αποτρίχωση

Μέθοδοι Αποτρίχωσης | Τα υπέρ και τα κατά!

3:15 μ.μ.

Καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα... Και μία από τις πιο κλασσικές συζητήσεις στις γυναικοπαρέες είναι οι μέθοδοι αποτρίχωσης και κατά πόσο είναι αποτελεσματικές! Μιάς και ο καιρός ανοίγει και τα ρούχα που φοράμε λιγοστεύουν, θέλουμε η επιδερμίδα μας να είναι λεία, απαλή και πλήρως αποτριχωμένη. Για αυτό και σας έχω όλες τις μεθόδους αποτρίχωσης που γνωρίζω -μέχρι τώρα!- και πληροφορίες σχετικά με το αν ταιριάζουν σε εσάς. Στην αποτρίχωση δεν έχει σωστό και λάθος, η καθεμία επιλέγει αυτή που της ταιριάζει καλύτερα.

Photo by www.laserapotrixosi.com


Ξυραφάκι

Ο πιο εύκολος, γρήγορος, ανώδυνος και οικονομικός τρόπος να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυία. Σχεδόν όλες μας το έχουμε χρησιμοποιήσει και προτιμήσει, ειδικά στην εφηβεία μας που ψάχναμε μία εύκολη λύση για λείο, αποτριχωμένο δέρμα. Δεν πονάει καθόλου, όμως οι τρίχες ξαναβγαίνουν αρκετά γρήγορα -μέσα σε 2-3 μέρες κάνουν την εμφάνισή τους ελαφρώς πιο "άγριες".
Extra Tip: Κάντε απολέπιση στα πόδια σας μία φορά την εβδομάδα, ώστε το ξυραφάκι σας να έχει τη μέγιστη απόδοση και να έχετε πιο απαλό ξύρισμα. Προσέξτε επίσης να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προιόντα για να μην ερεθίζετε το δέρμα σας με τη συγκεκριμένη μέθοδο, αλλά και να μην περνάτε πολλές φορές το ξυραφάκι από το ίδιο σημείο.

Σας ταιριάζει αν είστε επιρρεπής στον πόνο και ψάχνετε μία οικονομική και γρήγορη λύση.


Κερί
Χαλάουα
Χαλάουα

Photo by www.i-live.gr

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πολύ γνωστή, διότι απομακρύνει την τρίχα από τη ρίζα της και όχι επιφανειακά όπως το ξυραφάκι ή οι αποτριχωτικές κρέμες. Είναι ένα σχετικά οικονομικό προιόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κρύο, όσο και ζεστό αλλά έχει ένα βασικό "μειονέκτημα"...Τον πόνο! Το κερί απλώνεται με σπάτουλα(ή με κεριέρα) ζεστό στο δέρμα μας, και με ειδικές ταινίες "τραβάμε" πολλές τρίχες μαζί, αποτριχώνοντας έτσι περιοχές-περιοχές. Υπάρχουν και κεριά κρύα, που είναι έτοιμα πάνω στις ταινίες για χρήση αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά και πονάνε περισσότερο! Ο πόνος από το κερί συνηθίζεται και σταδιακά παρατηρούμε κάποια μείωση στις τριχούλες, χρειάζεται όμως υπομονή και χρόνος για να κάνετε αποτρίχωση καθώς έπειτα πρέπει να απλώσετε λάδι στα πόδια για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα κεριού.

Σας ταιριάζει αν θέλετε αποτέλεσμα που να κρατάει εως 3-4 εβδομάδες,μία σχετικά οικονομική μέθοδο και είστε σχετικά ανεκτική στον πόνο.


Χαλάουα

Ακόμα μία μέθοδος αποτρίχωσης που αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα τους! Είναι ένα οικονομικό προιόν, το οποίο λειτουργεί σαν το κερί αλλά αφαιρείται εύκολα με νερό. Η χαλάουα σας πονάει λιγότερο όσο την προτιμάτε, γιατί αραιώνει και αποδυναμώνει τις τρίχες.

Σας ταιριάζει αν θέλετε αποτέλεσμα που να κρατάει εως 3 εβδομάδες,μία σχετικά οικονομική μέθοδο και είστε σχετικά ανεκτική στον πόνο - αλλά πονάει λιγότερο από το κερί.

