδέα, και φυσικά οι συνταγές... Που όπως λέει και το όνομα, θα είναι εύκολες!


Γράφει η Σοφία Καραΐνδρου:
 
Η συγκεκριμένη είναι μία συνταγή που ήθελα να μοιραστώ όχι τόσο για την μοναδικότητά της αλλά για την αξία που έχει για μένα. Ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξα όταν ξεκίνησα να πειραματίζομαι με την κουζίνα.

Τι χρειαζόμαστε:
-340 γραμμάρια αλεύρι
-225 γραμμάρια ζάχαρη
-200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-4 αυγά
-2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια σε σκόνη
-1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
-λίγο αλάτι
-60 ml γάλα

**ΠΡΟΣΟΧΗ!! Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου οπότε καλό θα ήταν να τα αφήσετε έξω από το ψυγείο 10-12 ώρες πρίν.

Και πώς το φτιάχνουμε;;
 -Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο,
-Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και τη βανίλια,
-Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ στο μίγμα μέχρι να γίνει ομογενές,
-Μοιράζουμε το μίγμα είτε σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης, είτε σε μιας χρήσεως χάρτινα φορμάκια για cupcake,
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά

Tip για να γίνει εύκολη η ζωή μας:
Για να ελέγξουμε εύκολα άν έχουν ψηθεί τα κεκάκια μας, βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα στο μέσο, αν η οδοντογλυφίδα βγεί καθαρή είναι έτοιμα!!
 

Τα συγκεκριμένα cupcake τα συνόδευσα με μια απλή κρέμα που γίνεται ως εξής:
-Χτυπάμε μισή κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική την οποία ειχαμε κρυώσει στο ψυγείο μαζί με οποιαδήποτε ποσότητα άχνης ζάχαρης (εξαρτάται πόσο γλυκιά θέλει ο καθένας την κρέμα) μέχρι να είναι ομογενής και παχύρευστη,
-Μ' ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε πάνω από κάθε κεκάκι την κρέμα,
-Τελειώνουμε με χρωματιστή τρούφα από πάνω, και συνοδεύουμε με κομμένα φρούτα εποχής.
-Απολαύστε!!

You Might Also Like

4 σχόλια