αερογράφος

Συμβουλές για Μακιγιάζ με Αερογράφο από το Fashiulous

12:09 μ.μ.


Και ναι, σε συνεργασία με το Fashiulous γυρίσαμε ένα βιντέακι στο οποίο εγώ ήμουν το μοντέλο της Εύης και χρησιμοποίησε αερογράφο για το μακιγιάζ. Ήθελα πολύ να δω κάποιο βιντεάκι στο Make up Project με το πώς χρησιμοποιείται ο αερογράφος (στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομενος) και χάρηκα που μπόρεσα να τον δοκιμάσω και να δω ακριβώς τι προσφέρει. Επίσης αυτό είναι το πρώτο βιντεάκι που συμμετείχα στο youtube, για αυτό και είχα λίγο άγχος σχετικά με το πώς θα φαίνομαι στην κάμερα.
 Σήμερα ρωτάμε την Εύη για τον αερογράφο και την χρήση του, κάποια tips τα είπαμε και στο βιντεάκι. Ελπίζω να σας άρεσε η πρώτη μου εμφάνιση στο youtube!


Σε ποιές κοπέλες προτείνεις το μακιγιάζ με αερογράφο και γιατί;

Προτείνω πάντα τη βάση με αερογράφο στις νύφες, γιατί είναι από τα πιο απαιτητικά μακιγιάζ και με τον αερογράφο μπορούμε να έχουμε κάλυψη-διάρκεια-αδιάβροχο αποτέλεσμα και πάνω απ’ όλα πολύ φυσικό τελείωμα.

Έτσι, είμαι σίγουρη ότι η νύφη θα έχει τέλειο αποτέλεσμα για πολλές-πολλές ώρες! Να πω, μόνο, σε αυτό το σημείο, ότι θεωρητικά, μπορεί να γίνει ολοκληρωμένο μακιγιάζ στο πρόσωπο με τον αερογράφο (βάση, ρουζ, σκιές ακόμη και κραγιόν και φρύδια -με χρήση stencils) αλλά προσωπικά, ο αγαπημένος μου τρόπος είναι ο συνδυασμός του “συμβατικού” μακιγιάζ με αυτό του αερογράφου. Οι εφαρμογές που προτιμώ να κάνω με τον αερογράφο είναι: foundations, σκιάσεις, highlighter και ρουζ.



Τι προσφέρει περισσότερο από κάποιο κοινό foundation;

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ψεκάζεται το χρώμα πάνω στο πρόσωπο κι έτσι έχουμε πολύ ομοιόμορφη και ελαφριά εφαρμογή. Αν έχεις ακούσει είτε από διαφημίσεις προϊόντων/πινέλων μακιγιάζ ή και από ξένες bloggers χρησιμοποιούν πολύ τον όρο “airbrushed” όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν κάτι με τέλεια κάλυψη, αλλά πολύ ελαφρύ αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, τα προϊόντα είναι ιδιαίτερα σταθερά (πολλές φορές και τελείως αδιάβροχα) και ελαστικά ώστε να μην αλλοιώνονται ακόμη και μετά από πολλές ώρες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορες εταιρίες με προϊόντα για αερογράφο, τα οποία έχουν διαφορές στη σύστασή τους. 

Τα χρώματα του αερογράφου είναι ακριβά;

Ναι, αλλά όχι και ιδιαίτερα ακριβότερα από ένα high end foundation. Η διαφορά είναι ότι για ολόκληρο το πρόσωπο χρειάζονται κυριολεκτικά 5-10 σταγόνες!



 Πόση ώρα χρειάζεται για να κάνεις μία ολοκληρωμένη βάση (make up, concealer, κοψίματα) με τον αερογράφο;

Αν και όσοι προωθούν το μακιγιάζ με αερογράφο, λένε ότι είναι γρηγορότερη λύση, εμένα μου παίρνει τον ίδιο χρόνο. Θεωρώ ότι χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή για να μην πεσει πολύ χρώμα και να είναι ομοιόμορφες οι στρώσεις. Οπότε θα έλεγα πως χρειάζεται περίπου ένα 20άλεπτο ίσως και μισάωρο αν έχουμε να κάνουμε ιδιαίτερη κάλυψη.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες εφαρμογές, όπως το body painting, όπου ο αερογράφος κάνει μεγάλη διαφορά στο χρόνο εφαρμογής. Αν έχεις, για παράδειγμα, να βάψεις μια ολόκληρη πλάτη μαύρη, ναι, με τον αερογράφο θα το κάνεις γρηγορότερα.

Το αποτέλεσμα που προσφέρει πόσες ώρες μπορεί να διαρκέσει;

Και πάλι, εξαρτάται από το προϊόν, γιατί όπως είπα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνθέσεις. Θα έλεγα με ασφάλεια, ότι κρατάει σίγουρα 9 ώρες αναλοίωτο (δοκιμασμένα). Το πολύ πολύ να χρειαστεί λίγη πούδρα γιατυχόν γυαλάδες.

Υπάρχουν χρώματα και για κάποιο πιο extreme λουκ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (πχ. κόκκινο, μπλέ, πράσινο);

Βέβαια. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα για face & body painting, για σκιές και φυσικά για μίξεις, ώστε να βγάλουμε ότι αποχρώσεις θέλουμε. Επίσης υπάρχουν ποιότητες ματ ή και με πέρλα.

Όταν γυρίσαμε το βιντεάκι μας είπες ότι γίνεται να δημιουργήσεις και το μακιγιάζ των ματιών με τον αερογράφο. Ποιά είναι τα μειονεκτήματα της μεθόδου;

Το βασικό μειονέκτημα, θα έλεγα, είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις -εύκολα- καθαρές γραμμές και πρέπει να χρησιμοποιηθούν stencils, που κάνουν την διαδικασία λίγο πιο περίπλοκη. Γι’ αυτό εγώ δεν το προτιμώ. 



Προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, ή μπορεί να το αποκτήσει οποισδήποτε; Από πού μπορεί κάποια να προμηθευτεί τον αερογράφο και τα υλικά του;

Ανυπομονώ να δω γυναίκες να μακιγιάρονται στο σπίτι με αερογράφο! Αλήθεια! Και βέβαια θα μπορούσε μια κοπέλα να έχει τον δικό της αερογράφο και 2-3 χρώματα (foundation, bronzer, ρουζ) για να κάνει το καθημερινό της μακιγιάζ. Σου είπα και από κοντά ότι ο καθαρισμός και η συντήριση του πιστολιού του αερογράφου είναι κάπως, όχι δύσκολα, αλλά περίπλοκα για καθημερινή χρήση. Υπάρχουν όμως εταιρίες που έχουν συστήματα πολύ πιο φιλικά στη χρήση! Δυστυχώς, στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένα τα σημεία πώλησης. Μέχρι και τώρα δεν γνωρίζω κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο. Εγώ προμυθεύομαι τον εξοπλισμό και τα υλικά μου από το εξωτερικό. Εύχομαι κάποιος να τα φέρει και να κάνει αυτό το είδος μακιγιάζ πιο προσιτό στον κόσμο, ή αλλιώς θα τα φέρω εγώ! :P :P :P. Κάποια αμερικάνικα sites, στέλνουν και στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς, πολλές φορές, μεσολαβεί και το τελωνείο και η αγορά δεν συμφέρει…

Γιατί πιστεύεις πως στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο το μακιγιάζ με αερογράφο, ενώ στο εξωτερικό είναι πολύ πιο γνωστό;

Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το κόστος, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι σωστή η σκέψη. Σίγουρα, αν κάποιος έρθει να πουλήσει αερογράφους στο κοινό, δεν θα απευθυνθεί σε κοπέλες που ψωνίζουν αποκλειστικά drugstore εταιρίες. Για μια γυναίκα, όμως που αγοράζει ακριβότερα καλλυντικά, το κόστος δεν είναι τρομακτικό! Ο εξοπλισμός (αερογράφος και πιστόλι) αγοράζεται μία φορά και αυτό που θέλει ανανέωση, είναι τα χρώματα!

Αν δεν είδατε το βιντεάκι, κάντε κλικ παρακάτω:

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Εύη και το Fashiulous που με φιλοξένησαν, και που απάντησε με προθυμία όλες μου τις ερωτήσεις σχετικά με τον αερογράφο και την χρήση του!
 Θα τα πούμε στο επόμενο post, πολλά φιλιά!



You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Μπράβο Λιλάκι μου!
    Πολύ ωραίο βίντεο και το μακιγιάζ σου ταιριάζει πολύ!
    Η συγκεκριμένη τεχνική βγάζει ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα στο φρέσκο πρόσωπό σου, που ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται στρώσεις και στρώσεις make up....
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου χαίρομαι πολύ που το είδες και σου άρεσε! Όντως ήταν πολύ ωραίο και κράτησε για ώρες. Φιλιάα!!

      Διαγραφή
  2. Λίλα μου χίλια μπράβο!!!! πολύ όμορφη και πάρα πολύ γλυκιά!!!!!! <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία συνεργασία!!! Θα ήθελα σίγουρα κάποια στιγμή να δοκιμάσω μακιγιάζ με αερογράφο. Μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα που δίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα να το δοκιμάσεις, είναι πολύ ευχάριστη η αίσθηση και το αποτέλεσμα πολύ ομοιόμορφο :)

      Διαγραφή
  4. Μια κουκλα, υπεροχη αναρτηση ειχα αρκετες αποριες, μπραβο κοριτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Kate μου :) Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση και το βίντεο, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή