αντηλιακό

Τα καλύτερα αντηλιακά του 2015 που πρέπει να δοκιμάσεις!

12:48 μ.μ.


  Γειά σε όλες!
Το καλοκαίρι έφτασε, και οι περισσότερες ήδη ξεχυθήκαμε σε κάποια όμορφη παραλία για να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο. Οι πιο άτυχες έμειναν στην πόλη, όλες όμως πιστεύω πως είναι σε αναζήτηση του πιο ωραίου αντηλιακού για το 2015. Σήμερα θα σας μιλήσω για τα δικά μου αντηλιακά, τα οποία σας συστήνω και θα σας αναλύσω το καθένα για να δείτε ποιό σας ταιριάζει.

 Είτε μείνεις στην πόλη, είτε πας στην θάλασσα, πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσεις σε ένα καλό αντηλιακό που θα σε προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και την πρόωρη γήρανση. Αν είσαι πολύ λευκή και με ευαισθησίες στο δέρμα, καλό είναι να προτιμήσεις αντηλιακό με SPF 50. Αν δεν είσαι, ξεκίνα με SPF 30 και σταδιακά όσο μαυρίζεις μπορείς να το μειώσεις.
Όλα τα αντηλιακά που θα σας δείξω προσφέρουν προστασία UVA&UVB, σας το λέω για να μην το αναφέρω συνέχεια. 

 Sun Screen Velvet Matte της Frezyderm - SPF 50
Νούμερο ένα αγαπημένο μου αντηλιακό ever είναι το συγκεκριμένο αντηλιακό προσώπου. Έχει βελούδινη υφή σαν τζελ,είναι άοσμο και αφήνει ματ αποτέλεσμα. Καμία σχέση με τα αντηλιακά που δεν απλώνονται εύκολα και αφήνουν εκείνη την αντιαισθητική ασπρίλα στο δέρμα. Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι απορροφάται μέσα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, και έχει την τεχνολογία second skin ώστε να γίνεται ένα με το δέρμα. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει κάτι παρόμοιο, αν ακόμα δεν πήρες αντηλιακό δοκίμασέ το! Όσο για την συσκευασία του, είναι πολυτελέστατη και δεν αφήνει το προιόν να έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το φως.
Η τιμή της ποικίλει, στα φαρμακεία θα το βρείτε γύρω στα 24€ τα 50ml αλλά σε online φαρμακείο κοστίζει πολύ λιγότερο. 

 Vichy Capital Soleil - SPF 50
Συνεχίζουμε πάλι με αντηλιακό για το πρόσωπο, που είναι το  για κανονικές εως ξηρές επιδερμίδες. Απλώνεται πολύ άνετα λόγω της βελούδινης υφής της, δεν αφήνει ούτε αυτό ασπρίλα στο πρόσωπο και έχει μία ελαφριά όμορφη μυρωδιά. Το χειμώνα η επιδερμίδα μου είναι όντως κανονική, τώρα που καλοκαιριάζει δημιουργεί αρκετή λιπαρότητα και με την συγκεκριμένη αντηλιακή γυαλίζω λιγάκι. Παρόλα αυτά είναι μία πολύ καλή επιλογή, και σίγουρα σου την συστήνω ειδικά εαν έχεις κανονική εως ξηρή επιδερμίδα. Είναι στα 50ml, η συσκευασία της είναι απλό σωληνάριο με καπάκι που ανοίγει και κλείνει εύκολα και κοστίζει 19€ στα φαρμακεία αλλά online μπορείτε να την βρείτε ακόμα και 10-11€.

 Daily Sunscreen Cream Youth Lab - SPF 50
 Η πιο καινούργια προσθήκη στην συλλογή μου με αντηλιακά προσώπου είναι το  κι αυτό για κανονική/ξηρή επιδερμίδα. Το βρήκα στο καλοκαιρινό μου κουτάκι Cherrybox, και χάρηκα πολύ που έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω γιατί η εταιρεία Youth Lab είναι ελληνική. Περιέχει χρώμα, και κυρίως προσφέρει ομοιομορφία και όχι κάλυψη. Επίσης, έχει την ιδιότητα πως προσαρμόζεται στον χρωματικό τόνο και ενώ στην αρχή μου φάνηκε πολύ σκούρο (είμαι και άσπρη σαν το γάλα!) τελικά δείχνει όμορφο. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν απλώνεται εύκολα, και το αποτέλεσμα που αφήνει είναι εντελώς λιπαρό. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα σου το συστήνω, αν όχι σίγουρα είναι καλύτερο να επιλέξεις το αντίστοιχο αντηλιακό της σειράς για λιπαρές επιδερμίδες που διάβασα πως έχει υφή gel. Είναι Πλούσιο σε Υαλουρονικό Οξύ και Βιταμίνη Ε, ενώ τα φωσφολιπίδια που περιέχει αποτρέπουν την απώλεια νερού και την πρόωρη γήρανση. Επίσης δεν περιέχει parabens και παραμένει σταθερό για πάρα πολλές ώρες, ακόμα και στον ιδρώτα και στο νερό. Κοστίζει 20.40€ κι είναι στα 50ml, θα το βρείτε είτε στα φαρμακεία είτε online και κάτι που μου άρεσε πολύ είναι η υφή της συσκευασίας του! Μικρή λεπτομέρεια που όμως κάνει τη διαφορά.

Shiseido Sun Protection Lotion - SPF 50
 Κι αφού σας ανέλυσα τα αγαπημένα μου αντηλιακά προσώπου, περνάμε και σε αυτά του σώματος.
Αυτο είναι το πιο ακριβό αντηλιακό που έχω είναι για το πρόσωπο και για το σώμα. Είναι το πιο λεπτόρευστο αντηλιακό που έχω δοκιμάσει, απλώνεται πανεύκολα, δεν αφήνει καθόλου σημάδια και λευκή χροιά και μυρίζει ελαφριά και υπέροχα. Αφήνει μία βελούδινη υφή στο δέρμα. Στα 100ml κοστίζει περίπου 30€ online και μου αρέσει πολύ τόσο σαν προϊόν όσο και σαν συσκευασία. Παραμένει αναλλοίωτο στον ιδρώμα και στο νερό.


 Aubrey  Natural Sun Broad Spectrum - SPF 30
Επόμενο αντηλιακό για το σώμα, και το site με προϊόντα φυσικά που είναι το evitamins. Περιέχει φυσικά αντηλιακά φίλτρα, είναι gluten free και είναι πιστοποιημένο πως περιέχει αποκλειστικά φυτικής προέλευσης συστατικά. Η υφή του είναι αρκετά περίεργη, αρχικά νόμιζα πως έχει λήξει τσεκάροντας όμως την ημερομηνία και διαβάζοντας διάφορα reviews είδα πως έτσι είναι το προϊόν. Απλώνεται πολύ εύκολα, δεν αφήνει ούτε αυτό λευκή χροιά και η μυρωδιά του είναι αρκετά φυτική (σε μένα αρέσει, σε άλλους όχι). Γενικά αν θέλετε να χρησιμοποιείτε φυσικής προέλευσης προϊόντα και να μην ανησυχείτε για τον ήλιο, σας το συστήνω σίγουρα. Περιέχει 118ml και θα το βρείτε στα 11.36€ στο evitamins.

 Eau Thermale Very High Protection SPR 50+
 Για το τέλος σας άφησα 2 προϊόντα σώματος από την Avene, αντηλιακό και after sun. Το αντηλιακό αυτό είναι για ευαίσθητες επιδερμίδες. Η συσκευασία του είναι με σπρέι, και απλώνεται πολύ εύκολα στο σώμα χάρη σε αυτό. Μυρίζει όμορφα, απλώνεται εύκολα και η σύστασή του δεν είναι πολύ λεπτόρευστη αλλά ούτε και πηχτή. Το χρησιμοποιώ και στην παραλία, και στην πόλη και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Είναι στα 200ml και κοστίζει περίπου 22.60€, αν και online μπορείτε να το βρείτε ακόμα και στη μισή τιμή.

Eau Thermal Avene After Sun Repair Lotion
Γενικά δεν χρησιμοποιούσα after sun, παρά μόνο κρέμα σώματος μετά το μπάνιο στην θάλασσα. Όταν όμως δοκίμασα το συγκεκριμένο ξετρελάθηκα. Αφήνει τόσο δροσερή και ενυδατωμένη την επιδερμίδα μετά το μπάνιο, που είτε την νιώθετε ξηρή είτε έχετε καεί λιγάκι σίγουρα θα σας δροσίσει και θα σας ενυδατώσει. Το συγκεκριμένο είναι στα 200ml και κοστίζει 16.30€, μπορείτε όμως να το βρείτε σε προσφορά στα online φαρμακεία ή σε πακέτο με τα αντηλιακά της σειράς.

Αυτά είχα να σας πω! Περιμένω τα δικά σας αγαπημένα αντηλιακά. Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά; Πώς σας φάνηκε; Συγγνώμη για το τεράστιο post, αλλά θέλω να είμαι όσο πιο αναλυτική γίνεται. Αλήθεια, εσύ πού θα πας φέτος διακοπές; Μην το σκέφτεσαι πολύ, ετοίμασε βαλίτσα και φύγε ακόμα και για ένα Σ/Κ!

You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο post!! Έχω ακούσει τα καλύτερα για τα αντηλιακά από από την Youth Lab και την Frezyderm και έχω στο νου μου να τα δοκιμάσω σύντομα αλλά θα σου πρότεινα και τα αντηλιακά με γιαούρτι από Korres είναι υπέροχα και η μυρωδιά τους απλά εθιστική!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Πέρυσι χρησιμοποιούσα το αντηλιακό του Κορρέ με γιαούρτι, και δεν μπορώ να πω πως ήταν και το αγαπημένο μου :)
      Frezyderm αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις, το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικό!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ φέτος διάλεξα frezyderm για το πρόσωπο και biotherms για το σώμα!Θέλω να δοκιμάσω και shiseido και youthlab αλλά κάποια άλλη χρονιά μάλλον καθώς στόκαρα για φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το αντιλιακό Shiseido σίγουρα είναι εξαιτερικό όπως όλα τα προιόντα αυτής της μπλε σειράς.. φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εγώ θέλω πολύ να πάρω κάποια στιγμή την πούδρα της σειράς ^_^!!

      Διαγραφή
  4. Frezyderm και Vichy σταθερές αξίες στα αντηλιακά :) Aν και θέλω και ένα που να μην φεύγει κατευθείαν και να είναι σταθερό και έξτρα αδιάβροχο. Χμ... μπορεί να προτιμήσω της Shiseido
    xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε Ηρώ γιατί όχι; Στις τιμές είναι λίγο τσιμπημένα, αλλά τα αξίζουν :)
      xx

      Διαγραφή
  5. Το αντηλιακό της Frezyderm είναι το αγαπημένο μου, ένα ματ τις Vichy που είχα πάρει δεν μου άρεσε καθόλου. Για φέτος πήρα να δοκιμάσω ένα τις laroche posay για ακνεικά δέρματα και τεστάρω και το youthlab, για να δούμε? φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω την άποψή σου και για τα 2 Natts μου :) Φιλάκια Πολλά!!

      Διαγραφή