βιολογικά καλλυντικά

Γαλλική Φινέτσα: Comptoir Du Pastel Bio Cosmetics Review

5:35 π.μ.


Γειά σας κορίτσια!
Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί θα μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για μία καινούργια εταιρία και skincare σειρά στην Ελληνική αγορά, που δεν είναι άλλη από τα Comptoir du Pastel. Χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη σειρά για σχεδόν 2 μήνες, οπότε είμαι σίγουρη ότι η άποψή μου είναι αντικειμενική. Πάμε όμως να δούμε τα δραστικά συστατικά της σειράς, και τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει:

 Ξεκινάω με το πιο εντυπωσιακό, που είναι ότι
η εταιρία αυτή είναι επίσημος προμηθευτής της Ισπανικής Βασιλικής αυλής.
Τα Comptoir du Pastel παρασκευάζονται στη Νότια Γαλλία στην περιοχή της Τουλούζης όπου φύεται το φυτό Pastel. Το έλαιο του φυτού Pastel εξάγεται από τους σπόρους του φυτού και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, 6 & 9. Τα συγκεκριμένα Ωμέγα που περιέχει το φυτό Pastel (κατ' επέκταση και τα καλλυντικά της Comptoir du Pastel) προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, θρέψη, ανάπλαση & αποκατάσταση του δέρματος των χεριών, του προσώπου & του σώματος. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα, για αυτό και είναι απαραίτητο να γίνεται η συμπληρωματική λήψη τους μέσα από εξειδικευμένα προιόντα. Επιπλέον, περιέχουν ένα σύνολο από ευεργετικά συστατικά τα οποία δρουν ενάντια σε δερματικές παθήσεις, έκζεμα, ψωρίαση, ξηροδερμία, δερματίτιδες, κ.ά. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένα χωρίς χημικά πρόσθετα, συστήνονται από δερματολόγους σε όλο τον κόσμο.
Περιέχουν κατά κύριο λόγο συστατικά φυτικής προέλευσης, και σε κάποιο ποσοστό 10-13% συστατικά βιολογικής καλλιέργειας. Η νέα τάση εξάλλου στον χώρο της ομορφιάς είναι τα φυτικά καλλυντικά, που περιέχουν δραστικά συστατικά.

Πού μπορείτε να τα βρείτε;
Τα Compoir du Pastel είναι κυρίως φαρμακευτικά προιόντα. Θα τα βρείτε στα carelab των Attica, στο e-shop του Glowbox και στα ηλεκτρονικά φαρμακεία www.pharmacy2go.gr  , www.essential-pharmacy.gr , www.dvcare.eu , www.myhomepharmacy.com.

Οι συσκευασίες τους είναι εξαιρετικά φινετσάτες, και σε κάνουν να αισθάνεσαι πως χρησιμοποιείς ένα άκρως πολυτελές προιόν. Για να δούμε την δική μου εμπειρία με τα Comptoir Du Pastel. Δοκίμασα την κρέμα προσώπου Creme Visage*, το φυτικό σαπούνι Savon Surgras* και την κρέμα χεριών Creme Mains*.



Creme Mains - Κρέμα Χεριών 30ml

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική, είναι από τις καλύτερες κρέμες για τα χέρια που έχω χρησιμοποιήσει (Δεν έχω χρησιμοποίησει και λίγες)! Δεν προσφέρει την επιφανειακή ενυδάτωση όπως οι κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά δίνει μία ουσιαστική και βαθειά ενυδάτωση. Όσο σκασμένα χέρια κι αν έχετε, θα τα ενυδατώσει και ακόμα κι αν είναι πολύ ξηρά θα νιώσετε πως με την εφαρμογή δεν θα τα νιώθετε να σας "τραβάνε". Η μυρωδιά της είναι διακριτική και απαλή, μετά από 2-3 λεπτά δεν μυρίζει καθόλου. Η σύνθεσή της είναι απαλή, απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Σίγουρα την συστήνω, ειδικά σε γυναίκες που έχουν ταλαιπωρημένα χέρια και θέλουν να τα φροντίσουν και να τα κάνουν να δείχνουν πιο νεανικά. Περιέχει 99% συστατικά φυτικής προέλευσης και 10% συστατικά από βιολογικές καλλιέργειες.
 Ενδεικτική Τιμή Λιανικής: 14.60

Creme Visage - Κρέμα Ενυδάτωσης Προσώπου 50ml
Μία απαλή, ενυδατική κρέμα η οποία απλώνεται εύκολα και απορροφάται με ευκολία από την επιδερμίδα. Μου άρεσε το γεγονός ότι (όπως και με την κρέμα χεριών) ενυδατώνει βαθειά και αφήνει το δέρμα απαλό σαν μωρού. Είναι για όλους τους τύπους δέρματος, αν και πιστεύω ότι θα είναι ιδανική για επιδερμίδες ξηρές και κανονικές, γιατί προσφέρει απίστευτη ενυδάτωση. Πολλές φορές την χρησιμοποίησα και σε παχιά στρώση σαν μάσκα, για να πάρει το δέρμα μου ακόμα περισσότερη ενυδάτωση! Το μόνο που ίσως να ήθελα να αλλάξει θα ήταν η μυρωδιά της, που νομίζω ότι είναι λίγο έντονη για κρέμα προσώπου. Αυτό φυσικά είναι θέμα προσωπικού γούστου, και μετά από 2-3 λεπτά δεν μυρίζει καθόλου όπως και η κρέμα χεριών. Περιέχει 99.2% συστατικά φυτικής προέλευσης και 13% συστατικά από βιολογικές καλλιέργειες.
 Ενδεικτική Τιμή Λιανικής: 29.61

Savon Surgras - Φυτικό Σαπούνι 100gr

Ένα πολυχρηστικό και μοσχοβολιστό σαπούνι! Καθαρίζει τέλεια επιδερμίδα προσώπου, χεριών...Ακόμα και στα πινέλα μου το δοκίμασα και άφησε τις τριχούλες απίστευτα απαλές.
Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι δεν τραβάει καθόλου την επιδερμίδα μετά την χρήση, όπως τα περισσότερα σαπούνια που κυκλοφορούν. Στο πρόσωπο το έχω χρησιμοποιήσει και για ντεμακιγιάζ, και κάνει πολύ καλή δουλειά. Περιέχει 99.9% συστατικά φυτικής προέλευσης και 82.61% συστατικά από βιολογικές καλλιέργειες.
 Ενδεικτική Τιμή Λιανικής: 9.80



Αυτή είναι η δική μου εμπειρία από τα προιόντα Comptoir Du Pastel! Έμεινα πολύ ευχαριστημένη και από τα 3 προιόντα, αλλά ειδικά με την κρέμα χεριών έχω ενθουσιαστεί. Αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε κάποια καλλυντικά με φυτικά συστατικά που θα ανανεώσουν το δέρμα σας και την διάθεσή σας, δοκιμάστε τα.
Αν κάποια τα έχει ήδη δοκιμάσει, θα χαρώ πολύ να δω την άποψή της σε σχόλιο. Μείνετε συντονισμένες, γιατί το επόμενο υπέροχο giveaway με τα Comptoir du pastel δεν αργεί!

Follow me on 
 Facebook-Instagram-Twitter-Bloglovin'


You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Πολύ ωραίες οι συσκευασίες τους όντως,δεν τα ήξερα και μου αρέσουν που είναι βιολογικά,κάποια στιγμή μπορεί να τα δοκιμάσω.
    Φιλιά,
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας παρουσίασα κάτι καινούργιο και τόσο ποιοτικό :) Αν τα δοκιμάσεις, πες μου πώς σου φάνηκαν Δέσποινα. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Μαρεσουν αυτα τα νεα προιοντα... Κ οι συσκευασιες vintage υπεροχες... Πολυ ωραια παρουσιαση κοριτσι...
    Φιλια πολλα
    Μαιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου :) Όντως και οι συσκευασίες είναι υπέροχες, και τα προιόντα πολύ αξιόλογα!

      Διαγραφή
  3. τέλειες συσευασίες!!!! μόνο και μόνο για αυτό, θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δοκιμάσεις Χαρά μου, είμαι σίγουρη ότι δεν θα το μετανιώσεις :)

      Διαγραφή