νυφικό

Νυφικο χτενισμα: Πως να επιλεξεις το καταλληλο

3:17 π.μ.


Η μέρα του γάμου είναι σημαντική, για αυτό και η νύφη θα πρέπει να επιλέξει αρκετούς μήνες νωρίτερα τόσο το νυφικό, όσο και το νυφικό χτένισμα. Θα πρέπει να αισθάνεται άνετα με το συνολικό της look, και να προσπαθήσει να επικεντρωθεί στην ανάδειξη των δυνατών της στοιχείων. Τη διαφορά στο total look της νύφης κάνει το νυφικό σε συνδυασμό με το νυφικό χτένισμα (και έπειτα το μακιγιάζ), οπότε είναι απαραίτητο η νύφη να συλλέξει κάποιες πληροφορίες από ειδικούς ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 


Όλες έχουμε παρατηρήσει πως οι περισσότερες νύφες στην Ελλάδα επιλέγουν παρόμοια στυλ νυφικών, και μαλλιών για την ημέρα του γάμου τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δε δίνονται οι απαραίτητες συστάσεις από τους ειδικούς, και δεν υπάρχει συνδιαστικό look (total look). Πολλές γυναίκες ακολουθούν τη "δοκιμασμένη" μόδα, διότι αισθάνονται πως αποτελεί μία πιο ασφαλή επιλογή. 


Το στυλ των μαλλιών για το νυφικό χτένισμα πρέπει να αποφασιστεί με βάση το νυφικό, την ποιότητα της τρίχας και την προσωπικότητα της νύφης. Στόχος πρέπει να είναι να αναδειχθεί τόσο το πρόσωπο της νύφης, όσο και το νυφικόΣτα κομμωτήρια Zaphira, λαμβάνοντας υπόψιν τα προσωπικά χαρακτηριστικά της μέλλουσας νύφης, την προσωπικότητά της καθώς και στοιχεία της ανατομίας της προτείνουν το χτένισμα και το χρώμα που θα την αναδείξουν όσο το δυνατόν καλύτερα για εκείνη τη μέρα.


Η προσωπολογία είναι απαραίτητο εργαλείο για να αναδειχθεί σωστά το πρόσωπο και το νυφικό. Απαιτεί γνώσεις, και φυσικά το ταλέντο της/του hair stylist ώστε να εφαρμοστεί το total look στη νύφη με επιτυχία.


Το total look πρέπει να δημιουργηθεί με βάση το προσωπικό στυλ της νύφης, σε συνδυασμό με τις τάσεις της μόδας. Το νυφικό χτένισμα θα πρέπει να εκφράζει τον τύπο της νύφης, μέσα από τις τάσεις αλλά και τις συμβουλές του ειδικού.


Extra Tips
Το πέπλο πρέπει να είναι ελαφρύ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να μη χαλάσει το νυφικό χτένισμα όταν το αφαιρέσουμε και επιπλέον για να μην "ταλαιπωρεί" επιπλέον τα μαλλιά μας.

Τα μαλλιά όταν είναι μαζεμένα αναδεικνύουν καλύτερα το σχέδιο του νυφικού, και τονίζει όμορφα σημεία της της νύφης (για παράδειγμα ένα όμορφο λαιμό).

Η φρεσκάδα και η φυσικότητα είναι χαρακτηριστικά τα οποία θέλουμε να κρατήσουμε, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Μπορούμε να επιλέξουμε μία πολύ όμορφη αλογοουρά, ή ένα wet look για σούπερ καλοκαιρινό αποτέλεσμα.


Στα κομμωτήρια Zaphira Hair & Beauty Studios εφαρμόζεται η τεχνική του total look, ώστε με βάση τις αρχές προσωπολογίας και χρωματολογίας, το στυλ του νυφικού και την προσωπικότητα της νύφης να επιλεχθεί το κατάλληλο νυφικό χτένισμα.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ζαφίρα για τις χρήσιμες πληροφορίες. Οι φωτογραφίες είναι από το "Coiffure De Paris".

Θα βρείτε τα κομμωτήρια Zafira Hair & Beauty Studios:
Κεντρικό: Μητροπολίτου Ιωσήφ 10, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Τηλ. 2310 226084

Μηχανιώνα: Μ. Αλεξάνδρου 14 - Τηλ. 23920 31119

You Might Also Like

0 σχόλια