Σχέσεις

Σου τον πήρανε φαντάρο; Θα το αντέξεις!

4:29 μ.μ.

Το μόνο που ξέρεις για το στρατό είναι ότι κάποιοι άντρες ντυμένοι στα χακί προστατεύουν τα σύνορα και γενικά τη χώρα. Όταν ο φίλος σου σού δώσει το χαρτί ότι τον πήρανε φαντάρο, αρχικά σε πιάνει ένα αίσθημα άρνησης...
 Όχι, αποκλείεται να τον πήραν, κάποιο λάθος έγινε!
Τίποτα δεν είναι λάθος, απλά πρέπει να μάθεις να το αντιμετωπίζεις. Χιλιάδες σχέσεις πέρασαν με επιτυχία το challenge του στρατού, γιατί όχι και η δική σου;


 Ο στρατός δεν είναι και η πιο εύκολη περίοδος μιάς σχέσης, και αυτό είναι δεδομένο και το ξέρεις από την αρχή.
Η δική σου στάση κυρίως θα καθορίσει το αν η σχέση σας θα συνεχιστεί ομαλά ή όχι. Αν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου αξίζει τον κόπο, τότε 9 μήνες (με ενδιάμεσες άδειες, εξόδους και ατέλειωτα τηλεφωνήματα) δεν είναι και τόσο δύσκολο να περάσουν. Αρκεί να έχεις υπομονή, πείσμα και θέληση.

Πώς να το χειριστώ;
Λογικά και ψύχραιμα! Μην τον τρελάνεις στα τηλέφωνα, μην του γκρινιάζεις (πολύ) και κατανόησε πως περνάει πιο δύσκολα από σένα. Στις άδειες ή στις εξόδους που θα βλέπεστε, θα πρέπει επίσης να δείξεις κατανόηση στο ότι:

1)Θέλει να δει την οικογένειά του
 Και είναι λογικό, αφού πριν το στρατό το πιθανότερο είναι ότι βρισκόταν μεγάλο μέρος της μέρας μαζί τους.

2)Θέλει να δει τους φίλους του
Και να συζητάει μόνο θέματα για το στρατό, τα οποία όταν ακούς είτε δε θα καταλαβαίνεις τίποτα, είτε θα βαριέσαι φριχτά. Αισθάνεται πως "έγινε άντρας" τώρα που είναι φαντάρος, και θέλει να μοιραστεί την εμπειρία με τους φίλους του που τον κοιτάνε όλο θαυμασμό την ώρα που αφηγείται.

3)Θέλει να φάει καλά, να κοιμηθεί, να κάτσει στον υπολογιστή κλπ.
Ο φίλος σου στο στρατό είναι σαν πουλί στο κλουβί του. Όταν λοιπόν βγει έξω, αισθάνεται ότι εκείνες οι μέρες είναι για να ζήσει και να κάνει όσα δεν έκανε! 
Ειδικά για τον ύπνο πρέπει να είσαι αρκετά ελαστική, διότι στο στρατό ξυπνάει στις 6 το πρωί - οπότε είναι πιθανό το βιολογικό του ρολόι να έχει επηρεαστεί ανάλογα και το βράδυ να θέλει να κοιμάται νωρίς.

4)Θέλει να σου λέει ιστορίες από το στρατό
Άλλες έχουν όντως πλάκα, άλλες όχι. 
Ότι και να κάνεις θα τις ακούσεις (και φυσικά αν μείνετε μαζί θα τις ακούς για πάντα). Οι άντρες αισθάνονται πως κάνουν κάτι πολύ σημαντικό όσο είναι φαντάροι, για αυτό και θέλουν να σου διηγούνται πόσο ωραία περνάνε στο στρατό. Οπλίσου με υπομονή και πάλι, γιατί είναι πιθανό αν τον αποπάρεις να παρεξηγηθεί! 


Πότε θα τον βλέπω;
Μάλλον θα τον βλέπεις για λίγες μέρες κάθε μήνα, ή και κάθε 2 μήνες. Καλό θα είναι να μαζεύεις κάποια χρήματα και αν έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις να τον επισκέπτεσαι στις άδειές του (ή στις εξόδους), θα είναι για αυτόν μία μεγάλη έκπληξη και απόδειξη ότι όντως τον σκέφτεσαι.
Έτσι, θα έχετε χρόνο μόνοι σας και θα γλιτώνετε χρόνο από την μετακίνησή του για να έρχεται να σε βλέπει.

Φτιάξε τυροπιτάκια, γράψε γραμματάκια (παλιομοδίτικο αλλά vintage και ρομαντικό!) και στείλε του δέμα - θα το δει και θα χαρεί, παρά την απόσταση που σας χωρίζει.

What about you?
Η λύση σίγουρα δε βρίσκεται στο να κλείνεσαι στο σπίτι ή στον εαυτό σου. Όσο ο φίλος σου λείπει στο στρατό, έχεις ατέλειωτες ελεύθερες ώρες που πριν δεν είχες για να τις γεμίσεις με ότι θέλεις πραγματικά να κάνεις!
Ζωγραφική, τρέξιμο, γυμναστήριο, shopping therapy, κοριτσοπαρέα για ώρες, εργασιοθεραπεία είναι λίγες μόνο ιδέες για να ξεχνιέσαι, αλλά παράλληλα να κάνεις και κάτι παραγωγικό. Αν δουλεύεις ή σπουδάζεις, επικεντρώσου σε αυτό. Έτσι και δε θα γκρινιάζεις συνέχεια στον αγαπημένο σου για το πόσο σου λείπει, και στο τέλος θα έχεις προοδεύσει σε κάποιον τομέα ώστε να χαίρεσαι.
                                                                                                  

Με λίγα λόγια, οι 9 μήνες του στρατού δε θα περάσουν γρήγορα - αλλά είναι στο χέρι σου να περάσουν υποφερτά. 
Ναι, το χακί δε θα θέλεις να το βλέπεις.
Ναι, πολλές φορές θα περιμένεις πάνω από το κινητό να χτυπήσει.
Ναι, θα νιώθεις ότι πνίγεσαι ώρες ώρες.
Ναι, θα βρίζεις που του 'φάγανε την άδεια.

Αλλά δες το και σαν μία ευκαιρία για να δεις και μόνη σου πόσα μπορείς να ανεχτείς σε μία σχέση.
Στρατός είναι, θα περάσει...
 

You Might Also Like

6 σχόλια

 1. χαχαχ πόσο σε καταλαβαίνω.. το πέρασα και εγώ με το αγόρι μου!! Ευτυχώς έχουμε και τα κινητά και μπορούμε να μιλάμε όλη μέρα μαζί τους :)
  Υπομονή, θα περάσουν οι μήνες και μετά θα είναι όλος δικός σου και πάλι χιχιχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευτυχώς δεν το έχω περάσει!υπομονή σε όσες το περνάνε τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευτυχώς γνώρισα τον άντρα μου ακριβώς μόλις είχε απολυθεί! Υπομονή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή