Italy

Travel With Me ♡ Venice & Verona

11:40 π.μ.


 Ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα, στην Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα, μείναμε 4 μέρες στη Βενετία και στη Βερόνα. Περάσαμε τέλεια, γνωρίσαμε πολλά καινούργια μέρη και φυσικά βγάλαμε άπειρες φωτογραφίες. Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα να σας κάνω μία μικρή βόλτα στη Βενετία και στη Βερόνα, να σας δείξω τα μέρη που είδαμε και φυσικά να σας περιγράψω τη δική μου εμπειρία για αυτό το ταξίδι.


Η Βενετία λοιπόν είναι μία πόλη αρκετά όμορφη και γραφική, και αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση...ήσυχη! Η απουσία των αυτοκινήτων/λεωφορείων την κάνουν αρκετά ήσυχη, σε σχέση με άλλες, τουριστικές πόλεις που έχουμε συνηθήσει. Έχει πάρα πολλά όμορφα τοπία, και γενικά είναι η χαρά των φωτογράφων, αφού μπορούν να συνθέσουν υπέροχες φωτογραφίες στη συγκεκριμένη περιοχή. Τις μέρες που μείναμε εμείς είχε αρκετή συννεφιά, και ο καιρός ήταν λιγάκι μουντός, αλλά φυσικά λόγω του ενθουσιασμού μας (και της καλής παρέας!) περάσαμε και πάλι καλά.


Ταξιδέψαμε στην Ιταλία μία μεγάλη παρέα (οχτώ άτομα!), και επιλέξαμε να μείνουμε για πρώτη φορά σε Air bnb. Μείναμε στο Mestre, την ηπειρωτική περιοχή της Βενετίας στην οποία θα βρεις πολύ πιο οικονομικά καταλύματα. Η εμπειρία μας από το Air bnb ήταν πάρα πολύ καλή (νοικιάσαμε κάποιο σπίτι αντί να επιλέξουμε ξενοδοχείο), και σίγουρα θα υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό μου και για επόμενους προορισμούς.


Αν θέλεις να επισκεφθείς τη Βενετία, σου προτείνω σίγουρα να πάρεις μαζί σου ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια, και φυσικά μία ομπρέλα για κάθε ενδεχόμενο. Μπορείς να ανακαλύψεις τη Βενετία είτε περπατώντας, είτε ταξιδεύοντας (περνώντας το μεγάλο κανάλι) με βαπορέτο. 

Σχετικά με τα αξιοθέατα
 Στη Βενετία υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές μουσείων, δηλαδή πραγματικά θα βρεις σίγουρα κάτι να σε ενδιαφέρει. Τα πιο γνωστά αξιοθέατα είναι η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Παλάτι των Δόγηδων, η Πινακοθήκη της Ακαδημίας και το μουσείο μοντέρνας τέχνης της συλλέκτριας Πέγκι Γκούγκενχαϊμ. Εμείς επιλέξαμε να επισκεφθούμε τα δύο πρώτα, καθώς και το μουσείο Palazzo Mocenigo το οποίο είχε υπέροχα κουστούμια και παραδοσιακές φορεσιές.

*Η θέα της πόλης από το καμπαναριό*

*Παλάτι των Δόγηδων*

*Βενετία by night (κοντά στη γέφυρα του Ριάλτο)*

*Η Βενετία χωρίς γόνδολες, δεν είναι Βενετία!*

*Μουσείο Palazzo Mocenigo*

Περπατώντας λοιπόν όλη τη Βενετία, και μένοντας για 3 μέρες στο Mestre μπορώ να σας πω ότι: έχει πολλή υγρασία, η οποία είναι λίγο ενοχλητική. Επίσης η Βενετία είναι μία πόλη με πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, και αυτό λιγάκι σε αποσυντονίζει (ακόμα κι αν είσαι κι εσύ τουρίστας/ταξιδιώτης εκεί). Παρόλα αυτά είναι μία πόλη που αξίζει να επισκεφθείς, και όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντά σου σίγουρα θα βρεις κάποιο μουσείο που να σου αρέσει.

Πάμε τώρα και στη Βερόνα!
Στη Βερόνα λοιπόν, στην πόλη του Ρωμαίου & της Ιουλιέτας, μείναμε μόνο μία μέρα και ξετρελαθήκαμε. Πολύ όμορφα τοπία, εξίσου γραφική με τη Βενετία: σαν να ταξιδεύεις στο χρόνο. Η Βερόνα μας άρεσε κυρίως γιατί δεν είχε τα (κλασσικά) τουριστικά μαγαζιά, αν και είχε σίγουρα μεγάλη κίνηση από τουρίστες. Επιπλέον, είναι μία φοιτητική πόλη με πολλούς νέους, οπότε ήταν φυσικό να μας αρέσει. Επισκευθήκαμε το σπίτι της Ιουλιέτας (αν και δεν ξέρουμε πώς ακριβώς ένα πρόσωπο της φαντασίας μπορεί να έχει σπίτι), και το υπέροχο πάρκο Giardino Giusti. Περάσαμε και τη φανταστική γέφυρα Ponte Pietra!


 Η Βενετία και η Βερόνα είναι δύο πολύ όμορφες πόλεις, που αξίζει να επισκευθείς. Ειδικά αν έχεις υπόψιν σου κάποιο τρελό παρεάκι!
"Travel is the only thing you buy, that makes you richer."

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Έχω πάει Βενετία !! Όντως τα ταξίδια μας κάνουν πλουσιότερους !! Υπέροχες φωτογραφίες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τον εαυτό μας, από ένα ταξίδι ♡ Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφες εικόνες!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρέθηκα πρόσφατα στην Ιταλία! Στην Ρώμη όμως, πανέμορφη πόλη.
    Μας ταξίδεψες με τις φωτογραφίες σου.
    Να περνάς όμορφα,
    πολλά φιλιά :)
    https://beautyproject-elinachris.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω πολύ να πάω και στη Ρώμη! Ευχαριστώ πολύ, πολλά φιλιά ♡

      Διαγραφή