εμμηνοροικό κυπελλάκι

Lybera: Το κυπελλακι περιοδου ηρθε και στην Ελλαδα!

7:55 π.μ.


Ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει όλες τις γυναίκες, είναι πια είναι η καλύτερη επιλογή για να διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται την έμμηνο ρύση, δηλαδή την περίοδό μας. Το συγκεκριμένο θέμα θεωρείται ταμπού, αλλά νομίζω πως τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες όλο και περισσότερο το συζητάμε ανοιχτά χωρίς να αισθανόμαστε ντροπή για τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα μας. Εδώ και πολλά χρόνια, τα μέσα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις "δύσκολες μέρες" είναι να χρησιμοποιούμε απορροφητικά προϊόντα -δηλαδή σερβιέτες,ταμπόν- ώστε να απορροφούν εσωτερικά ή εξωτερικά το αίμα της περιόδου. Υπάρχει όμως και μία ακόμα λύση, που οι περισσότερες δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ: Μία μέθοδος που αντί να απορροφά το αίμα, το συλλέγει


Ποιά είναι αυτή; Το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι, το οποίο  από τις δεκαετίες 1860-1870 περίπου ξεκίνησε γενικότερα σαν ιδέα. Συγκεκριμένα το πρώτο εμπορικό, εμμηνορροϊκό κυπελλάκι -που σαν μορφή μοιάζει πολύ με την σημερινή- κατασκευάστηκε από μία Αμερικανίδα -την Leona Chalmers- το 1937, και σήμερα μετά από πολλές εξελικτικές αλλαγές στο σχέδιο και στο υλικό του χρησιμοποιείται από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Αργότερα δημιουργήθηκαν και κυπελλάκια άλλων εταιριών, τα οποία και στηρίχθηκαν στην αρχική πατέντα της Leona. Το πρώτο μοντέρνο κυπελλάκι ήταν κατασκευασμένο από ένα είδος καουτσούκ, τα σημερινά όμως συνήθως προέρχονται από ειδική σιλικόνη. Την ίδια χρονική περίοδο περίπου, γύρω στο 1930 κατασκευάστηκε και το ταμπόν που όπως θα δούμε και παρακάτω έχει μεγάλες διαφορές με το κυπελλάκι περιόδου.

 Η πρώτη μεγάλη εταιρία που ξεκίνησε να εμπορεύεται εμμηνορροϊκά κυπελλάκια στην αρχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, καθώς οι γυναίκες δεν ήθελαν να τοποθετούν κάποιο αντικείμενο στον κόλπο τους χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους λόγω των ταμπού. Την ίδια αντιμετώπιση είχαν φυσικά και τα ταμπόν, αφού κι εκείνα τοποθετούνται εσωτερικά. Για εκείνη την χρονική περίοδο σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Αμερική η γυναίκα έπρεπε να είναι κομψή και ντελικάτη, και φυσικά να μην ασχολείται με σεξουαλικές έννοιες λόγω των αντιλήψεων. Μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου η Chalmers ξεκίνησε ξανά τις προσπάθειες για την προώθηση για το κυπελλάκι περιόδου, και μάλιστα έγραψε και ένα βιβλιαράκι σχετικά με αυτήν την καινοτομία. Μετά το 1950 το κυπελλάκι ξεκίνησε να πωλείται από την Tassette σε μεγαλύτερη κλίμακα, και η Chalmers ξεκίνησε να εργάζεται μαζί με τον Robert Oreck, όμως η Αμερική δεν ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές, παγιωμένες αντιλήψεις της. 
(Πηγή για την ιστορία σχετικά με το κυπελλάκι και Φωτογραφίες εδώ.)

 Σήμερα, λοιπόν, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διαφορετικά κυπελλάκια περιόδου, και στα περισσότερα sites πώλησής τους θα διαβάσετε κυρίως θετικά σχόλια. Το κυπελλάκι περιόδου είναι η λύση, για σένα που θέλεις να απαλλαγείς από την ταλαιπωρία ταμπόν-σερβιέτας και να νιώθεις άνετη και καθαρή στην περίοδό σου. Είναι υγιεινό, απόλυτα κατάλληλο για όλες τις γυναίκες (ακόμα και για ευαίσθητο δέρμα) και επαναχρησιμοποιήσιμο.


Στην Ελλάδα έφτασε πρόσφατα το Lybera*, που είναι και το πρώτο εμμηνορροϊκό κυπελλάκι με πολλά πλεονεκτήματα για τις γυναίκες τα οποία και θα αναλύσουμε παρακάτω. Είναι πανεύκολο στην χρήση, απλά ίσως στην αρχή να χρειαστείτε λίγη εξάσκηση. Διατίθεται σε 2 μεγέθη, για να επιλέξετε σίγουρα αυτό που σας ταιριάζει:
Το 1 είναι ιδανικό για κοπέλες κάτω των 30, ή κοπέλες κάτω των 30 που γέννησαν με καισαρική και το 2 απευθύνεται σε κοπέλες που γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό ανεξαρτήτου ηλικίας.


Μπορεί να σας θυμίζει λίγο το ταμπόν όσον αφορά το γεγονός ότι και τα δύο τοποθετούνται εσωτερικά, όμως έχουν μεγάλες διαφορές. Εκτός από τον τρόπο συλλογής και όχι απορρόφησης, το lybera είναι 45mm (χωρίς το στέλεχος) και τοποθετείται εσωτερικά, αλλά χαμηλά στον κόλπο. Για να καταλάβετε καλύτερα πώς ακριβώς χρησιμοποιείται και πού τοποθετείται, δείτε τη φωτογραφία και το παρακάτω βιντεάκι και θα σας βοηθήσει πολύ. 


Τι διαφορετικό προσφέρει ένα εμμηνορροϊκό κυπελλάκι από τα άλλα προϊόντα γυναικείας υγιεινής (όπως σερβιέτες και ταμπόν);

1)Προσφέρει άνετη αίσθηση, σχεδόν ξεχνάς πως βρίσκεσαι στις "δύσκολες μέρες" του μήνα.
2)Είναι απόλυτα οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς θα χρειαστείς 4-5 κυπελλάκια καθ' όλη την αναπαραγωγική περίοδο.
3)Παρέχει προστασία από διαρροές και οσμές, και ανταποκρίνεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής: Επιτρέπει να κάνεις ότι θέλεις όπως κολύμπι, τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο.
4)Οι έρευνες μαρτυρούν πως δεν συνδέεται με πρόκληση τοξικού σοκ (μία ασθένεια πολύ σπάνια και επικίνδυνη που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση ταμπόν).
5)Είναι εντελώς διακριτικό, και δεν φαίνεται καθόλου ότι κι αν φοράς.
6)Είναι η πιο οικονομική μέθοδος από όλες, καθώς το ένα κυπελλάκι κοστίζει περίπου 20€ και μπορείς να το χρησιμοποιείς έως και 10 χρόνια!
7)Δεν αφήνει ίχνη στο εσωτερικού του κόλπου, όπως τα ταμπόν.
8)Δεν περιέχει λευκαντικά ,αρώματα είτε άλλες ερεθιστικές η αλλεργιογόνες χημικές και καρκινογόνες ουσίες. 
9)Είναι Nickel Frre. 
10)Προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, η οποία σε μικρές ροές μπορεί να φτάσει εως και τις 12 ώρες! Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν την αλλαγή του lybera κάθε 4-8 ώρες. 
11)Δεν επηρεάζει το pH του κόλπου, καθώς δεν απορροφά κολπική βλέννα και δεν προκαλέι ξηρότητα.

 Το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera έχει και κάποια ακόμα πλεονεκτήματα για να το επιλέξεις, όπως:
-Είναι 100% ιταλικό προϊόν, δηλαδή σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται με βάση την ανατομία των Ιταλίδων, η οποία έχει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη των Ελληνίδων γυναικών.
-Κατασκευάζεται από πιστοποιημένη, υποαλλεργική, πλατινική και ιατρική  σιλικόνη, και είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε γυναίκα.

 *Δείτε το lybera συγκριτικά με το χέρι μου, για να καταλάβετε το μέγεθός του.*

Με το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera μπορείτε να κάνετε όλες σας τις αγαπημένες δραστηριότητες ενώ αισθάνεστε στεγνές και καθαρές, γλιτώνοντας την ταλαιπωρία ταμπόν και σερβιέτας. 
Με το Lybera μπορείς να πας γυμναστήριο,να κολυμπήσεις, να τρέξεις, να χορέψεις, να πας στη σχολή ή στη δουλειά, να κάνεις ποδήλατο και τόσα άλλα!
  • Το Lybera είναι εξαιρετικά διακριτικό και δεν φαίνεται ότι κι αν φοράτε, όσο αποκαλυπτικό ή στενό κι αν είναι.
  • Ιδανικό για εσένα που βρίσκεσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού και φυσικά για τις κοπέλες που τους αρέσουν τα σπορ.


Αν σας φαίνετε ενδιαφέρον το Lybera, μπορείτε να ενημερωθείτε για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα www.lybera.gr. Στην Ελλάδα εισάγεται από την εταιρία Pharma Works, και μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων στην ενδεικτική τιμή λιανικής στα 21.90€. Μπορείτε να το προμηθευτείτε και από τα online φαρμακεία που αναφέρονται στη σελίδα της lybera, κάνοντας κλικ εδώ. Επίσης, μην ξεχάσετε να κάνετε like στην σελίδα του lybera στο facebook εδώ για να μη χάσετε κανένα νέο.

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο, να το βρήκατε χρήσιμο/ενημερωτικό και θα χαρώ να διαβάσω και τα δικά σας σχόλια για αυτό το προϊόν. Το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι μπορεί φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζαμε μέχρι τώρα τις "δύσκολες μέρες", και να τις κάνει πιο όμορφες. Εσύ τι λες;

  *Τα προιόντα που αναφέρθηκαν είναι PR Samples.  Για περισσότερες πληροφορίες, ενημερωθείτε μέσω της σελίδας Disclaimer.*


You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρον και καλοφτιαγμένο άρθρο και χαίρομαι που διάβασα γι' αυτό κι από μία Ελληνίδα! Είχα δει το κυπελλάκι σε μια αμερικάνικη εκπομπή πριν χρόνια αλλά δεν είχα δώσει σημασία... Τώρα με την αύξηση ΦΠΑ στις σερβιέτες μάλλον θα το δω με άλλο μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Όντως η οικονομία που μπορεί να σου κάνει δεν περιγράφεται, ειδικά τώρα που θα αυξηθεί κι άλλο ο ΦΠΑ... Και μην ξεχνάμε πως έχει κι άλλα πολλά πλεονεκτήματα εκτός από την τιμή του :)

      Διαγραφή
  2. πρώτη φορά ακουώ για κάτι τέτοιο. Ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή