Avon

Avon & GBB event -Spring Colors by Χρήστος Καλιαρέκος

7:52 π.μ.

  Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να παρευρεθώ στο σεμινάριο της avon αποκλειστικά για bloggers στη Θεσσαλονίκη.Η αλήθεια είναι πως όταν έμαθα ότι θα γίνει ένα τέτοιο σεμινάριο στην Αθήνα στεναχωρήθηκα αρκετά-επειδή είμαι και avon girl-αλλά όταν με ειδοποίησαν οι Greek Beauty Bloggers ότι θα γίνει και στην πόλη μου κυριολεκτικά χοροπήδησα από τη χαρά μου.
  Αφού βρήκα λοιπόν το μέρος (το σεμινάριο έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Ανατόλια),έφτασα περίπου μισή ώρα νωρίτερα και περίμενα τις υπόλοιπες bloggers που κατέφθαναν σιγά σιγά.Καθώς περιμέναμε στη ρεσεψιόν,με τις φωνές μας ξεσηκώσαμε όλο το ξενοδοχείο...ήμασταν στα αλήθεια ενθουσιασμένες που βρεθήκαμε μετά από αρκετό καιρό με τις υπόλοιπες bloggers.





  Ανεβήκαμε λοιπόν στον πρώτο όροφο,όπου και αντικρίσαμε μικρά τραπεζάκια (σαν θρανία,καθίσαμε και δυο δυο) και επάνω σε αυτά είδαμε τα παρακάτω :



  Πρόγραμμα για το σεμινάριο, ενημερωτικό φυλλάδιο για την εκστρατεία της avon για τον καρκίνο του μαστού,μπλοκ για να κρατήσουμε σημειώσεις αν θέλουμε και ένα ερωτηματολόγιο.Θεωρώ την οργάνωση του σεμιναρίου πολύ καλή,ειδικά αν σκεφτούμε ότι μπορεί να υπήρχαν κοπέλες που να μη γνώριζαν την avon σαν εταιρία ή την τόσο σημαντική εκστρατεία της.
*Το μόνο μου παράπονο,αν το διακρίνετε και από τις φωτογραφίες είναι ο φωτισμός.Δεν ήταν προσεγμένος και δυστυχώς δεν μας άφησε ευχαριστημένες ούτε για τις φωτογραφίες μας (που έβγαιναν είτε σκοτεινές είτε άσπρες λόγω φλας),ούτε για το μακιγιάζ που ακολούθησε.




  Το σεμινάριο λοιπόν ξεκίνησε,αφού πήραμε κάτι από το μπουφέ που μας ετοίμασαν.Η υπεύθυνη κοινωνικής ευθύνης και δημοσίων σχέσεων, Παυλίνα Κωνσταντάρα, μας καλωσόρισε στο σεμινάριο και μας μίλησε για την εταιρία avon.Ξεκίνησε με κάποια ιστορικά στοιχεία και τόνισε τη σημασία της avon ως προς την ευκαιρία κέρδους,αφού ο ιδρυτής της επιθυμούσε οι γυναίκες να μπορέσουν να είναι ανεξάρτητες οικονομικά μέσα από την εταιρία αυτή.Μας επεσήμανε πολλά στατιστικά που δε ξέραμε για την avon, και μας έκανε αμέσως να αισθανθούμε άνετα να της κάνουμε ερωτήσεις σε ένα φιλικό κλίμα.




 Έπειτα η κ.Μαρία Λαδοπούλου,μία γυναίκα που εργάζεται στην avon από τότε που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1989 και σήμερα είναι διευθύντρια σε μία περιοχή στην avon μας μίλησε για την ευκαιρία κέρδους,αλλά και για την εμπειρία της.Μέσα από αυτή την εταιρία,η κ.Μαρία όχι μόνο απέκτησε οικονομική ανεξαρτησία αλλά κατάφερε να ασχοληθεί με κάτι που της αρέσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.Μας διάβασε το παρακάτω απόσπασμα,το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ κατατοπιστικό για να γνωρισει κανεις τόσο την εταιρία,όσο και τις δράσεις της :

 
Αυτή είναι η εταιρία που βάζει μάσκαρα στις βλεφαρίδες και φαγητό στο τραπέζι.Που μάχεται ενάντια στις ρυτίδες με το ένα χέρι και ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού με το άλλο.Είναι η εταιρία που γνωρίζει την αξία που έχουν τα τέλεια χείλη,αλλά έχει και το θάρρος να ανοίξει το στόμα και να φωνάξει κατά της Βίας μέσα στην Οικογένεια και υπέρ της οικονομικής Ανεξαρτησίας τω γυναικών.Αυτή είναι η εταιρία που όχι μόνο φέρνει την ομορφιά στα σπίτια,αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και τις πόρτες τους.Είναι η εταιρία που υποστηρίζει πάνω από 6,4 εκατομμύρια Αντιπροσώπους σε περισσότερες από 100 χώρες .Αυτή είναι η Avon.Η εταιρία που για 126 χρόνια υπηρετεί την ομορφιά ,αναζητά την καινοτομία,εκφράζει την αισιοδοξία αλλά,πάνω απόλα,υπάρχει για τις γυναίκες.

