αποτρίχωση

VEET EasyWax Ηλεκτρική Συσκευή Αποτρίχωσης Review

12:03 μ.μ.

Η πρώτη επαφή που είχα με την Veet ήταν πριν αρκετά χρόνια, όταν αγόραζα τις κρύες ταινίες με κερί (έτοιμες για χρήση) για αποτρίχωση στα πόδια μου. Λόγω του ότι οι τρίχες των ποδιών είναι κοντές, το κρύο κερί δεν ήταν αποτελεσματικό για αυτό και αγόρασα silk epil.

Photo by womenonly.gr

Φέτος αγόρασα τη συσκευή Easy Wax από τη Veet, η οποία θερμαίνει το κερί και το διατηρεί στην τέλεια θερμοκρασία για άμεση χρήση. Η συσκευή με το κερί μπαίνει στην πρίζα για 20-30 λεπτά και μετά είναι έτοιμη να σας χαρίσει απαλή και λεία επιδερμίδα. Μοναδική προυπόθεση είναι οι τρίχες να μην είναι ιδιαίτερα κοντές. Έπειτα τοποθετείτε επάνω στο κερί τις ταινίες και τις τραβάτε με μία κοφτή και γρήγορη κίνηση προς την αντίθετη φορά των τριχών. 

 *Το πακέτο περιέχει την ηλεκτρική συσκευή με μία βάση, αποσπώμενο καλώδιο, ανταλλακτικό κερί, μερικές ταινίες, μαντηλάκια ενυδατικά που χρησιμοποιούνται μετά την αποτρίχωση και οδηγίες χρήσεις. 
Κοστίζει 14.99Ευρώ

Ένας από τους κύριους λόγους που αγόρασα τη συγκεκριμένη αποτριχωτική μηχανή είναι ότι με το silk epil μετά την αποτρίχωση τα πόδια μου είχαν ένα πολύ έντονο ερεθισμό, ακόμα και την επόμενη μέρα. Με τη συσκευή της Veet δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα, ευτυχώς.
Επιπλέον, η συσκευή διατηρεί σταθερή θερμοκρασία και δεν υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος ή τρέξιμο του κεριού. Το κερί αφαιρείται εύκολα με τις ταινίες, και τα υπολείμματά του με baby oil.


Το κύριο μειονέκτημα της συσκευής είναι πως δέχεται κερί μεγέθους 50ml, και όχι 100ml που μπορείς να βρεις και σε άλλες μάρκες στο εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι το ανταλλακτικό κοστίζει 8.99€ και είναι στα 50ml - τιμή που το κάνει εντελώς ακριβό δεδομένου ότι ξοδεύεις περίπου 40ml κεριού για κάθε αποτρίχωση. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άλλες συσκευές για αποτρίχωση που θερμαίνουν κερί των 100ml, και τα ανταλλακτικά τους υπάρχουν σε πληθώρα από συστατικά (με μέλι, ροζ, μπλε κλπ) και κοστίζουν μόνο 1-2€.

Συμπέρασμα
Ναι, η αποτριχωτική συσκευή της veet είναι μία ωραία λύση αν θέλετε αποτρίχωση στο σπίτι και τουλάχιστον 20 μέρες χωρίς ανεπιθύμητη τριχοφυία. Το αποτέλεσμα είναι όντως πολύ καλό, ειδικά αν οι τριχούλες είναι 4-5 χιλιοστά και όχι πολύ κοντές. Αλλά η συγκεκριμένη συσκευή δέχεται ένα αρκετά ακριβό κερί, άρα σαν συμβουλή θα σας έλεγα να επενδύσετε σε μία διαφορετική συσκευή με πολύ φθηνότερα ανταλλακτικά κεριά.

You Might Also Like

19 σχόλια

  1. Είμαι και εγώ σε φάση αναζήτησης κεριέρας. Νομίζω το μοναδικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης είναι αυτό που γράφεις και εσύ, ότι δλδ δεν παίρνει τα κοινά ανταλλακτικά και τα δικά της κοστίζουν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και είναι βασικό μειονέκτημα, διότι τα κεριά του εμπορίου κοστίζουν 1-2 ευρώ ενώ της Veet 8-9.

      Διαγραφή
  2. Έχοντας δοκιμάσει όλα τα είδη κεριών και χαλαούας, πριν πολλά πολλά χρόνια αγόρασα από τον Δάφνη την επαγγελματική κεριέρα σε καλή τιμή θεωρώ (περίπου 60 ευρώ και διπλή), το κερί που χρησιμοποιεί κοστίζει από 1-2 ευρώ το πολύ και βγαίνει σε άπειρες εκδόσεις... δεν την αλλάζω με τίποτα! Όσο για ερεθισμούς από silk epil ή κερί, λίγο λάδακι (οποιοδήποτε) ή sudocrem τους εξαφανίζουν άμεσα! Το μόνο της μειονέκτημα είναι ότι θέλει 45 λεπτά να ζεσταθεί αλλά μέχρι να κάνεις κάποια άλλη δουλειά είναι έτοιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μάχη μου, τι λαδάκια βάζω μετά την αποτρίχωση τι κρέμες οι ερεθισμοί δε φεύγουν εύκολα! Ειδικά με το silk epil τα πόδια μου "πρήζονται" και γίνονται κόκκινα ακόμα και την επόμενη μέρα...Δε ξέρω τι να κάνω, ίσως έχω υπερευαίσθητο δέρμα. Αυτό με τη sudocrem δεν το είχα σκεφτεί, καλή ιδέα! Μία επαγγελματική κεριέρα ίσως είναι πολύ καλύτερη λύση, γιατί το ανταλλακτικό άλλο να κοστίζει 1-2 Ευρώ και άλλο 8-9. Η διαφορά είναι εμφανέστατη! :)

