ξηρό σαμπουάν

My hair care routine ♥

12:32 μ.μ.

Hello ladies!
Σήμερα θα μιλήσουμε για τα μαλλιά, και συγκεκριμένα ποια προϊόντα χρησιμοποιώ για να τα διατηρώ καθαρά, περιποιημένα και απαλά. Δεν τα χρησιμοποιώ όλα μαζί (εννοείται :P) αλλά συνήθως επιλέγω μερικά ή ένα ανάλογα με το τι αισθάνομαι πως χρειάζονται. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ και σαμπουάν και μάσκα της εταιρίας Le petit Marseillais. Πάντα κάτι συμβαίνει και ή θα χρησιμοποιώ καλή μάσκα και χάλια σαμπουάν ή το αντίθετο...!
 Προειδοποίηση : (Σας περιμένει ένα υπερ-αναλυτικό post)

 Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε με τα προϊόντα :
 

Πρώτο και καλύτερο δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το σαμπουάν! Δεν έχω πολλές απαιτήσεις από ένα σαμπουάν, μόνο να καθαρίζει καλά τα μαλλάκια και να τα αφήνει απαλά. 
 

Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ το σαμπουάν της Le Petit Marseillais με γάλα καριτέ και μέλι. Αναφέρει ότι είναι για θρέψη και επανόρθωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών...και όντως είναι! Το καλύτερο σαμπουάν που έχω χρησιμοποιήσει ever! Η μυρωδιά τέλεια, μυρίζει πολύ ελαφριά μέλι και έχει πολύ ωραία υφή. Όσον αφορά την καθαριότητα, αισθάνομαι ότι καθαρίζει τα μαλλιά πολύ καλά και τα αφήνει τόσο απαλά που και να μη χρησιμοποιήσω κοντίσιονερ δεν τρέχει τίποτα. Το αγόρασα 3.60 όταν είχε προσφορά στο Μασούτη 1&1 δώρο (300ml το καθένα) ,και είναι υπέροχο! Απλά αξίζει να το δοκιμάσετε... 

Μετά το σαμπουάν χρησιμοποίησα τη μάσκα μαλλιών από την ίδια εταιρία, με εκχύλισμα Λιναριού και γάλα γλυκού αμυγδάλου. Ισχυρίζεται ότι θρέφει τα μακριά μαλλιά (όταν το αγόρασα είχα, τώρα πλέον τα έκοψα αρκετά βέβαια). 



Αυτή η μάσκα είναι μακράν η χειρότερη που έχω δοκιμάσει !
Η υφή της είναι απίστευτα νερουλή. Τα μαλλιά μου μετά από αυτήν γίνονται τραγικά λαδωμένα σε 1-2 μέρες, ενώ σε γενικές γραμμές λαδώνουν σε 3-4 μέρες (δηλαδή όχι συχνά!). Αν την έχετε δοκιμάσει πείτε μου εντυπώσεις, είμαι στα αλήθεια περίεργη αν άρεσε σε καμία. Την αγόρασα 5 ευρώ και κάτι και ακόμα κλαίω τα λεφτά μου...


Αφού τελειώσω με το μπάνιο, στεγνώνω ελαφρά τα μαλλιά μου με μία πετσέτα και τα ψεκάζω με το Color Protect της KYANA Professional. Είναι ένα διφασικό σπρέι αναδόμησης για απαλά και ευκολοχτένιστα μαλλιά. 




Μου αρέσει απίστευτα η απαλή και διακριτική μυρωδιά του και όντως κάνει τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα,όμως...
Δυστυχώς δεν έχω δει κάποια διαφορά σε σχέση με το χρώμα. Αναφέρει ότι ενισχύει την ένταση του χρώματος και αποτρέπει το ξεθώριασμα, όμως δεν παρατήρησα τίποτα τέτοιο. Το έλαβα από το Cherrybox Μαίου και ακόμα δεν έχει τελειώσει (ω τι χαρά!). 
 Δεν μου αρέσει: Για ένα τόσο καλό και επαγγελματικό προιόν θα προτιμούσα να μην περιέχει parabens.

Από τιμούλες έχουμε :
Τα 100 ml 8.5 Ευρώ και τα 300 ml 16 Ευρώ.

 Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν αισθάνομαι ότι τα μαλλιά μου είναι άγρια ή ατίθασα χρησιμοποιώ το σέρουμ της L'oreal Proffesionel expert -lumino contrast που μου αρέσει πολύ! Έχω κάνει ξεχωριστό review για το συγκεκριμένο, οπότε πατήστε εδώ
 για να το δείτε. 


Κι επειδή γυναίκες είμαστε και δεν μας αρέσουν ποτέ τα μαλλιά μας φυσικά, πάντα τα ταλαιπωρούμε με θερμότητα! Πριν τα φτιάξω με πιστολάκι ή σίδερο χρησιμοποιώ την θερμοπροστασία της Kerastase που μας έδωσαν το Φεβρουάριο (!) στο bloggers event του Le tif. Μου αρέσει πολύ και η υφή της και η μυρωδιά της, σίγουρα είναι προιόν που αξίζει αν σκεφτεί κανείς ότι είναι 50 ml και δεν τελείωσε τόσους μήνες ! 



 Όταν θέλω να βγω ξαφνικά και δεν προλαβαίνω να λούσω τα μαλλιά μου, χρησιμοποιώ Dry shampoo. Είναι μία πολύ ωραία λύση για "έκτακτες" καταστάσεις. Τη συγκεκριμένη περίοδο χρησιμοποιώ κάποιο που μου έφερε μία φίλη από Αγγλία (Thanks Calliope!) ,το οποίο αγόρασε 1 λίρα-δηλαδή 1.20 ευρώ. Στα αλήθεια απορώ γιατί τα ίδια προϊόντα με τα ίδια ml εδώ στην Ελλάδα τα πληρώνουμε 7 και 10 ευρώ ενώ στο εξωτερικό έχουν τόσο λιγότερα !



Για όσες ενδιαφέρεστε να μάθετε για το συγκεκριμένο, να σας πω ότι δεν μπορείτε να το αγοράσετε από Ελλάδα δυστυχώς...Είναι όμως πολύ καλό και σας το συστήνω!

Για το τέλος σας άφησα τη χτένα την οποία χρησιμοποιώ , η οποία έχει αραιά δοντάκια. Μου αρέσει γιατί ξεμπερδεύει εύκολα τα μαλλιά χωρίς να τα ταλαιπωρεί ιδιαίτερα !
Θα ήθελα στο μέλλον να πάρω και κάποια τύπου tangle teezer όμως τώρα που έκοψα τα μαλλιά μου δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα ξεμπερδέψω.


Αυτή ήταν η δική μου ρουτίνα περιποίησης μαλλιών!
Εσείς ποιά προιόντα χρησιμοποιείτε ; Έχετε κάποια καλή μάσκα μαλλιών να μου προτείνετε για να αντικαταστήσω αυτήν που έχω; Θα χαρώ να δω τα σχόλιά σας !
  ♥
Μέχρι το επόμενο post, πολλά φιλιά!


You Might Also Like

14 σχόλια

  1. Ωραία προϊόντα χρησιμοποιείς!
    Για την μάσκα Le Petit Marseillais θα συμφωνήσω, χάλια είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κρέμα για τη θερμοπροστασία της Kerastase είναι τέλεια!
    Αλλά η μάσκα La petit Marseillais απαράδεκτη!
    Εγώ προσωπικά τη χρησιμοποιώ πριν μπω στη θάλασσα στα μαλλιά ώστε να μην εισχωρήσει το αλάτι κλπ, τη φούξια είχα αγοράσει εγώ αλλά τα ίδια χάλια :/
    Ωραίο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά που μου το είπες γιατί θα έκανα και άλλο λάθος να αγοράσω τη φούξια!!
      :) Σε ευχαριστώ !

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο post, κρίμα για το Dry Shampoo, φαίνεται τέλειο, μακάρι να υπήρχε Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλό...!
      Μακάρι να έρθουν αντίστοιχα οικονομικά και στην Ελλάδα...

      Διαγραφή
  4. πολύ όμορφα,έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά!αν και τώρα καταστάλαξα στα gliss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα τα βλέπω κι εγώ στο σούπερ μάρκετ και ποτέ δε με εμπνέουν να τα αγοράσω...μήπως ήρθε η ώρα ; :p

      Διαγραφή
  5. Πολυ ομορφη αναρτηση ... εχω την κοκκινη Le Petit Marseillais μασκα και δεν μου αρεσει καθολου, κριμα τα λεφτα που λες και εσυ Λιλα ασε που βρωμαει αρκετα δηλαδη εχει ασχημο αρωμα και οντως λαδωνουν και μενα τα μαλλια μου μκε αυτην...τι να κανω την χρησιμοποιω με το ζορι για να τελειωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!!
      Κι εγώ αυτό έκανα αλλά μου έστειλε μία φίλη ένα βιντεάκι με μία κοπέλα που χρησιμοποιεί τη μάσκα μαλλιών της Le Petit Marseillais για να μην κόβεται όταν ξυρίζει τα πόδια της :p
      Από το να λαδώνουν τα μαλλιά μου, λέω να το δοκιμάσω.

      Διαγραφή
  6. Η κρεμα Kerastase πρεπει να ειναι πολυ καλη! ηρθε η ωρα να την παρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Le Petit Marseillais το χρησιμοποιούσα και εγώ παλιά! Έχει τέλεια μυρωδιά! Από μάσκες έχω χρησιμοποιήσει μία από την Herbal Essences στη μωβ-λιλά συσκευασία και μου άρεσε πολύ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Herbal Essences χρησιμοποιούσα την ίδια μωβ-λιλά αλλά σε σαμπουάν και ήταν τέλειο! Ίσως την προτιμήσω στο μέλλον μιάς και ψάχνομαι ακόμα με τις μάσκες μαλλιών :)

      Διαγραφή