My Blogging Story ♡ & New #Logo!

Είναι υπέροχο το γεγονός ότι έχουμε καθημερινά πολλές ιδέες, όμως λίγες καταφέρνουμε τελικά να υλοποιήσουμε και από μία ιδέα να κάνουμε πράξη. Έτσι και σε μένα πριν από αρκετό καιρό, συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2012, γεννήθηκε η ιδέα του να δημιουργήσω το δικό μου blog ομορφιάς και να μοιράζομαι διάφορες ιδέες και σκέψεις. Από μικρή μου άρεσε να γράφω σε ημερολόγια, για αυτό και το blog μου πάντα το αντιμετώπιζα σαν ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο. 

Από την αρχή ήξερα πως δεν ήθελα να είναι ακόμα ένα (συνηθισμένο) blog ομορφιάς. Στην Ελλάδα εξάλλου δεν έχουμε και πολλά blogs ομορφιάς (ειδικά όταν ξεκίνησα ήταν λιγότερα), ήθελα όμως να μπορώ να γράφω ουσιαστικά διάφορες εμπειρίες μου. Ξέρω πως το διαδίκτυο είναι γεμάτο από προϊόντα και διαφημίσεις, οπότε αυτό που ήθελα είναι να βοηθήσω εσάς που με διαβάζετε να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα, ή απλά να σας ενημερώσω ποιο προϊόν είναι πιο αποτελεσματικό.


Έτσι λοιπόν, με μηδαμινές γνώσεις σχετικά με κώδικα Html, blogging και φωτογραφίας ξεκίνησα το Maquillage Beaute by Lila στα τέλη του 2012. Η μορφή του ήταν όπως την βλέπετε στην παραπάνω εικόνα. Φυσικά ψάχνοντας στο Google διάφορα tips, μέσα σε λίγο διάστημα άλλαξα στυλ και το πρότυπο σε λευκό, γραμματοσειρές, banner και έγραφα αναρτήσεις, καθώς τραβούσα τις φωτογραφίες μου με κινητό. Μέσα σε λίγους μήνες λοιπόν το blog μου έγινε όπως το βλέπετε παρακάτω.


Περίπου δύο χρόνια μετά την πρώτη μου ανάρτηση στο Maquillage Beaute by Lila, σκέφτηκα να αλλάξω το όνομα του blog μου και από blogspot να λήγει σε gr. Το αρχικό όνομα του αφενός ήταν στα γαλλικά (πολλοί δεν καταλάβαιναν καν ότι προφέρεται μακιγιάζ!), αφετέρου ήταν πολύ μεγάλο. Φίλοι και συγγενείς λοιπόν σκεφτόμασταν διάφορα ονόματα για το blog μου, και τελικά κάπως έτσι βρέθηκε η ιδέα για να ονομαστεί beauty maniac. Εξάλλου όσο ασχολείσαι με το blogging, είναι σαν να σου μετατρέπεται σε μανία αυτή η ασχολία! Το blog λοιπόν έγινε beautymaniac.gr! Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2015 ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο μου έκανε δώρο την πρώτη μου κάμερα για να μπορώ να βγάζω καλύτερες φωτογραφίες και να βλέπετε με μεγαλύτερη ευκρίνεια τα χρώματα και τα προϊόντα. Νομίζω πως από τότε η ποιότητα των εικόνων στο blog είναι εμφανώς καλύτερη.Η τελευταία αλλαγή που έγινε είναι το logo, το οποίο είναι χαρούμενο και φωτεινό. Όπως ακριβώς το είχα φανταστεί, κυριολεκτικά στολίζει ολόκληρο το blog! Μέσα σε αυτά τα 3+ χρόνια που ασχολούμαι με το blogging, έκανα πάρα πολλές μικρές και μεγάλες αλλαγές για να προκύψει ένα όμορφο και αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Και η αλλαγή του logo είναι από τις πιο ωραίες αλλαγές που έγιναν στο beauty maniac. Τι λέτε, σας αρέσει;


#mcblogawards16
Και ήρθε η στιγμή, που τον Μάιο του 2016 το Beauty Maniac έγινε υποψήφιο στα Marie Claire Blog Awards, για την κατηγορία Best Beauty Blog! Αυτή είναι μία εξέλιξη που με γεμίζει χαρά, γιατί μετά από 3 χρόνια στο χώρο του blogging χάρηκα πάρα πολύ που βρέθηκα υποψήφια στα βραβεία των Marie Claire. Γνώρισα πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, super αγαπημένες μου bloggers, φωτογραφηθήκαμε μαζί, γελάσαμε και περάσαμε τέλεια! 


Αυτή την ανάρτηση ουσιαστικά την έκανα για να σας ενημερώσω για όλες τις νέες αλλαγές που βλέπετε εδώ στο beauty maniac. Και σίγουρα θα την ενημερώνω κάθε φορά που θα γίνεται μία ανανέωση/αλλαγή στο blog. Με θέληση, υπομονή και κόπο κάθε ιδέα μπορεί να γίνει υλοποίησιμη! Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να έχεις από την αρχή επαγγελματικό εξοπλισμό για να ξεκινήσεις το blogging, απλά καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά.

Σας ευχαριστώ όλες για τη στήριξή σας και την αγάπη σας όλο αυτό τον καιρό! Εννοείται πως περιμένω να ακούσω και τις δικές σας ιδέες, ή ότι άλλο έχετε να μου προτείνετε ώστε να κάνουμε όλες μαζί καλύτερο το beauty maniac.