νύχια

Η αλλη πλευρα της ομορφιας... & My fail pedi!

2:23 π.μ.

Η ομορφιά έχει μία πολύ στενή σχέση με την υγεία, και είναι τόσο δεμένες που δε γίνεται να τις ξεχωρίσουμε. Όταν νιώθεις υγιής, συνήθως νιώθεις και όμορφη ενώ όταν νιώθεις όμορφη συνήθως είσαι και υγιής. Η σημερινή ανάρτηση είναι πολύ διαφορετική από όλες όσες έχω γράψει εδώ στο beauty maniac, και το σκέφτηκα δύο και τρεις φορές για το αν πρέπει να τη γράψω ή όχι. Είναι λίγο περίεργη λοιπόν, αλλά επειδή έχουμε πει τόσα και τόσα άλλα σκέφτηκα πως αυτή τη μικρή ιστορία πρέπει να τη μοιραστώ μαζί σας. Δείτε την σας προτροπή για να προσέχετε κι εσείς από εδώ και πέρα σε ποιους ανθρώπους εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, μαζί με την ομορφιά σας.


Την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκα λοιπόν ένα από τα πιο γνωστά κέντρα αισθητικής της Θεσσαλονίκης, για να κάνω πεντικιούρ. Το όνομα δεν θα ήθελα να το αποκαλύψω, καθώς δεν θέλω σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί δυσφήμιση. Να σημειώσουμε πως είχα να κάνω πολλά χρόνια σε ινστιτούτο, οπότε δε θυμόμουν τη διαδικασία. Ο χώρος δεν ήταν ιδιαίτερα καθαρός, όμως η κοπέλα ήταν αρκετά φιλική και κοινωνική οπότε την εμπιστεύτηκα με χαρά. Κατά τη διάρκεια του πεντικιούρ πολλές φορές έτυχε να νιώθω πόνο, αλλά δε μίλησα καθώς πίστευα πως είναι απλά μέρος της διαδικασίας. Στο τέλος λοιπόν, όταν έφυγα τα νύχια μου γύρω γύρω ήταν ματωμένα -αλλά και πάλι δεν έδωσα σημασία. Γυρνώντας στο σπίτι, παρατήρησα πως στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού υπήρχε ανάμεσα στο νύχι και το δέρμα κάτι σαν πληγή, οπότε έβαλα λίγο ιώδιο περιμένοντας να περάσει... Πού να ήξερα!
Μέσα σε 2 μέρες λοιπόν η πληγή αυτή έγινε φούσκα, και αντί να περάσει μεγάλωνε (Φωτογραφίες υπάρχουν, αλλά δε θα ήθελα να τις προσθέσω). Πήγα στο φαρμακείο, μου έδωσαν αντιβιοτική κρέμα και φυσικά Betadine για να βάζω. Για 3 μέρες περίπου δε μπορούσα να περπατήσω καλά! Ευτυχώς τώρα, μετά από μία βδομάδα σχεδόν άρχισε να καλυτερεύει και να μην πονάει. Δεν ξέρω αν έχω υπερβολικά ευαίσθητο δέρμα, αλλά το να μη μπορείς να περπατήσεις από ένα pedi το λες και πρόβλημα!

Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος που αυτή τη βδομάδα δεν ανέβηκε καμία ανάρτηση στο blog, διότι όπως είπα και στην εισαγωγή όταν δε μπορείς να είσαι υγιής δε μπορείς και να νιώθεις όμορφη. Και περισσότερο, μέσα από αυτή την ιστορία θέλω να σας προτρέψω να προσέχετε πάρα πολύ σε ποιους ανθρώπους εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, την υγεία σας και έπειτα την ομορφιά σας. Πείτε μου στα σχόλια τις δικές σας σκέψεις, αν έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ποτέ γιατί με ενδιαφέρει να μάθω αν είμαι ή όχι η μόνη.

ΥΓ: Όταν ξεκινήσαμε αυτό το πεντικιούρ, ρώτησα την κοπέλα αν είναι πιο δύσκολο ή πιο εύκολο από το μανικιούρ. Τελικά, πήρα μόνη μου την απάντηση!

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Που να το φανταζόσουν ότι θα γίνει κάτι τέτοιο; Δεν έχω ακούσει κάποιο παρόμοιο περιστατικό, αλλά δεν νομίζω να φταίει η ευαίσθητη επιδερμίδα. Λογικά για να μάτωσες υπήρχαν σημεία στα οποία μπορούσαν να εισχωρήσουν μικρόβια. Περαστικά σου κοπέλα μου! Καλή η ιδέα σου να το κάνεις post, να είμαστε ενημερωμένες ότι μπορούν να συμβούν και τέτοια.

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοιο μάλλον έγινε, ευτυχώς καλυτερεύει όσο περνούν μέρες. Σε ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου! Ακριβώς για αυτό έγραψα αυτό το post, για να μην πάθει καμία κοπέλα κάτι παρόμοιο.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς έχω και εγώ μια άσχημη εμπειρία από πεντικιούρ .Η κοπέλα μου έκοψε το μεγάλο νύχι του ενός ποδιού τόσο πολύ που πονούσα επι ένα χρόνο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτο! Εύχομαι να πέρασε εντελώς και πλέον να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Ωχ! τι κρίμα! κορίτσι μου είναι απο μικρόβιο, να ξέρεις. Πάντα να παίρνεις συστάσεις απο άλλες κοπέλες που το έχουν ξανακάνει αν είναι να πας κάπου για πρώτη φορά, εγώ αυτό κάνω. Πολλά φιλιά, xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται, δεν ξαναπάω κάπου χωρίς συστάσεις :) Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή