Συμβουλές

Ποιά θεωρείται η "Τέλεια" επιδερμίδα?

5:05 π.μ.

Τελευταία γίνεται συχνά λόγος για την ιδανική επιδερμίδα, με αφορμή τη νέα σειρά περιποίησης της επιδερμίδας από τη L'oreal Paris που υπόσχεται την τέλεια επιδερμίδα, ακόμα και σε επίπεδο pixel... 
Ποιά θεωρείται όμως η "τέλεια,ιδανική επιδερμίδα";

Με αφορμή το διαγωνισμό που έγινε στο blog πριν λίγες μέρες, έμαθα αρκετά πράγματα για αυτή την ερώτηση. Πήρα πολλές και διαφορετικές απαντήσεις (μπορείτε να δείτε όλα τα σχόλια εδώ), με λίγα λόγια όμως κατάλαβα πως η καθεμιά επιθυμούσε την ιδανική επιδερμίδα ως αυτή που θα ήθελε, αλλά δεν έχει.
Η γυναικεία μας φύση, για ακόμα μία φορά δεν ευχαριστιέται με αυτό που έχουμε αλλά αυτό που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε...
Ας αφήσω όμως τις απαντήσεις σας να "μιλήσουν"!

 
Αρκετές κοπέλες προτίμησαν άντι να απαντήσουν ποια θεωρούν ιδανική επιδερμίδα, να αναφέρουν κάποια χαρακτηριστικά τα οποία δεν "πρέπει;" να έχει η ιδανική επιδερμίδα. 


Είναι λογικό πως οι περισσότερες έχουμε κάποια από τα παραπάνω. Δεν είμαστε πλαστικές κούκλες για να είμαστε όλες ίδιες και ομοιόμορφες...
Μήπως όμως είμαστε πολύ αυστηρές με τον εαυτό μας βρε κορίτσια;Μήπως μπορούμε να νιώθουμε ωραία ακόμα κι αν έχουμε στίγματα ή εμφανείς πόρους;

Φυσικά και μπορούμε! Και είναι στο χέρι μας με λίγη καθημερινή προσπάθεια να πετύχουμε όχι την ιδανική επιδερμίδα, αλλά την καλύτερη και ιδανικότερη εκδοχή της δικής μας επιδερμίδας!


Συμπέρασμα:
Πολλές διαφορετικές απαντήσεις μου δώσατε, αλλά αυτή που μου άρεσε περισσότερο είναι η απάντηση "Ιδανική επιδερμίδα είναι αυτή που όταν την έχεις, νιώθεις ωραία."

5 &1 Βήματα για να βελτιωθεί η υφή και η ποιότητα της επιδερμίδας

1)Καταναλώστε υγιεινές τροφές(φρούτα/λαχανικά) καθημερινά και πίνετε πολύ νερό. Μη ξεχνάτε να ασκείστε συχνά-2 με 3 φορές την εβδομάδα το ιδανικότερο.

 
2)Κάντε σωστό ντεμακιγιάζ. Όχι, τα μαντηλάκια δεν θεωρούνται ολοκληρωμένο ντεμακιγιαζ. Μην αφήνετε υπολείμματα μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Το αγαπημένο μου εδώ και καιρό είναι το λάδι ντεμακιγιάζ της L'oreal, καθαρίζει εύκολα μάτια και πρόσωπο και λόγω του ότι είναι έλαιο αφαιρεί τα πάντα(αδιάβροχο μακιγιάζ,extra lasting)!


 
3)Καθαρίστε το πρόσωπό σας
Επιλέξτε κάποιο ειδικό προϊόν και καθαρίστε το πρόσωπό σας, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ. Αν όχι, καλύτερα μόνο το βράδυ ή το πρωί.


4)Ενυδάτωση, το κλειδί για υγιή όψη
Ακόμα και λιπαρή επιδερμίδα να έχετε, μη ξεχνάτε να εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα καθημερινά. Επιλέξτε και πάλι ανάλογα με το δέρμα σας και τις ανάγκες του, πχ αντιγήρανση ή βαθειά ενυδάτωση κλπ.
 Αν είστε πάνω από 30, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο serum για βαθύτερη ενυδάτωση.


5)Peeling ,απλό και σημαντικό
Μην το αμελείτε, κάντε απολέπιση με peeling μία φορά την εβδομάδα περίπου (ή τις 10 μέρες, ανάλογα με το πόσο ξηρό είναι το δέρμα σας). Αν έχετε λιπαρή/μεικτή επιδερμίδα μπορείτε να κάνετε peeling και πιο συχνά.
Προσοχή: Μην τρίβετε τους κόκκους πάνω σε ευρυαγγείες ή σπυράκια, γιατί θα επιτείνετε το πρόβλημα.

6)Προστασία από τον ήλιο
Επιλέξτε μία ενυδατική με SPF, ή φορέστε αντηλιακή κρέμα ακόμα και το χειμώνα. Ο ήλιος είναι υπέυθυνος για πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, για πανάδες και για πολλά άλλα.


Μην αμελείτε την φροντίδα της επιδερμίδας σας! Δείξτε της αγάπη και προστασία, και αυτή θα σας "ανταμείψει"
Ελπίζω να σας βοήθησα και σύντομα να δείτε κι εσείς την επιδερμίδα σας, στα καλύτερά της!

*Σας ευχαριστώ πολύ όλες όσες συμμετείχατε στο διαγωνισμό για τις όμορφες απαντήσεις σας!

 

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Από τα πιο ωραία ποστ που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό!! Ξεχειλίζει θετική ενέργεια γιατί οι γυναίκες τείνουμε να είμαστε λίγο μίζερες και συνεχώς ανικανοποίητες!! Μπράβο σου!!
    http://staceysbeautylife.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ, χαίρομαι που σας μετέδωσα την θετική μου ενέργεια σχετικά με το θέμα :)

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραίο post! Μπράβο σου! Πρέπει να αγαπήσουμε αυτό που έχουμε και να του φερόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε! Και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου και χαίρομαι που σας το μετέδωσα!

      Διαγραφή