βερνίκια νυχιών

10 Tips για να πετύχεις το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι

5:55 π.μ.


Θέλεις να κάνεις μόνη σου το μανικιούρ σου, και όλοι να σε ρωτάνε αν σου έκανε τα νύχια επαγγελματίας; Εδώ θα βρεις τα πιο χρήσιμα tips!

1)Προτίμησε να κάνεις λεπτές γραμμές με το βερνίκι στην επιφάνεια των νυχιών, παρά μία παχιά γραμμή που θα δείχνει αντιαισθητική και θα κάνει πολύ ώρα να στεγνώσει.

2)Τρίψε την επιφάνεια των νυχιών με ένα buffer, ώστε το βερνίκι σου να στρώσει τέλεια και χωρίς γραμμές.

3)Λίμαρε τα νύχια σου προς μία κατεύθυνση, και όχι δεξιά αριστερά.

4)Μην ανακινείς τα βερνίκι πάνω κάτω λίγο πριν το χρησιμοποιήσεις γιατί η συγκεκριμένη κίνηση θα προκαλέσει φουσκίτσες στο τελικό αποτέλεσμα. Προτίμησε να το ρολάρεις ανάμεσα στις παλάμες σου.

5)Περίμενε να στεγνώσει αρκετή ώρα, και μην το τοποθετείς κάτω από ζεστό νερό ή ζεστό αέρα. Αυτό προκαλεί επιφανειακό στέγνωμα, ενώ μέσα είναι ακόμα υγρό το βερνίκι και μπορεί να χαλάσει. Αν βιάζεσαι προτίμησε να τοποθετήσεις τα νύχια σου κάτω από κρύο νερό ή να τα ψεκάσεις με ένα ειδικό σπρέυ για γρήγορο στέγνωμα.

6)Μην ξεχνάς το top coat! 
Προσφέρει ορατή λάμψη στα νύχια και μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης υπάρχουν πολλά είδη top coat με διάφορα εφέ για να διαλέξεις, όπως ματ ή με χρωματιστά glitter. Αν θέλεις να δεις πραγματική διαφορά στην διάρκεια, επένδυσε σε ένα καλό top coat.

7)Πάρε τον χρόνο σου. 
Δεν γίνεται μέσα σε 5 λεπτά να βάψεις τα νύχια σου και να στεγνώσουν, για αυτό διάλεξε μία μέρα που να έχεις χρόνο και αφιέρωσέ την στο μανικιούρ σου.

8)Φρόντισε τα πετσάκια και ενυδάτωσε χέρια & νύχια.
Γιατί τι να το κάνεις ένα τέλειο μανικιούρ όταν υπάρχουν αντιαισθητικά πετσάκια και ξηρά/ταλαιπωρημένα χέρια;

9)Προμηθεύσου με τα κατάλληλα εργαλεία
Στο ebay πλέον υπάρχουν τα πάντα σε πολύ χαμηλές τιμές, έτσι ώστε μετά από λίγο εξάσκηση το μανικιούρ μας να φαίνεται επαγγελματικό. Πινέλα για σχέδια, stamping sets, dotting tools, αυτοκόλλητα, tattoos και πολλά ακόμα για σένα που θέλεις να πειραματιστείς! Δες όσα σου προτείνω εγώ εδώ.

10)Ανακίνησε τα βερνίκια σου τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, γιατί αν μείνουν για πολλές μέρες αχρησιμοποίητα και ακίνητα ξεκινούν να πήζουν με αποτέλεσμα να χαλάνε.

Και ένα έξτρα tip:
Αν σου έχει συμβεί να μην μπορείς να ανοίξεις το βερνίκι σου (λόγω ξεραμένων υπολειμμάτων), βύθισέ το σε βραστό νερό. Μετά από 3-4 λεπτά θα τα καταφέρεις σίγουρα!

You Might Also Like

13 σχόλια

  1. Πολύ ωραίες συμβουλές και το extra tip σίγουρα θα φανεί χρήσιμο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες οι συμβουλές σου Λίλα μου.. φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Οι συμβουλές σου είναι σωστές, αλλά δεν γίνονται πάντα πραγματικότητα,... χαχαχα.. Φιλια

      Διαγραφή
    2. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, ακόμα κι εγώ τις περισσότερες φορές ασυναίσθητα ανακινώ πάνω κάτω τα βερνίκια πριν τα χρησιμοποιήσω και μετά θυμάμαι πως κάνουν φούσκες... :P
      xxx

      Διαγραφή
  4. Ωραίο το κολπάκι στο τέλος,δεν το είχα ξανακούσει! Έχω πολλά μπουκαλάκια βερνικιών με σημάδια από δαγκωνιές στο πώμα! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς! Λειτουργεί με λίγη υπομονή και προσπάθεια :)

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστές οι συμβουλές σου κορίτσι!!! τα νύχια σου πάνω στην φωτογραφία φοβερά!!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα νύχια στην φωτογραφία δεν είναι δικά μου (δυστυχώς!), όμως εμπνεύστηκα από τα συγκεκριμένα και περιμένω ήδη ταινίες σε χρυσό και ασημί για να δοκιμάσω και τα δικά μου σχέδια σύντομα :)

      Διαγραφή