AVON the company for women





  Ακολούθησε αυτό που όλες περιμέναμε,το σεμινάριο μακιγιάζ από το Χρήστο Καλιαρέκο .Ο Χρήστος χρησιμοποίησε μία από εμάς για μοντέλο και μας είπε όλα τα μυστικά του μακιγιάζ και τις νέες τάσεις,αλλά και πώς να τις εφαρμόσουμε.Από ανάποδο smokey eyes μέχρι ombre στα χείλη...ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις μίξεις χρωμάτων,αλλά και στη σωστή ανάμειξή τους ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.





                          Εδώ βλέπετε την κοπέλα χωρίς μακιγιάζ

  Έχω συγκρατήσει πολλά beauty tips από τον Καλιαρέκο, αν θέλετε (αφήστε μου σχόλιο) θα ετοιμάσω και δεύτερο post αποκλειστικά με όσα μάθαμε από το μακιγιάζ που μας έκανε.


                                        Μετά το εντυπωσιακό(βραδινό) μακιγιάζ


 Στη συνέχεια η Παυλίνα μας μίλησε για τις εκστρατείες την avon ,οι οποίες είναι 3 :

1)Για τον καρκίνο του μαστού.
Η πιο διαδεδομένη εκστρατεία της avon στην Ελλάδα ,την οποία πολλές γυναίκες έχουν αγκαλιάσει αγοράζοντας προιόντα με τη ροζ κορδέλα.Όλα τα έσοδα από αυτά συγκεντρώνονται για να λειτουργεί ο κινητός μαστογράφος,και να κάνει δωρεάν μαστογραφίες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.Η Τάμτα στηρίζει τη συγκεκριμένη εκστρατεία ,με έναν πολύ διακριτικό τρόπο,εδώ και πολλά χρόνια και είναι πολύ καλό το γεγονός ότι δεν επιθυμεί να προβληθεί μέσα από αυτό.






2)Κατά της ενδοοικογενειακής βίας.
Δεν είναι τόσο διαδεδομένη εκστρατεία στην Ελλάδα ,δυστυχώς η γραμμή που καλούσαν για να εκφράσουν τα προβλήματα/τις ανησυχίες τους χιλιάδες γυναίκες που ήταν θύματα έχει κλείσει.Αυτό συνέβη λόγω των μεγάλο αριθμό ατόμων που κατέκλιναν το τηλεφωνικό κέντρο,άρα των πολλών θυμάτων .Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να καταφέρει η avon να ξαναδώσει την ευκαιρία σε αυτά τα άτομα να μιλήσουν.



3)Hello Green Tomorrow
Η πιο καινούργια εκστρατεία της avon,συγκεντρώνει χρήματα για την δενδροφύτευση σε δάση του Αμαζονίου.Για την Ελλάδα δεν έχει αρχίσει ακόμα κάποια τέτοια προσπάθεια,εγώ πάντως τη βρίσκω πολύ καλή ιδέα.



   Αφού τελειώσαμε με τις εκστρατείες ,ακολούθησαν κάποια νέα λανσαρίσματα που θα κάνει η εταιρία στους επόμενους μήνες.Η σειρά extra lasting θα ανανεωθεί ολοκληρωτικά ,οι τετραπλές παλέτες σκιών θα αλλάξουν συσκευασία και πολλά ακόμη!Αυτό που έκανε εντύπωσε και μας κίνησε την περιέργεια είναι η νέα μάσκαρα που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο,και αποτελεί μία παγκόσμια καινοτομία .Πιο πολύ θυμίζει gadgetακι παρά μάσκαρα...ανυπομονώ να τη δοκιμάσω!



   Σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου,που ήταν 3 ώρες, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πολλά προιόντα avon και να τα δοκιμάσουμε,να τα μυρίσουμε,να δούμε πως γράφουν αλλά και να τα συγκρίνουμε.





   Στο τέλος μας έδωσαν την πιο μεγάλη goodie bag ever!Είχε μέσα τα παρακάτω καλούδια,τα οποία ήδη έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ για να κάνω review :



  Ευχαριστούμε πολύ την avon για την τόσο όμορφη διοργάνωση,και φυσικά τις Greek Beauty Bloggers γιατί χωρίς αυτές δεν θα είχαμε αυτή την ευκαιρία.Μάθαμε πάρα πολλά και χαρήκαμε που ειδωθήκαμε μεταξύ μας οι bloggers.Το σίγουρο είναι ότι περάσαμε ένα πολύ εποικοδομητικό και ευχάριστο απόγευμα!

ΥΓ. Ίσως σας φάνηκε huge το συγκεκριμένο post. Αυτό συνέβη γιατί προσπάθησα να χωρέσω 3 ώρες "εμπειρίας" σε αυτό και ήθελα να είμαι αρκετά αναλυτική.

You Might Also Like

7 σχόλια

  1. Ήταν πολύ όμορφη μέρα :)
    Περάσαμε τέλεια ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εγώ πέρασα τέλεια ελπίζω κι εσείς το ίδιο !
      Μακάρι να γίνουν και άλλα σεμινάρια για bloggers με τόσο καλή οργάνωση :)

      Διαγραφή
  2. γεια σου συμαθητρια , ωραίο πόστ . όντωσ περάσαμε τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ανδρονίκη!Είμασταν καλές μαθήτριες όμως,κρατήσαμε και σημειώσεις :)

      Διαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον! Πρέπει να περάσατε πολύ όμορφα! Ένα μεγάλο μπράβο στην Avon για τις δράσεις της :)

    dreamofbeauty22.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή