οικονομικά προιόντα

Τέλεια φρύδια ♡ 5 Εύκολα βήματα για να τα πετύχεις

6:46 π.μ.

Τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια μας, και για δεκαετίες αλλάζουν ανάλογα με τη μόδα κάθε εποχής. Άλλες φορές είναι πιο λεπτά κι από τσιγαρόχαρτο, ενώ άλλες η μόδα επιτάσσει να τα αφήνουμε πυκνά (όπως και στη σημερινή εποχή). Το θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες είναι πώς θα βγάλει σωστά τα φρύδια της η κάθε μία, ώστε να είναι μεν στη μόδα αλλά με τρόπο που να της πηγαίνει. Θέλουμε δηλαδή να έχουμε τέλεια φρύδια, χωρίς να χρειάζεται συνέχεια να μας τα βγάζει κάποια ειδική αισθητικός. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες συμβουλές τόσο γενικές όσο και πιο συγκεκριμένες, που είτε έχω ακούσει είτε γνωρίζω από μόνη μου. 


 Αρχικά, αν διαβάζεις αυτή την ανάρτηση και δεν έχεις βγάλει ποτέ τα φρύδια σου στο λέω με κάθε ειλικρίνεια:
Προτίμησε αυτή την πρώτη φορά να πας σε αισθητικό, και μετά η διαδικασία για να συντηρήσεις το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο εύκολη! Εξάλλου το κόστος δεν είναι μεγάλο, και στο τέλος θα δεις πως θα είναι πολύ καλύτερα τα φρύδια σου από ότι είχες φανταστεί.

 
How-to, 5 βήματα για το πώς θα πετύχεις τα τέλεια φρύδια:


1.Παρατήρησέ τα
 Θέλεις τα φρύδια σου λεπτά; Μήπως προτιμάς να ακολουθήσεις τη μόδα και να τα αφήσεις πυκνά; Παρατήρησε τα φρύδια σου και σκέψου πώς θα ήθελες να είναι, για να σου αρέσουν και να ταιριάζουν στο πρόσωπό σου.

2.Καθόρισε τα ιδανικά φρύδια
 Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, μπορείς να δώσεις το κατάλληλο σχήμα και στα φρύδια σου ώστε να υπάρχει ισορροπία. Σε ένα στρόγγυλο πρόσωπο ας πούμε προτιμάμε συνήθως τα φρύδια με γωνίες.

3.Δώσε το κατάλληλο σχήμα
Τα πιο δύσκολα βήματα της διαδικασίας είναι ο καθορισμός του σχήματος, και το να γίνει στην πράξη. Αν αισθάνεσαι ότι μπορείς, ξεκίνα να βγάζεις κάποιες τριχούλες που ξεφεύγουν από το κλασσικό σχήμα. Πώς θα καθορίσεις μόνη σου το σχήμα; Πάρε ένα μολύβι ή ένα στυλό, και προσδιόρισε 2 σημεία από τη βάση της μύτης σου: Εκεί που ξεκινάει το μάτι κι εκεί ακριβώς που τελειώνει. Αυτά είναι και τα δύο σημεία που πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει το φρύδι.
Όσον αφορά τη γωνία, είναι στην κρίση σου αν θα τη σχηματίσεις ή όχι. Εγώ σου προτείνω την πρώτη φορά να επισκεφθείς μία αισθητικό, για να μη βγάλεις υπερβολικά τα φρύδια σου!

4.Συντήρησε το σχήμα τους
Κάθε 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο γρήγορα βγαίνουν οι δικές σου τριχούλες φρόντισε να απομακρύνεις όσες τριχούλες χαλάνε το σχήμα των φρυδιών σου. Μην ξεχνάς να απολυμαίνεις το τσιμπηδάκι σου με οινόπνευμα! Αν κοκκινίζει υπερβολικά η περιοχή μετά, σου προτείνω να βάλεις κάποια αναπλαστική κρέμα ή κηραλοιφή για να δροσιστείς και να αποφύγεις τους ερεθισμούς.

5.Τόνισέ τα/Γέμισε τα κενά
 Όλες ή οι περισσότερες έχουμε κενά στα φρύδια μας. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: Κάποιο χτύπημα στην περιοχή, υπερβολικό βγάλσιμο -ειδικά τη δεκαετία των '90s- ή απλά φυσικά κενάκια. Ο καλύτερος τρόπος να έχουμε ομοιόμορφα φρύδια και όμορφα είναι να γεμίζουμε τα κενά.
Μπορείς να τονίσεις τα φρύδια σου ακόμα περισσότερο και να κάνεις το βλέμμα να φαίνεται μεγαλύτερο, με το να τοποθετείς ένα ανοιχτόχρωμο concealer γύρω από αυτά ή να βάζεις κάποιο ματ ή shimmery highlighter εκεί που είναι η γωνία τους.
 
Υπάρχουν πολλά προϊόντα για να τονίσεις τα φρύδια σου στο εμπόριο, και για διαφορετικές ανάγκες.



Δεν ξέρεις τι να επιλέξεις;

Gel: Ιδανικό για σένα που έχεις πυκνά φρύδια και θέλεις να τα τιθασεύσεις, ώστε να μένουν πολλές ώρες στη θέση τους και να μην πετάνε. Περιέχουν λίγο χρώμα, και σετάρουν τέλεια τα φρύδια για πρωινό λουκ.
Εγώ έχω το Browdrama από την Maybelline στην απόχρωση Dark Blonde, και το Lavera Styling Gel Hazel Blonde και μου αρέσουν και τα δύο πάρα πολύ! Το πρώτο είναι λίγο πιο ανοιχτό, και θα σου ταιριάζει τέλεια αν έχεις ξανθά/πολύ ανοιχτόχρωμα φρύδια. Κρατάνε και τα δύο πολλές ώρες τα φρύδια, και προσθέτουν χρώμα για να γεμίσουν κάποια μικρά κενά.

Μολύβι: Προσφέρει το πιο έντονο αποτέλεσμα, και είναι τέλειο για εσένα που έχεις "μαδήσει" τα φρύδια σου από το βγάλε βγάλε. Επιπλέον είναι ωραίο και για τα βραδινά μακιγιάζ, μεγάλη προσοχή δώστε όμως στην απόχρωση!
Οι κινήσεις σου με το μολύβι πρέπει να είναι μικρές και κοφτές, για να δώσεις την αίσθηση ότι στα κενά υπάρχουν μικρές τριχούλες και όχι μία ενιαία γραμμή.
Έχω το Brow Artiste Shaper της L'oreal στην απόχρωση #02 Blonde, και το μολύβι του Κορρέ στην απόχρωση #03 και είναι σχεδόν ίδια. Το μολύβι της L'oreal περιέχει και κερί, και βουρτσάκι για ακόμα καλύτερη εφαρμογή. Από την ίδια σειρά του Κορρέ έχω και την απόχρωση #01. Γενικά από όλα τα προϊόντα φρυδιών που έχω είμαι πολύ ευχαριστημένη!

Σκιές-κερί: Η πιο ασφαλής επιλογή για εσένα που ξεκινάς τώρα να πειραματίζεσαι με το μακιγιάζ των φρυδιών. Οι σκιές προσφέρουν ένα πρωινό αποτέλεσμα, συνήθως όχι πολύ έντονο και τονίζουν τέλεια το βλέμμα. Το κερί θα σε βοηθήσει να σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα κοφτό πινελάκι για εύκολη εφαρμογή!
Ένα kit φρυδιών που χρησιμοποιώ καθημερινά και είναι πλέον το αγαπημένο μου, είναι το Hello Autumn από την Essence στην απόχρωση #02 Walk in the park. Αν είσαι κι εσύ ανοιχτόχρωμη σαν εμένα, και θέλεις να τονίσεις τα φρύδια σου διακριτικά για καθημερινή χρήση αναζήτησέ το.
Επίσης περιέχει και highlighter απόχρωση!


 Έξτρα Tips

-Τα φρύδια δεν πρέπει να είναι ολόιδια, καθώς τα μάτια μας δεν είναι ούτε ίδια ούτε εντελώς συμμετρικά. Για αυτό προσπάθησε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να προσπαθείς να τα κάνεις ακριβώς ίδια.

 -Με το τσιμπηδάκι βγάλε τις τριχούλες απαλά, και τράβηξέ τις προς την φορά που βγαίνουν και όχι προς την αντίθετη. Έτσι θα αποφύγεις άσκοπους ερεθισμούς.

-Μπορεί να δακρύσει το ένα μάτι σου, ή και τα δύο όταν βγάζεις τα φρύδια σου. Και ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό!

-Μην ξεχνάς να καθαρίζεις το τσιμπηδάκι σου με οινόπνευμα, τόσο πριν όσο και μετά τη χρήση του.

-Προτίμησε ένα τσιμπηδάκι με έντονες γωνίες και όχι στρογγυλεμένες, για να γραπώνει εύκολα ακόμα και την πιο λεπτή τριχούλα.

 Εσύ βγάζεις τα φρύδια σου μόνη ή επισκέπτεσαι αισθητικό;
Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, περιμένω και τα δικά σας σχόλια σχετικά με το πώς περιποιήστε τα φρύδια σας.


You Might Also Like

10 σχόλια

  1. ευτυχώς δε χρησιμοποιώ και προϊόντα για τα φρύδια, αλλιώς θα με βοηθούσε πολύ το άρθρο σου αυτό! τα είπες πολύ επεξηγηματικά :* <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κορίτσι!! υπέροχο άρθρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραια αναρτηση, συμφωνω πως δεν χρειαζονται να ειναι ολοδια δεν μου αρεσουν καθολου τα πολυ στημενα φρυδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Kate μου! Κι εγώ ακριβώς της ίδιας άποψης είμαι :) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Πλήρως κατατοπιστική η ανάρτηση σου!! Εγώ δεν συμπαθώ πολύ τις σκιές για τα φρύδια, όμως θέλω πολύ να δοκιμάσω υγρά προϊόντα φρυδιών. Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Εγώ λατρεύω τις σκιές για τα φρύδια, γιατί τα δικά μου είναι λίγο ξανθούλικα και προτιμώ να γεμίζω τα κενάκια διακριτικά. Πάντως και τα τζελ είναι πολύ βολικά, ειδικά αν θέλεις να τιθασεύσεις τα φρυδάκια σου. Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία ανάρτηση Λίλα μου! Από τζελ μου αρέσει αυτό της Catrice, για κερί έχω το eyebrow kit από ELF και για μολύβι αυτό της Catrice στην απόχρωση 030! Και τα 3 προϊόντα μου αρέσουν εξίσου :) Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή