Αρωματοποίηση

My Skincare Routine ♡ Η δικη μου Περιποιηση Προσωπου

3:25 μ.μ.


Η πιο συχνή ερώτηση ομορφιάς που μου κάνετε εδώ στο beauty maniac είναι ποιά κρέμα σας προτείνω, ή ποια κρέμα θα ήταν καλύτερη για το δικό σας τύπο επιδερμίδας. (Μου αρέσει πολύ να σας βοηθάω, ότι ερωτήσεις έχετε μην διστάζετε να μου στέλνετε μηνύματα!) Ακόμα κι αν δεν ασχολείστε με το μακιγιάζ, σίγουρα κάποια στιγμή αναρωτηθήκατε ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα για να δείχνει το δέρμα σας καλύτερο. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τη δική μου skincare ρουτίνα, και τα προϊόντα που χρησιμοποιώ εγώ για την περιποίηση του προσώπου μου. Η επιδερμίδα μου είναι κανονική, με ελάχιστες ατέλειες και σπυράκια. Φυσικά και δεν τα φοράω όλα αυτά που θα σας δείξω καθημερινά και όλα μαζί, απλά σε γενικές γραμμές ακολουθώ την παρακάτω διαδικασία:

Καθημερινά: Καθαριστικό, Κρέμα Προσώπου
Όταν τύχει: Serum, Γαλάκτωμα Προσώπου, Ροδόνερο, Κρέμα Ματιών, Τονωτινή Λοσιόν, Lip Balm
Μία φορά στις 7-10 μέρες: Scrub & Μάσκες προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου αποτελεί ίσως ένα από τα πιο θεμελιώδη και παραμελημένα βήματα. Όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας απομακρύνουμε τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα και το μακιγιάζ. Τα 2 αγαπημένα μου καθαριστικά προσώπου που χρησιμοποιώ καθημερινά (όχι και τα 2, ή το ένα ή το άλλο) είναι ο αφρός καθαρισμού της The Basics και το καθαριστικό για πρόσωπο και σώμα της Castalia. Ο αφρός της The basics είναι ότι πιο απαλό από καθαριστικά έχω δοκιμάσω στο πρόσωπό μου, σας τον συστήνω σίγουρα. Το προϊόν της Castalia είναι εξίσου καλό, κάνει πλούσιο αφρό με μικρή ποσότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στο σώμα.

Για ακόμα πιο βαθύ καθαρισμό, καλό είναι μία φορά στις 7-10 μέρες να χρησιμοποιούμε και κάποιο scrub (peeling) προσώπου. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μπορείτε να κάνετε πιο συχνά από τις 7 μέρες-ανάλογα με το κάθε πότε το χρειάζεστε. Τα δικά μου scrubs είναι: Το σούπερ-αγαπημένο μου scrub ήπιας απολέπισης της Apivita με βερίκοκο και η απολεπιστική κρέμα της O.live με χαμομήλι και βιολογικό ελαιόλαδο. Και τα 2 τα αγαπώ, το καθένα για διαφορετικό λόγο. Αφενός το scrub της Apivita κάνει απαλό καθαρισμό και αφήνει το δέρμα πεντακάθαρο, αφετέρου η απολεπιστική κρέμα της O.live καθαρίζει και ενυδατώνει ταυτόχρονα. Αν έχετε λιπαρή-μεικτή επιδερμίδα δεν σας συστήνω κανένα από τα παραπάνω, καθώς κάνουν ελαφριά και απαλή απολέπιση και δεν θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τη λιπαρότητα.

Οι μάσκες ομορφιάς μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας, και νιώθουμε σαν να κάνουμε το δικό μας σπα στο σπίτι. Στην αγορά θα βρείτε πάρα πολλές μάσκες ομορφιάς, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες σας για να διαλέξετε. Εγώ έχω να σας προτείνω τις 2 περισσότερο αγαπημένες μου: Η μάσκα άμεσης λάμψης του Korres με γκρέιπφρουτ αφήνει εντελώς ματ την επιδερμίδα, τόσο καθαρή που την αισθάνεσαι τέλεια. Επίσης η μάσκα καθαρισμού της Olive Way προσφέρει εξίσου βαθύ καθαρισμό, και αναζωογόνηση. Περιέχει και πράσινη άργιλο, οπότε αν είστε λιπαρή επιδερμίδα θα σας κάνει καλή δουλειά στη ρύθμιση της λιπαρότητας. Εγώ που έχω κανονική επιδερμίδα την αφήνω περίπου 10 λεπτά, για να μην την αφυδατώσει.


 Συνεχίζουμε με κάποια καθαριστικά για ντεμακιγιάζ, και τονωτικές λοσιόν. Σας έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές για το νερό ντεμακιγιάζ της Garnier για ευαίσθητες επιδερμίδες, ήδη έχω τελειώσει 5 μπουκάλια και είμαι στο έκτο. Αφαιρεί πανεύκολα το μακιγιάζ (με λίγη επιμονή ακόμα και το έντονο) και δεν τσούζει τα μάτια. Επίσης είναι πολύ οικονομικό, στα 6,5€ περίπου και περιέχει 400ml προϊόντος. Όταν θέλω κάτι περισσότερο ενυδατικό για το ντεμακιγιάζ μου, χρησιμοποιώ το γαλάκτωμα της Gaia που αφαιρεί κι αυτό εύκολα το μακιγιάζ του προσώπου και μάλιστα το ενυδατώνει σε βάθος. Μετά τη χρήση του, δεν χρειάζεται να βάλετε καν κρέμα προσώπου. Δυστυχώς δεν κάνει για ντεμακιγιάζ ματιών, γιατί σε μένα ένιωθα να μου τσούζει τα μάτια. Σπάνια εφαρμόζω στο προσωπό μου τονωτική λοσιόν, αλλά όταν θέλω χρησιμοποιώ την ανακουφιστική λοσιόν της bioten. Βοηθάει τους πόρους να φαίνονται πιο σφιχτοί, και αφαιρεί τα υπολείμματα του μακιγιάζ που έχουν απομείνει. Επίσης, μέσα στη μέρα ψεκάζω το πρόσωπό μου με το ροδόνερο Κοζάνης από την Αρωματοποίηση, το οποίο κάνει το δέρμα απαλό και το τονώνει. Πολλές φορές όταν δεν προλαβαίνω να καθαρίσω-ενυδατώσω το πρόσωπό μου ψεκάζομαι με το ροδόνερο και νιώθω ήδη ανανεωμένη! Είναι εξαιρετικής ποιότητας (διπλής απόσταξης) και κοστίζει 5€/150ml. 


Το τελευταίο βήμα για την skincare ρουτίνα μας είναι η ενυδάτωση. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι όσες γυναίκες έχουν ενυδατωμένη επιδερμίδα, νιώθουν πιο χαρούμενες κατά τη διάρκεια της μέρας. Για αυτό μην παραμελείς την ενυδάτωση, γιατί είναι αρκετά σημαντική όχι μόνο για την όψη του προσώπου σου αλλά και για την ψυχολογία σου.

Τα σέρουμ (ή οι οροί) είναι αρκετά καινούργια προιόντα στο χώρο της ομορφιάς, τοποθετούνται πριν την κρέμα προσώπου και συνήθως έχουν σούπερ ενυδατική ή αντιγηραντική δράση. Τα λατρεύουμε γιατί έχουν συνήθως πολύ απαλή υφή, και απορροφούνται σε δευτερόλεπτα από την επιδερμίδα! Τελευταία χρησιμοποιώ αρκετά συχνά τον ορό Vital της O.live, ο οποίος έχει και αντιγηραντική δράση αλλά εμένα μου αρέσει για την απαλή ενυδάτωση που προσφέρει. Επίσης μυρίζει τέλεια, και είναι λεπτόρευστο σαν νεράκι.

Τις κρέμες περιποίησης όλες τις γνωρίζουμε και τις αγαπάμε! Χρησιμοποιώ καθημερινά την κρέμα λεπτής υφής της Macrovita 24ώρου, η οποία απλώνεται τέλεια και αφήνει το δέρμα απίστευτα απαλό και ενυδατωμένο. Όταν θέλω κρέμα περισσότερο ενυδατική, χρησιμοποιώ την fine line reducer cream της Olive Way. Υπόσχεται ότι μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις πρώτες ρυτίδες, αλλά εγώ τη χρησιμοποιώ σαν μία πολύ ενυδατική θεραπεία ως κρέμα νύχτας. Εφαρμόζω μία πλούσια ποσότητα στο πρόσωπο πριν κοιμηθώ, κι όταν ξυπνάω έχω επιδερμίδα απαλή σαν μωρού! Φέτος ξεκίνησα δειλά δειλά να φοράω κρέμα ματιών, για να μειώσω την εμφάνιση των μαύρων κύκλων μου. Χρησιμοποιώ λοιπόν την κρέμα ματιών της Olive Way και έχω δει μεγάλη διαφορά στους κύκλους μου. Δεν τους εξαφάνισε, αλλά μειώθηκαν αισθητά. Για το τέλος σας άφησα ένα lip balm από την Αρωματοποίηση με άρωμα "μαλλί της γριάς". Θρέφει και ενυδατώνει τα χείλη, ενώ έχει υπέροχο λαχταριστό και άρωμα.
 

 Για το τέλος σας άφησα το beauty γκατζετάκι που δεν αποχωρίζομαι! Είναι το βουρτσάκι προσώπου Beauty Tool της Youth Lab, για το οποίο σας έχω κάνει review εδώ. Ενισχύει την καθαριστική δράση του καθαριστικού, και κάνει απαλό μασάζ στο πρόσωπο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να αφαιρέσετε την μάσκα ομορφιάς σας.

Αυτά είχα να σας δείξω! Ελπίζω να μην σας κούρασα με την τόσο μεγάλη ανάρτηση, αλλά όπως ξέρετε μου αρέσει να γίνομαι υπέρ-αναλυτική.
 Εσείς ποιά προιόντα χρησιμοποιείτε στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;
 

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ εντυπωσιακά. Τα περισσότερα δεν τα έχω δοκιμάσει, ουτε καν τα ήξερα... Την εταιρία the basics θέλω πολύ να την δοκιμάσω!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε ενημέρωσα Κωνσταντίνα μου για κάτι καινούργιο. Ο αφρός της σειράς The basics δεν υπάρχει, πραγματικά είναι σούπερ απαλός! xx

      Διαγραφή