      Διαγραφή
  3. και μόνο που το διαβάζω πονάω! δεν ξέρω τι άλλο να πω, όπως καταλαβαίνεις δε με εμπνέει και πολύ η αποτρίχωση με κερί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Silk Epil πονάει περισσότερο θα έλεγα, το κερί δεν είναι τόσο επίπονο. Αλλά εντάξει το τι αποτρίχωση θα επιλέξεις είναι ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες :)

      Διαγραφή
  4. Μακρυά από Silk Epil, προσωπικά νομίζω ότι μου κατέστρεψε τα πόδια. Έκανα χρόνια κερί και χαλάουα αλλά ο ερεθισμός (και ο πόνος) της μηχανής δεν συγκρίνεται με τίποτα. Τα πόδια μου έμεναν με κόκκινα spots για μέρες και οι πόροι έγιναν εμφανείς. Δε το συστήνω σε καμία κοπέλα.
    Πάντως κάπου πήρε το μάτι μου μικρά ανταλλακτικά κεριέρας, νομίζω στα Gallerie στο Metro Mall αλλά δεν είμαι σίγουρη. Για μένα το καλύτερο κερί είναι αυτό που διαλύεται με νερό (όπως η χαλάουα) και όχι με λάδι. Άπειρα πρακτικό! Επίσης όταν έκανα κερί σε αισθητικό, που ήξερε ότι το δέρμα μου είναι ευαίσθητο, δε με άφηνε να βάλω λάδι. Αλλά όπως λέω πάντα, laser και πάλι laser. Τα σκας, ναι, αλλά ησυχάζεις με το θέμα μια και καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το silk epil πονάει πάρα πολύ σε σχέση με το κερί, και ο ερεθισμός που αφήνει είναι αρκετός. Κι εγώ για αυτό ήθελα να δοκιμάσω κερί.
      Για το laser το έχω στα υπόψην μου, σίγουρη και αποτελεσματική μέθοδος- αν και λίγο ακριβή :)

      Διαγραφή
  5. Και εγώ με κερί κάνω αποτρίχωση !! και το αποτέλεσμα θεικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αποτέλεσμα μου αρέσει και μένα περισσότερο από silk epil ή ξυραφάκι, αλλά δυστυχώς πρέπει να περιμένεις οι τριχούλες να μεγαλώσουν λίγο και μετά να τις αποτριχώσεις. Το καθένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του :) Πάντως αυτό τον καιρό που χρησιμοποιώ ζεστό κερί μου αρέσει και μένα!

      Διαγραφή
  6. Μα τι ωραίο το νέο σου blog!
    Μπράβο Λιλάκι μου, και το ποστ σούπερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ηλέκτρα μου! Έκανα κάποιες αλλαγές, αλλά δε διαφέρει πολύ από το παλιό πρότυπο :) Χαίρομαι που σου αρέσει!

      Διαγραφή
  7. Την έχω και εγώ αυτή την συσκευή, και στην αρχή ενθουσιάστηκα αλλά μετά όταν κατάλαβα ότι παίρνει μόνο δικά της ανταλλακτικά και έμαθα και πόσο κοστίζουν την άφησα στην άκρη και πήρα για οικονομική απλή κεριέρα! :Ρ
    Αν εξαιρέσουμε όμως αυτό το μειονέκτημα είναι αρκετά καλή :)
    Πολύ ωραίο πόστ!!!
    Πολλά φιλιά :***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω διότι τα ανταλλακτικά της είναι πολύ ακριβά σε σχέση με άλλες κεριέρες :)
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  8. Εκτός και αν αρχίσουμε να τις γεμίζουμε πάλι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eίναι και το θέμα ποιότητας είναι τα φτηνά κεριά καλά? Όταν έχεις ευαίσθητο δέρμα αγχώνεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω αλλεργιών έχω κι εγώ πολύ ευαίσθητο δέρμα, και δεν έχω πάθει τίποτα κανέναν ερεθισμό. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να επιβλέπεις λίγο την κεριέρα (όχι αυτήν της Veet, αν επενδύσεις σε άλλη) γιατί δεν έχουν όλες αυτόματο κλείσιμο και μπορεί το κερί να υπερθερμανθεί και να καείς. Κατά τ'άλλα αξίζει να πάρεις μία άλλη κεριέρα 100%!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα! έχω και εγώ αυτήν την συσκευή και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όντως είναι ένα πρόβλημα το ακριβό της ανταλλακτικό.. αλλά δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα φθηνά ανταλλακτικά των 100 ml αφήνοντας τα περισσότερη ώρα ώστε να θερμανθεί όλο το ανταλλακτικό (αφού δεν αγγίζουν τα τοιχώματα της συσκευής το συνολικό του μέγεθος) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί τότε... Μετά από τη συγκεκριμένη αγόρασα μία άλλη κεριέρα από τα Dust+Cream, και χρησιμοποιώ αυτή τα τελευταία χρόνια :) Αυτή της Veet απλά την άφησα στην άκρη!

      Διαγραφή