Αποτριχωτικές μηχανές

Photo by www.braun.com

Η πιο επίπονη μέθοδος ever! Χρησιμοποιούσα για χρόνια μηχανή silk epil από την Braun, και πονούσε τόσο πολύ! Οι συγκεκριμένες μηχανές απομακρύνουν τις τρίχες μία μία, και ερεθίζουν αρκετά το δέρμα μου κάνοντάς το κόκκινο. Ίσως έφταιγε η συγκεκριμένη αποτριχωτική μηχανή και οι καινούργιες να είναι πολύ καλύτερες. Anyway, οι τρίχες δεν βγαίνουν όλες μαζί μετά από αυτή την αποτρίχωση και ποτέ δε νιώθεις τελείως αποτριχωμένο το δέρμα σου.
Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι ότι οι τρίχες γυρνούσαν προς τα μέσα, και έπρεπε να κάνω πολύ πολύ συχνά απολέπιση.
Και αφού σας ανέλυσα αναλυτικά τόσα μειονεκτήματα, να σας πω και τα θετικά :

1) Είναι πολύ οικονομικό, διότι θα το αγοράσετε μία φορά (80-100ευρώ) και θα το χρησιμοποιείτε για χρόνια (Μπαίνει στην πρίζα). Μία φίλη μου έχει αποτριχωτική μηχανή που λειτουργεί κανονικά εδώ και 25 χρόνια!
2)Οι τρίχες αργούν να βγούν, και σιγά σιγά αραιώνουν και αποδυναμώνουν.

Σας ταιριάζει αν έχετε χρόνο για αποτρίχωση, αντέχετε τον πόνο και θέλετε μία οικονομική λύση που θα σας κρατήσει για χρόνια. Ιδανικά αν έχετε λίγες και αραιές τρίχες, θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά. Αν όχι, μάλλον θα πονέσετε πολύ!


 Αποτριχωτικές Κρέμες

 Έχεις μία κρέμα που την απλώνεις στο δέρμα, περιμένεις κάποια λεπτά και κατόπιν την μαζεύεις με μία σπάτουλα. Μαζί της μαζεύεις και τις ανεπιθύμητες τριχούλες...Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Όχι, αφού υπάρχουν τέτοιες κρέμες στην αγορά! Για να δούμε όμως και τα αρνητικά τους :

Οι τρίχες επιστρέφουν πολύ σύντομα, αφού δεν απομακρύνονται από τη ρίζα αλλά επιφανειακά. Επιπλέον, πολλές γυναίκες έχουν διάφορες αλλεργίες στα συστατικά τους, οπότε είναι καλό να τις αποφεύγούν. 

Σας ταιριάζει αν ψάχνετε μία γρήγορη και ανώδυνη λύση για λείο, απαλό δέρμα.


Λέιζερ

 Η πιο σύγχρονη μέθοδος αποτρίχωσης που αγαπήθηκε από πολλές γυναίκες ( αλλά και άντρες!), ιδιαίτερα από αυτές που έχουν έντονη τριχοφυία. Το συναρπαστικό με το λέιζερ είναι ότι προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, αφού καταστρέφει το θύλακα της τρίχας σταδιακά και δεν τον αφήνει να "γεννήσει" νέες τριχούλες. Λέγεται ότι πονάει αλλά όχι όσο το κερί, αλλά και το αντίθετο ότι είναι αρκετά επώδυνο (ανάλογα με τη γυναίκα,εξάλλου ο πόνος είναι σχετικός). Επιπλέον, προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα και πιο σύντομα αν είστε ανοιχτόχρωμη με σκούρες τρίχες. 
Το αρνητικό είναι ότι είναι η πιο ακριβή μέθοδος, αν και τελευταία τα κέντρα αισθητικής έχουν ρίξει αρκετά τις τιμές. 
Θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές συνεδρίες (και περίπου 2 χρόνια) μέχρι να δείτε μόνιμα ή σχεδόν μόνιμα απαλό και πλήρως αποτριχωμένο δέρμα.

Σας ταιριάζει αν θέλετε να επενδύσετε σε μία ριζική μέθοδο αποτρίχωσης, έχετε την οικονομική δυνατότητα και έχετε επιλέξει το κατάλληλο ιστιντούτο με δερματολόγο/αισθητικό. Ιδανικά σας ταιριάζει αν έχετε αρκετή τριχοφυία ή/και αν είστε ανοιχτόχρωμη με σκούρες τρίχες.


 Photo by www.e-gynaika.com


 Φωτόλυση

Μία μέθοδος που θα σας πω μόνο ότι διάβασα από έρευνα που έκανα στο ίντερνετ, διότι δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Αρκετές την χαρακτηρίζουν ως μέθοδο "απάτη" ,στην οποία οι τριχούλες πέφτουν σιγά σιγά και οι συνεδρίες κοστίζουν πολύ! Δεν είδα καμία κοπέλα να έμεινε ικανοποιημένη τελικά, αφού όλες αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνιμο και ξόδεψαν χωρίς λόγο πολλά χρήματα. Η τριχοφυία απομακρύνεται, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι εντελώς μόνιμα. Επίσης, δεν επιτρέπετε να χρησιμοποιείς κερί ή χαλάουα για όσο καιρό κάνεις τις συνεδρίες... Πείτε μου κι εσείς τις δικές σας εμπειρίες, με ενδιαφέρει πολύ να μάθω αν τελικά αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική ή όχι.

Photo by  www.boro.gr


Μη ξεχάσετε μετά την αποτρίχωση να απλώσετε μία πλούσια ποσότητα ενυδατικής κρέμας στο ταλαιπωρημένο/ερεθισμένο δέρμα σας!
Αυτές ήταν οι μέθοδοι αποτρίχωσης που είχα να σας προτείνω! Εσείς ποιές μεθόδους χρησιμοποιείτε για λείο, απαλό και αποτριχωμένο δέρμα; Εγώ πάντως σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω λέιζερ,γιατί όντως έχει πολύ καλά αποτελέσματα!
Φιλάκια σε όλες!

You Might Also Like

16 σχόλια

  1. το λέιζερ έχω ακούσει και γω είναι το καλύτερο αλλά κοστίζει!! :/
    Επίσης,είναι πολύ αποτελεσματική και η ριζική αποτρίχωση αλλά και αυτή πονάει και κοστίζει αρκετά!

    Εγώ έχω χρησιμοποιήσει ξυράφι (εννοείται!) αλλά μου βγάζει κάποιες κοκκινίλες οπότε σταματώ!!
    Κρέμες κλπ το ίδιο χάλι,αφού στην επόμενη μέρα οι τρίχες εμφανίζονται!
    εν τέλεια χαλάουα!!Δεν πονάει όσο το κερί,αφήνει πολύ απαλό το δέρμα και κρατάει αν ξέρεις τον τρόπο και τον ξέρεις καλά!!Άσε που μετά,ξεπλένεται και με νερό!!Το αρνητικό της είναι ότι πρέπει να περιμένεις να μακρύνουν αρκετά...οπότε το καλοκαίρι,κάνω χαλάουα και μετά όσο είναι κοντές παίρνω το μηχάνημα!πονάει αλλά όχι τόσο όταν έχουν εξασθενίσει,είναι κοντούλες και έχεις τόπους τόπους από την χαλάουα!αυτά τα λίγα!χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ χρησιμοποιούσα για χρόνια silk epil αλλά μου γυρνούσε τις τρίχες προς τα μέσα και μου δημιουργούνταν σπυράκια. Επίσης, οι τρίχες έβγαιναν συνέχεια κατά τόπους και όχι όλες μαζί όπως με το κερί. Πλέον χρησιμοποιώ κερί & ξυραφάκι, αλλά σκέφτομαι σοβαρά να κάνω λέιζερ για μόνιμα αποτελέσματα :) Χαλάουα δεν έχω κάνει ποτέ, αλλά ακούγεται πολύ καλύτερη απ'το κερί.
      xxx

      Διαγραφή
    2. Ναι!!Σίγουρα χαλάουα σου λέω!!Αφήνει και ένα δέρμα...βελούδο!!
      Και μένα μου τις γυρίζει ρε γαμώτο το μηχάνημα,αλλά τουλάχιστον δεν μου έκανε κοκκινίλες!!Αλλά αυτό ναι,δεν βγαίνουν όλες μαζί!

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς είναι μεγάλα μειονεκτήματα αυτά τα 2 για την αποτριχωτική μηχανή! Για αυτό και το σκέφτομαι για λέιζερ, διότι με ενοχλεί πάρα πολύ κάθε 2-3 μέρες να βγαίνουν μερικες τριχούλες εδώ και εκεί.

      Διαγραφή
  2. Αρχικά χρησιμοποιούσα ξυραφάκι (η πιο εύκολη λύση) αλλά επειδή το πόδι μου είναι αρκετά άσπρο την επόμενη μέρα έκανε μεγάλη αντίθεση με τις πολύ πολύ μαύρες τρίχες μου, έτσι αποφάσισα να αγοράσω μηχανή. Αρκετά επίπονη διαδικασία αλλά αν έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι κάποια στιγμή θα εξασθενήσουν ή θα το συνηθίσεις (δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει) παίρνεις λίγο κουράγιο. Τη τελευταία φορά που έκανα αποτρίχωση στο μπικίνι χρησιμοποιήσα emla. Αρκετά ικανοποιητικά θα έλεγα!!! Πονάς μεν αλλά όχι σε εκείνο, τον βαθμό, το νιώθεις περισσότερο σαν μια πίεση. Το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι είναι αρκετά ακριβή (γύρω στα 11 ευρώ τα 5 σωληνάρια των 5 ml). Μου έχουν συστήσει και ξυλοκαΐνη (γύρω στα 4 ευρώ)αλλά ο φαρμακοποιός μου μου είπε ότι η emla είναι πολύ καλύτερη με περισσότερα αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναφέρεσαι με το emla σε αποτριχωτική κρέμα, τι να πω εμένα δε μου γεμίζουν το μάτι αλλά χαίρομαι που κάνουν δουλειά! Επειδή έχω διάφορες αλλεργίες δεν θα ήθελα να το διακινδυνεύσω, εφόσον υπάρχουν τόσες άλλες μέθοδοι. Επίσης, η ξυλοκαίνη δεν είχα ακούσει ποτέ ότι κάνει για αποτρίχωση, τι μαθαίνει κανείς!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα!
    Τα έχω δοκιμάσει ΟΛΑ και κάτι παραπάνω και έχω να καταθέσω (lol) τα εξής:

    ~ Ξυραφάκι --> παντελώς αναποτελεσματικό για έντονη τριχοφυΐα, καθώς μετά από συχνή χρήση η περιοχή ξεκινά να "γρατζουνάει" σε λιγότερο από 24 ώρες. Με συχνό ξύρισμα αγριεύει το δέρμα και ξεκινούν κοψίματα. Πρέπει να αποφεύγεται όπου υπάρχει χνούδι γιατί θα το μετατρέψει σε κανονικότητα τριχάρα (μασχαλίτσες που ξεκινούν τόσες δα και γίνονται σαν του γορίλα). Θα το συνιστούσα μόνο σε κοπέλες με ελάχιστες τριχούλες και ποτέ για μπικίνι.

    ~ Κερί/χαλάουα --> όντως κρατάει 3-4 εδβομάδες, οι τρίχες βγαίνουν μαλακές αλλά έχει τα εξής μειονεκτήματα. Η χρήση πολύ ζεστού κεριού σε συνδυασμό με άτσαλο τράβηγμα μπορεί να προκαλέσει εκτός από πόνο και σπάσιμο των επιφανειακών αγγείων (αραχνοειδή). Ακόμα και αν κάνεις συστηματική απολέπιση, ο κίνδυνος της γυρισμένης τρίχας είναι πάντα εκεί, και εκτός από σπάσιμο νεύρων μπορεί να αφήσει και σημάδι. Για την αποφυγή των γυρισμένων τριχών, η αισθητικός μου είχε προτείνει να ζητάω από το φαρμακείο bepanthol με σαλικυλικό οξύ. Κάτι ακόμα, όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα θα χρειαστούν τουλάχιστον 1-2 μέρες για να επανέλθει το δέρμα στα φυσιολογικά του. Ακόμα πρέπει να προσέχουν για μολύνσεις αφού ουσιαστικά το δέρμα είναι τραυματισμένο. Για το λάδι μετά την αποτρίχωση υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Κάποιες αισθητικοί λένε όχι (δε θυμάμαι γιατί). Το θέμα του πόνου είναι σχετικό. Εγώ πχ δε καταλαβαίνω τίποτα ενώ η αδερφή μου σχεδόν ουρλιάζει. Σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μπικίνι κάνουμε μόνο με σπάτουλα ή κερί που παγώνει μόνο του, που θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε εμάς. Ποτέ με ρόλερ (κεριέρα).

    ~Αποτριχωτική μηχανή. Μέχρι και εγώ η γαϊδούρα πονάω, ενώ έχω φίλη που το χρησιμοποιεί χρόνια. Προσωπικά μου έκανε ζημιά στα πόδια καθώς το τράβηγμα ήταν πολύ κακό και πλήγωνε τις ρίζες με αποτέλεσμα να έχω ροζ βούλες!!!

    ~ Αποτριχωτικές κρέμες. Μακρυά. Είναι καυστικά και εκτός και αν έχετε δέρμα ελέφαντα, μόνο κακό θα κάνουν στο δερματάκι σας. Επίσης, απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο για 24 ώρες μετά τη χρήση τους. Φτου κακά, σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. ~ Laser (μιλάμε για μηχανήματα με ονομασίες όπως Alexandrite, Candela, Yag). To μόνο σίγουρο αποτέλεσμα για εμένα (μελαχροινή με έντονη τριχοφυΐα). Οι τριχούλες σταδιακά εξαφανίζονται και αυτές που βγαίνουν είναι μικρές και διάφανες. Ο πόνος είναι αισθητά μικρότερος από το κερί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί emla (στο ιατρείο που πάω έχουν μία δική τους κρέμα, λίγο ισχυρότερη, χωρίς κόστος). Δεν έχεις γυρίσματα τρίχας. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να γίνεται από δερματολόγο και ότι για τις επόμενες 1-2 μέρες να αποφύγεις τον ήλιο. Έχω κάνει 4 επισκέψεις στα πόδια πριν 2 χρόνια και πλέον θα κάνω κερί 1 με 2 φορές το χρόνο και είμαι εντάξει. Στις μασχάλες κάνω μία επίσκεψη το τρίμηνο-τετράμηνο και έχει μειωθεί η περιοχή πάρα πολύ (μετά από δεκαετίες ξυρίσματος). Την κόρη μου δεν την άφησα καν να κάνει κερί. Το κόστος ναι είναι αρκετό αλλά όχι απαγορευτικό (μη ξεχνάμε ότι αυτά τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και χρησιμοποιούνται και για άλλες θεραπείες όπως ακμή, ουλές κα). Π.χ. Για όλο το πρόσωπο ( άνω χείλος-πηγούνι- παρειές) δίνω 50 ευρώ σε μεγάλη κλινική νοτίων προαστίων. Για γραμμή μπικίνι 30 ευρώ. Οι συνεδρίες γίνονται με την εξής σειρά 1η επίσκεψη και σε 15-20 ημέρες επαναληπτική (το κόστος συμπεριλαμβάνει και την επαναληπτική). Σε ένα μήνα από την επαναληπτική, 2η επίσκεψη και σε 15-20 ημέρες πάλι επαναληπτική. Σε ενάμιση-δύο μήνες από την τελευταία επαναληπτική 3η επίσκεψη και και σε 15-20 ημέρες πάλι επαναληπτική. Έπειτα, όποτε βγουν ξανά τριχούλες (ανάλογα με την περιοχή). Το μόνο μειονέκτημα νομίζω είναι ότι δεν κάνει για ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα αλλά δεν ξέρω και σίγουρα.

    ~Φωτόλυση. Επώδυνη. Πρόκειται για πιο φθηνά μηχανήματα που προτιμούνται από κέντρα αισθητικής λόγω χαμηλότερου κόστους από τα laser. Δεν είναι τελείως αναποτελεσματικά αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα laser. Επίσης το κόστος των επισκέψεων είναι πολλές φορές το ίδιο με το laser.

    ~Κλωστή (για μικρές περιοχές όπως άνω χείλος, φρύδια κλπ). Παρόμοιο με το κερί σε αποτέλεσμα με το θετικό ότι δεν τραβιέται το δέρμα. Κατά τα άλλα, ότι ισχύει και για το κερί.

    Όπως καταλαβαίνετε, στο θέμα αποτρίχωση έχω κάνει διατριβή. Ελπίζω με την έκθεση ιδεών που έγραψα να βοήθησα (και να πήρα και κανά καλό βαθμό ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι λες tomboy, 10 με τόνο θα σου έβαζε και η πιο απαιτητική δασκάλα!
      Συμφωνώ σε όλα, κυριολεκτικά έχεις κάνει διατριβή :)
      Για την κλωστή είχα ακούσει κι εγώ μόνο για το άνω χείλος, αλλά επειδή δεν ήξερα παραπάνω πληροφορίες και μέρη να το κάνουν δεν το ανέφερα. Το λέιζερ πρέπει τελικά να αξίζει περισσότερο από όλα τα χρήματά του, αλλά εμένα δυστυχώς οι τριχούλες μου είναι ανοιχτόχρωμες και δε ξέρω την αποτελεσματικότητά του!

      Διαγραφή
  5. τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα, εκτός από το laser, αλλά ακόμη δεν έχω βρει αυτό που ικανοποιεί 100%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Χαρά μου δοκίμασα πολλά ,αλλά κανένα δεν με ικανοποίησε 100% για αυτό λέω να δοκιμάσω και λέιζερ :) Μήπως και κάνει τη διαφορά!

      Διαγραφή
  6. Από όλες τις μεθόδους μόνο φωτόλυση και χαλάουα δεν έχω δοκιμάσει...αν και το λέιζερ το δοκίμασα αλλά όχι στα πόδια! Το κερί δεν μου άρεσε...δεν μου ταίριαξε μάλλον γιατί μου έβγαιναν αρκετά γρήγορα και δεν με συνέφερε οικονομικά! Άσε που πρέπει να τις αφήσεις να μεγαλώσουν για να έχεις καλό αποτέλεσμα! Το ξυραφάκι είναι οκ αλλά είναι το γνωστό μας ξυραφάκι! Η κρέμα ήταν σαν το ξυραφάκι μόνο που μύριζε πάρα πολύ έντονα και έξω από το μπάνιο γινόταν χαμός μέχρι να τελειώσω! (αγόρια τα αδέρφια μου βλέπεις) Τώρα τα κάνω με τη μηχανή και είμαι αρκετά ευχαριστημένη! Πονάει μεν πάρα πολύ γιατί έχω πολύ τρίχα αλλά το αποτέλεσμα κρατάει! Πάντως από μικρή το έλεγα ότι μόλις αποκτήσω λίγα λεφτά θα πάω να κάνω λέιζερ! Έστω μέχρι τα γόνατα! Είναι για μένα η καλύτερη μέθοδος! Και μόνιμο αποτέλεσμα και μπορείς να τα ξυρίζεις μέχρι την επόμενη φορά! Πολύ ωραία ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχεις ιδέα τι ψυχολογικό πρόβλημα έχω με τις silk epil... ούτε να τις βλέπω πλέον. Ο πόνος ήταν αφόρητος. Είμαι πολύ πρακτικός τύπος σε αυτά τα θέματα και πλέον χρησιμοποιώ μόνο το καλό, γνωστό ξυραφάκι. Έχω κάνει και κερί (αουτς) και χαλάουα (αουτς) και δεν μπορώ άλλο. Πάντως, ωραίο άρθρο. Ειδικά για άτομα που ψάχνουν μεθόδους. Επίσης ο αλεξανδρίτης είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Μόνιμο αποτέλεσμα (το μόνιμο είναι επίσης σχετικό) τουλάχιστον για 8ετια.
    xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ την silk epil μου την μισώ πλέον :P Θέλω να κάνω αλεξανδρίτη κάποια στιγμή, ελπίζω να με βολέψει αν και δεν είναι σίγουρο γιατί είμαι αρκετά ανοιχτόχρωμη!

      Διαγραφή
  8. Λέϊζερ, η καλύτερη λύση. Κοστίζει αλλά αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα ❤️Ξεκίνησα κι εγώ λειζερ και είμαι πολύ ικανοποιημενη!

      Διαγραφή