Συμβουλές

Online #Shopping: Οδηγος Επιβιωσης στα Capital Controls

5:41 π.μ.

Γειά σας κορίτσια! Αυτή την ανάρτηση είχα σκεφτεί εδώ και πολύ καιρό να την κάνω, καθώς η πιο συχνή ερώτηση στα μηνύματά σας είναι πώς μπορείτε να ψωνίσετε από το εξωτερικό, αφού έχουμε τα capital controls. Δυστυχώς μετά τα μέσα καλοκαιριού το Paypal δεν μπορούσε να "τραβήξει" λεφτά από τον λογαριασμό μας στην τράπεζα ή την κάρτα μας, για αυτό και το να αγοράσεις κάτι από το εξωτερικό έμοιαζε αδύνατο. Ή μήπως όχι;


Για όσες κοπέλες αναρωτιέστε τι είναι το Paypal και πώς ακριβώς λειτουργεί, κάντε κλικ στην προηγούμενη ανάρτηση εδώ για να σας λυθούν όλες οι απορίες. Στο συγκεκριμένο άρθρο μιλήσαμε για το πώς μπορεί κανείς να ψωνίζει από το εξωτερικό και ποιά sites γνωρίζω, έχω παραγγείλει και είναι 100% έγκυρα και έμπιστα.

Αρχικά να σας πω ότι μερικές από τις αγορές μέσω κάποιων πιστωτικών/χρεωστικών καρτών γίνονται κανονικά μέσα στα Capital Controls -χωρίς να ξέρω πώς ακριβώς. Ας πούμε πριν 2 μήνες παρήγγειλα ένα σετ πινέλων από το i-herb, και δεν χρειάστηκε να κάνω request στο Paypal, απλά τα χρήματα "βγήκαν" από την χρεωστική μου (στην τράπεζα Πειραιώς) και πέρασαν στο Paypal. Και τώρα λογικά θα αναρωτιέστε, τι είναι το request στο Paypal...

Back to the basics: Τι είναι το Paypal;
Για να κάνουμε μία αγορά από κάποιο site του εξωτερικού χρειαζόμαστε paypal λογαριασμό, καθώς η αντικαταβολή είναι υπηρεσία αποκλειστικά ελληνική (με ελάχιστες εξαιρέσεις που έχω ακούσει φυσικά!). Όταν μιλάμε για το paypal λοιπόν, ουσιαστικά πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία σε κάθε συναλλαγή μας δεν επιτρέπει στον πωλητή ή στον αγοραστή να μάθει τα στοιχεία της κάρτας μας, απλά του δίνει το ποσό. Έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλειά μας. Επιπλέον το paypal εξασφαλίζει εντελώς τις αγορές μας καθώς ότι κι αν συμβεί (λάβουμε ελαττωματικό προιόν, ή δεν έρθει ποτέ) θα μας αποζημιώσει. Ουσιαστικά το Paypal σου επιτρέπει να δέχεσαι και να κάνεις πληρωμές μέσα από έναν λογαριασμό σου ή μία κάρτα σου με απόλυτη ασφάλεια.

Το request λοιπόν ουσιαστικά είναι όταν ζητάμε χρήματα από κάποιον, για να τα βάλουμε στον λογαριασμό μας μέσα στο paypal (δηλαδή τα μεταφέρουμε στο balance του paypal). Αν έχουμε χρήματα στο balance του paypal μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας κανονικά. 

Πώς γίνεται το request;
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και θα σας πάρει περίπου 5 λεπτά να την ολοκληρώσετε! Αρχικά χρειαζόσαστε ένα λογαριασμό Paypal (ή και 2, αλλά μετά θα γίνουν όλα λίγο πιο περίπλοκα) και 2 e-mails.

1)Ανοίγετε τον λογαριασμό σας στο Paypal (από το e-mail του paypal account) και κάνετε κλικ στην εντολή "Request Money". Συμπληρώνετε τη φόρμα "ζητώντας" τα χρήματα που θέλετε, και στο mail που τα ζητάτε τοποθετείτε το δεύτερό σας e-mail. Κλείνετε το paypal.

2)Ανοίγετε το δεύτερο e-mail σας και βρίσκεται το mail που αφορά το request. Το ανοίγετε, και μετά σας οδηγεί στο Paypal για να πληρώσετε τα χρήματα που σας ζητήθηκαν (από τον εαυτό σας). Προσοχή: Σε αυτή την περίπτωση σας βγάζει 2 επιλογές. Να πληρώσετε με Paypal account ή με κάρτα/λογαριασμό. Οπότε επιλέγετε να πληρώσετε με τον λογαριασμό σας ή τοποθετείτε τα στοιχεία της κάρτας σας.

*ΥΓ: Η μέθοδος request δεν προσφέρεται δωρεάν, αλλά κρατάει ένα μικρό ποσοστό από τα χρήματα που θα μεταφέρετε (3-4%). Οπότε αν θέλετε να αγοράσετε κάτι συγκεκριμένο, σιγουρευτείτε ότι έχετε τοποθετήσει περισσότερα χρήματα από αυτά που κοστίζει το προϊόν σας.


Και αυτό ήταν! Μεταφέρατε τα χρήματά σας στο balance του Paypal και είστε έτοιμοι για ψώνια. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο 4 φορές και πάντα δουλεύει! Ουσιαστικά ζητήσαμε χρήματα από τον εαυτό μας. Ελπίζω να σας βοήθησε αυτό το άρθρο, ότι απορίες έχετε θα χαρώ να τις λύσουμε στα σχόλια. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά στην πράξη είναι εντελώς εύκολο! Οπότε πιάστε το καλάθι σας και καλές online αγορές.


You Might Also Like

18 σχόλια

  1. Από τα πιο χρήσιμα άρθρα που έχω δει! Σε ευχαριστούμε για τις συμβουλές! Το έβαλα στους σελιδοδείκτες για να το έχω άμεσα όποτε το χρειάζομαι! Έχεις tag!
    http://marylooo.blogspot.gr/2016/01/tag-2015-was.html
    Καλη χρονιά κορίτσι μου και ότι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμο!! Μου λύθηκαν πραγματικά πολλές απορίες!! Ευχαριστούμε! <3

    Εύα x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας βοήθησα! Πραγματικά με ρώτησαν πολλές κοπέλες και σκέφτηκα πως θα ήταν στα αλήθεια χρήσιμο :) Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Like! Love! Adore! Δε ξέρω πως αλλιώς να σου εκφράσω πόσο σε αγαπώ αυτή τη στιγμή με αυτή τη σωτήρια λύση που μας δίνεις! Κοντεύω να τρελαθώ τόσους μήνες που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Paypal!Ειλικρινά το καλύτερο χρησιμότερο άρθρο/πληροφορία που υπάρχει! Σε ευχαριστώ θερμά!!!Έγινα αυτόματα η φανατικότερή σου θαυμάστρια/ακόλουθος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σε βοήθησα κορίτσι!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ για 2-3 μήνες που δε μπορούσα να ψωνήσω από το εξωτερικό είχα πάθει κατάθλιψη. Ελπίζω να δουλέψει και στη δική σου κάρτα και να κάνεις ανενόχλητη τις αγορές σου! Φιλάκια και καλωσήρθες στο Club του #BeautyManiac!

      Διαγραφή
  4. Lila να σε ρωτήσω, όταν ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία τα χρήματα εμφανίζονται στην επιλογή wallet στο paypal?
    Και κατά την αγορά επιλέγουμε Paypal, και έπειτα συνήθως μας παρέπεμπε στο λογαριασμό μας Paypal όπου πρέπει να επιλέξουμε τρόπο πληρωμής και μας έδειχνε τη κάρτα μας, τότε πώς θα επιλέξουμε το wallet?Πληρώνει αυτόματα μέσω του wallet?Πρέπει να επιλέξουμε link a bank account? Έχω μπερδευτεί λιγάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εμφανίζονται στο Wallet από ότι θυμάμαι. Μερικές φορές βγάζει την επιλογή να επιλέξεις με ποιά κάρτα θέλεις να πληρώσεις (ας πούμε εμένα μου την έβγαλε στην αγορά μου από προιόντα Makeup Revolution!) αλλά αντί να επιλέξω πάτησα συνέχεια (δηλαδή δεν επέλεξα κάτι από τις επιλογές) και απλά τράβηξε τα χρήματα από τα διαθέσιμα που είχα στο Paypal. Έχεις δίκαιο, στην αρχή και μένα με μπέρδεψε γιατί δεν το είχα δει ξανά. Αλλά απλά κάνε το skip, νομίζω θα λυθεί το πρόβλημα :)

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ Λίλα! Το blog είναι καταπληκτικό! Μπράβο σου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Εγώ σε ευχαριστώ για το τόσο θετικό feedback ^^ Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. σε εμένα τα χρήματα δεν πήγαν στο Balance αλλά στο Pending και τώρα μου λέει οτι πρέπει να περιμένω 21 μέρες για να μεταφερθούν στο Balance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικοινώνησε με την τράπεζα για να μάθεις λεπτομέρειες. Από ότι έχω καταλάβει δεν είναι όλες οι τράπεζες ίδιες στις μεταφορές στο balance...Καλή υπομονή πάντως, ελπίζω τελικά να ψωνίσεις με την ησυχία σου :)

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά είχε χαλάσει τόσο πολύ η διάθεση μου μέχρι να βρω το blog σου και μαζί την λύση !!! Πάρα πολύ χρήσιμο άρθρο έγινα αυτομάτως fan !!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σε βοήθησα ^^ Καλωσήρθες στο club του #beautymaniac λοιπόν! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα!θα ήθελα να ρωτήσω, για αγορές απο ίντερνετ όπως από Zaful πληρωνεις τελωνειο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ναι, καθώς το Zaful είναι κινέζικο e-shop και βρίσκεται εκτός ΕΕ, περνάει τελωνείο σε αγορές εμπορικής αξίας άνω των 22€.

      Διαγραφή
    2. Στο τελωνείο δηλαδή πόσο πληρώνεις;

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς δε μου έχει τύχει ποτέ, διότι πάντοτε προσέχω να κάνω μικρές παραγγελίες. Μπορεί τελικά τα έξοδα του εκτελωνισμού συνολικά να φτάσουν μέχρι 15% της αξίας του πακέτου.

      Διαγραφή