έλαιο

Macrovita #Review ♡ Ελληνικα & Φυσικα Καλλυντικα

3:13 π.μ.


Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει μία μανία, και ασχολούμαι περισσότερο με προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας παρά με καλλυντικά για μακιγιάζ. Επίσης, χαίρομαι να ανακαλύπτω και να σας συστήνω προϊόντα ελληνικά, αξιόλογα που αξιοποιούν συστατικά της φύσης. Μία από αυτές τις εταιρίες είναι η Macrovita, την οποία γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Είναι δερματολογικά ελεγμένα, δε δοκιμάζονται σε ζώα και δεν περιέχουν mineral oil, βαζελίνη, parabens, ούτε μεταλλαγμένα φυσικά συστατικά. Αυτό που δεν γνώριζα είναι πως οι δημιουργοί της Macrovita έχουν στενή σχέση με την ομοιοπαθητική και τη μελισσοθεραπεία, καθώς και ότι έχει διεθνή παρουσία σε 17 χώρες!


 Ας γνωρίσουμε λοιπόν την Macrovita:
To πρόθεμα “MACRO” είναι αρχαιοελληνικό και αναφέρεται στη μεγάλη διάρκεια. Η λέξη “VITA” είναι λατινική και σημαίνει ζωή. Το σύμβολο “yin-yang” είναι ασιατικό και εκφράζει τη σωματική και πνευματική ισορροπία. Συνδυάζεται με την κερήθρα της μέλισσας, που παραπέμπει στη μελισσοθεραπεία. Η MACROVITA είναι λοιπόν η πηγή της μακροζωίας. Ακολουθεί τις σοφές διδαχές του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού και του πανάρχαιου πολιτισμού της Άπω Ανατολής, σε αρμονία με τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα και τεχνολογία αλλά και με τη σημερινή οικολογική θεώρηση του φυσικού κόσμου. Τα προϊόντα της MACROVITA βοηθούν τον άνθρωπο να ανακαλύψει το σωστό δρόμο για την υγεία και την ομορφιά τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.
Πηγή: macrovita.gr 
Μερικά από τα συστατικά της ελληνικής φύσης που αξιοποιεί η Macrovita είναι: λάδι ελιάς, έλαιο αργκάν, ηλίανθος, ρύζι, βαμβάκι, κόκκινο σταφύλι, γύρη και πολλά ακόμη που θα δείτε εδώ. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές σειρές προϊόντων ιδανικά για κάθε ανάγκη! Θα τα βρείτε σε φαρμακεία (online και φυσικά), και οι τιμές τους είναι πολύ προσιτές σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρουν.
 Δοκίμασα λοιπόν 4 προϊόντα της εταιρίας Macrovita, και παρακάτω μοιράζομαι μαζί σας την άποψή μου για αυτά.


 Ενυδατική Κρέμα Λεπτής Υφής 24ώρου
 Το λάδι είναι ένα αξιοθαύμαστο συστατικό για την περιποίηση της επιδερμίδας, και αυτό προκύπτει από σύγχρονες έρευνες αλλά και από την εμπειρία μας. Η συγκεκριμένη κρέμα είναι καινούργια στην σειρά της Macrovita με φυσικά καλλυντικά με λάδι ελιάς και χάρηκα που είχα την ευκαιρία να τη δοκιμάσω! Έχει την εξής καινοτομία: Προλαβαίνει τη διαδερμική απώλεια ύδατος και ενισχύει την ικανότητα συγκράτησής του. Η υφή της είναι όντως λεπτόρευστη, και αυτό την κάνει να απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα. Αφήνει το δέρμα τέλεια ενυδατωμένο, και μυρίζει ευχάριστα! Μου άρεσε πάρα πολύ, την χρησιμοποιώ καθημερινά και πιστεύω πως θα ταιριάζει τέλεια σε όλους τους τύπους δέρματος λόγω της απαλής της υφής. Είναι στα 50ml και περιέχει λάδι ελιάς & αλόη.


Η Macrovita έχει μία ολόκληρη σειρά από φυσικά καλλυντικά έλαια, τα οποία περιέχουν εως 99.99% συστατικά φυτικής προέλευσης. Επιπλέον είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες E,C και F. Μερικά από αυτά είναι: jojoba, argan, macadamia, έλαιο τεϊόδεντρου, έλαιο τριαντάφυλλου, βερικοκέλαιο και πολλά ακόμα!

Έλαιο αβοκάντο
Το έλαιο αυτό το χρησιμοποίησα κυρίως στα μαλλιά μου, σαν μάσκα περίπου 30 λεπτά πριν το λούσιμο και στα νύχια. Είναι άοσμο, και αυτό μου αρέσει γιατί κυρίως τα έλαια δεν έχουν ευχάριστη μυρωδιά. Αν και στη συσκευασία αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο -κυρίως από ώριμες επιδερμίδες, εγώ δεν το επιχείρησα επειδή το δέρμα μου αυτή την εποχή έχει αρκετή λιπαρότητα και σπυράκια. Στα νύχια και στα μαλλιά μου έκανε πολύ καλή δουλειά πάντως! Επίσης, χρησιμοποιήσαμε μία μικρή ποσότητα για να εμπλουτίσουμε τις σπιτικές κηραλοιφές που φτιάχνουμε (προέρχομαι από οικογένεια μελισσοκόμων!) και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.
Για το τέλος σας άφησα 2 προϊόντα της σειράς olive & argan για τα μαλλιά, τα οποία μυρίζουν απίστευτα και σου δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας -τόσο από τις σικ συσκευασίες όσο και από τις υφές τους. 

Αναδομητικό Σαμπουάν
 Ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών, αφού είναι πολύ λεπτόρευστο σαν σαμπουάν και κάνει πλούσιο αφρό. Μου άρεσε γιατί ένιωθα να καθαρίζει τέλεια τα μαλλιά μου, αλλά και να τα κάνει πιο μαλακά. Το μόνο που θα ήθελα να αλλάξει είναι η ποσότητα του σαμπουάν, γιατί είναι στα 100ml και μου κράτησε περίπου ένα μήνα. Κατά τ'άλλα είναι ένα πολύ ωραίο προϊόν, που όταν το χρησιμοποιείς αισθάνεσαι την πολυτέλεια που χαρίζει.
Μάσκα επανόρθωσης μαλλιών
Η μάσκα μαλλιών της σειράς olive & argan χαρίζει επίσης αίσθηση πολυτέλειας καθώς έχει υπέροχο άρωμα. Η σύστασή της είναι βουτυρένια, όμως δεν λαδώνει καθόλου τα μαλλιά. Τη χρησιμοποιώ από τις ρίζες ως τις άκρες, και αφήνει τα μαλλιά απαλά και πολύ μαλακά. Επίσης παρατήρησα ότι από τότε που άρχισα να τη χρησιμοποιώ, το όμπρε που έχω στα μαλλιά φαίνεται πιο λαμπερό και λιγότερο "πορτοκαλί".


 Αυτά από μένα! Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο, κάντε κλικ στο www.macrovita.gr. Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο προιόν της Macrovita;

You Might Also Like

9 σχόλια

  1. δεν έχω δοκιμάσει κάποιο αλλά φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα :) ευχαριστούμε που μοιράστηκες την άποψή σου μαζί μας ^^ :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Έφη μου, αυτός είναι ο ρόλος της blogger :) Γενικά είναι πολύ αξιόλογη εταιρία, ειδικά η λεπτόρευστη κρέμα είναι ιδιαίτερα απολαυστική! xx

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το review σου Λίλα, το έλαιο αβοκάντο είναι όντως πολύ ωραίο για τα μαλλιά, αλλά και για το δέρμα για ξηρά δέρματα ή για ξηρά σημεία (αγκώνες, φτέρνες κτλ) ;) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σταυρούλα μου! Όντως είναι πολυχρηστικό το έλαιο, κυρίως το βάζω στα νύχια μου και στα μαλλιά μου. Σε γόνατα-αγκώνες-φτέρνες χρησιμοποιώ τελευταία body butter, για να απορροφάται πιο εύκολα.

      Διαγραφή
  3. Έχω ακούσει πολλά γι'αυτή την εταιρία!! Μου τράβηξαν το ενδιαφέρον τα προϊόντα μαλλιών. Φιλιά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δοκιμασα το σαμπουαν αναδόμησης και ενθουσιαστηκα καθαριζει πολυ καλα τα μαλλια, επισης ενιωσα μια φρεσκαδα στο κεφαλι και πιο αναλαφρο το τριχωτο. Μου το εδωσαν σε δειγμα και θελω να παρω την κανονικη συσκευασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή