μακιγιάζ

Πινελα μακιγιαζ: Πως να τα καθαρισεις βημα-βημα

2:48 π.μ.


Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, και το συγκεκριμένο ρητό ισχύει και για τα αγαπημένα μας πινέλα. Όσες αγαπάτε το μακιγιάζ, γνωρίζετε πολύ πόσο χρήσιμα είναι τα πινέλα και σίγουρα θα έχετε είτε τα απαραίτητα, είτε μία μεγάλη συλλογή σαν τη δική μου. Είναι απαραίτητο να πλένουμε τακτικά τα πινέλα μας, αφού έτσι απομακρύνουμε τα βακτήρια αλλά και το χρώμα που έχουν επάνω. Ειδικά τα πινέλα του foundation και του concealer πρέπει να τα πλένετε μετά από κάθε χρήση, καθώς υπάρχει περίπτωση αν έχετε έντονη ακμή ή κάποιο σπυράκι να ξανά μολυνθεί από τη χρήση μη καθαρού πινέλου. Πολλές κοπέλες δεν πλένουν ποτέ τα πινέλα τους, αυτό όμως σίγουρα επιδρά στην κακή κατάσταση του δέρματός και είναι κρίμα!

Κάθε πότε πρέπει να τα πλένεις λοιπόν;
Πινέλα που χρησιμοποιείς υγρά προϊόντα: 
(eyeliner, foundation,concealer, χειλιών)
Σου συνιστώ πλύσιμο μετά από κάθε χρήση.

Πινέλα που χρησιμοποιείς πουδρένια προϊόντα: 
(σκιές, ρουζ, bronzer, highlighter, πούδρα)
Κανονικά θα πρέπει και αυτά να τα πλένουμε μετά από κάθε χρήση, εγώ όμως αυτό που κάνω είναι πλύσιμο μία φορά την εβδομάδα και μετά από κάθε χρήση απολύμανση με οινόπνευμα.



Με ποιο προϊόν θα πλύνεις τα πινέλα σου;
Η επιλογή είναι δική σου, μπορείς να χρησιμοποιείς υγρό πιάτων, σαμπουάν, μπάρα σαπουνιού ή υγρό σαπούνι. Εγώ προτιμώ μία μίξη από σαμπουάν, υγρό πιάτων και κρεμοσάπουνο -καμιά φορά προσθέτω και μερικές σταγόνες από φυσικά έλαια όπως αμυγδαλέλαιο ή έλαιο argan για να διατηρήσω την απαλότητα στις τριχούλες.

Ποια είναι η διαδικασία για να πλύνεις ένα πινέλο;
Είναι πολύ εύκολη και απλή! 
1)Σε ένα πιατάκι μικρό προσθέτεις το προϊόν που θέλεις να χρησιμοποιήσεις (κυκλοφορούν και ειδικά προϊόντα καθαρισμού στο εμπόριο, εγώ προς το παρόν κάνω μίξη όπως σας είπα πιο πάνω). 
2)Παίρνεις το πινέλο που θέλεις να καθαρίσεις, και προσέχεις να βραχούν αρχικά με νερό μόνο οι τριχούλες. 3)Βουτάς τις τριχούλες του πινέλου στο προϊόν καθαρισμού, και στην παλάμη του χεριού σου ξεκινάς με κυκλικές κινήσεις να το καθαρίζεις, μέχρι να δημιουργηθεί σαπουνάδα. 
4)Μόλις καθαρίσει εντελώς, το ξεπλένεις με άφθονο νερό αφού σιγουρευτείς πως δεν υπάρχει ίχνος σαπουνάδας στο εσωτερικό τους. Αν κάποιο πινέλο είναι αρκετά βρώμικο και έχει μεγάλη ποσότητα μακιγιάζ, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία της σαπουνάδας μέχρι να καθαρίσει εντελώς.
5)Σκούπισέ το απαλά πάνω σε μία καθαρή πετσέτα, ώστε να φύγει η περισσευούμενη ποσότητα νερού.

Πώς να πλύνεις τα beauty blenders & τα σφουγγαράκια σου; 
Είναι πολύ απλό! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία μπάρα σαπουνιού, και τα σφουγγαράκια σου. Απλά τρίψε το beauty blender ή το σφουγγαράκι επάνω στη μπάρα σαπουνιού, και έπειτα ξέπλυνέ το μέχρι να βγουν όλα τα προϊόντα μακιγιάζ και είναι 100% καθαρό. Έπειτα άφησέ τα να στεγνώσουν πάνω σε μία πετσέτα.



Πώς θα στεγνώσουν σωστά;
Για να στεγνώσουν τα πινέλα σωστά (δηλαδή για να μη μείνει υγρασία στο εσωτερικό τους, και σταδιακά μαδάνε) πρέπει να τα τοποθετήσεις κάθετα σε κάποια θήκη. Εναλλακτικά μπορείς να τα τοποθετήσεις πάνω σε μία πετσέτα, στην οποία θα προεξέχουν οι τριχούλες για να μη χαλάσει το σχήμα τους. Πάντοτε όμως πρέπει τα πινέλα να τα στεγνώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε οι τρίχες να βρίσκονται από την κάτω μεριά.



Βαριέσαι να πλένεις τα πινέλα σου;
Πραγματικά νομίζω πως όλες -κατά βάθος- βαριόμαστε να τα πλένουμε. Για αυτό όμως ανακάλυψα κάποια gagdetάκια για πιο γρήγορο πλύσιμο, και συγκεκριμένα τα brusheggs τα οποία βγαίνουν σε πολλά χρώματα για να διαλέξεις. Τι είναι; Ένα πλαστικό πραγματάκι, που εφαρμόζει στα δύο πρώτα δάχτυλα και έχει 2 τραχιές επιφάνειες (για μικρά και μεγάλα πινέλα) ώστε να καθαρίζουμε επάνω τους τα πινέλα. Το αποτέλεσμα; Να μειώνεται ο χρόνος πλυσίματος στο 1/3! Με έχει βολέψει πάρα πολύ, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Εναλλακτικά υπάρχουν διάφορα γάντια στο ebay που κοστίζουν περίπου 7-8€ και έχουν πολλές επιφάνειες- ανάλογα με το κάθε πινέλο και τη χρήση του. 

Τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να μας κάνουν ακόμα πιο όμορφες, για αυτό μην αμελείς να τα πλένεις τακτικά και να τα φροντίζεις. Ελπίζω να σε βοήθησα με αυτό το post, πολλά φιλιά μέχρι το επόμενο!

 Facebook-Instagram-Twitter-Bloglovin'

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Δεν τα έχω καθαρίσει ποτέ. :-/ βέβαια τα αλλάζω τακτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως καλύτερα είναι να τα πλένεις τακτικά από το να τα αλλάζεις, αλλά εντάξει όπως βολεύει την καθεμία :)

      Διαγραφή
  2. εγω μια φόρα την βδομαδα τα καθάριζω αλλα δεν φάβομαι κάθε μέρα!!! μόνο τα Σ.Κ... οπότε Δευτέρες πλένω τα πινέλα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Κυριακή βράδυ τα πλένω συνήθως τα περισσότερα, είναι η μέρα των πινέλων! ❤

      Διαγραφή
  3. πολυ βαρετη δουλεια! χρησιμο ποστ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! (στο ότι είναι βαρετή δουλειά συμφωνούμε όλες χαχα!)❤

      Διαγραφή