Ελληνική Εταιρία

Το δικο μου extreme makeover στο κομμωτηριο Zafira

12:58 π.μ.


Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσαν οι αλλαγές και προσπαθούσα συχνά να αλλάζω στυλ και άποψη στο μακιγιάζ, στο ντύσιμο και φυσικά στα μαλλιά μου. Οι αλλαγές όμως είναι ωραίες όταν γίνονται στοχευμένα, και προκύπτουν μέσα από γνώση και εμπειρία. Τον τελευταίο χρόνο όμως δεν έκανα σχεδόν καμία αλλαγή, πέρα από το ombre που έκανα στα μαλλιά πριν από 2 μήνες και ένιωθα ότι χρειάζομαι κάτι περισσότερο. Μία αλλαγή πιο προσεγμένη, πιο επαγγελματική που θα με κάνει να αισθάνομαι περισσότερο ωραία με τα μαλλιά μου παρά να τα αισθάνομαι συνέχεια σαν ένα βάρος. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου στο κομμωτήριο Zafira-Hair & Beauty Studios και θα σας πω πώς βήμα-βήμα πετύχαμε την μοναδική αλλαγή στα μαλλιά μου, αλλά και στην γενικότερη εικόνα μου.

 Όταν επισκέφθηκα το κομμωτήριο, αισθανόμουν τα μαλλιά μου πολύ βαριά και ένιωθα πως οι άκρες τους είναι εντελώς ξηρές και αφυδατωμένες. Χρειαζόμουν λοιπόν κούρεμα, για να δυναμώσει το μαλλί μου και να αποκτήσει σχήμα και κίνηση. Επιπλέον, ήθελα να κάνω μία αλλαγή στο χρώμα γιατί ποτέ δεν είχα ξεφύγει πολύ χρωματικά από το φυσικό μου τόνο, όμως χρειαζόμουν βοήθεια στο πιο χρώμα θα αναδείξει καλύτερα τα χαρακτηριστικά μου. Γενικά είναι δύσκολο να βρεις έναν κομμωτή-colorist που να αισθάνεσαι ότι σε καταλαβαίνει, και πραγματοποιεί αυτό που θέλεις πραγματικά. Στο κομμωτήριο Zafira όμως ένιωσα ότι όχι μόνο κατάλαβαν τι πραγματικά ήθελα στα μαλλιά μου, αλλά και τα ανάδειξαν με μοναδικό τρόπο. Το προσωπικό εκτός από γνώση και εξιδείκευση έχει και μεγάλη εμπειρία, καθώς και απαντούσαν με χαρά σε όλες μου τις απορίες (που δεν θα τις έλεγα και λίγες!).
 

Η Ζαφίρα, με βάση τις αρχές της προσωπολογίας και της χρωματολογίας με βοήθησε να καταλάβω ποιά χρώματα πραγματικά με κολακεύουν, τόσο ως προς τη στάση του σώματος όσο κι ως το χρώμα της επιδερμίδας μου. Κάθισα στον καθρέφτη της προσωπολογίας, και κοιτώντας τα 2 μου προφίλ αποφασίσαμε ποιο είναι το πιο "καλό" και πώς θα μπορούσαμε με το κούρεμα να αναδείξουμε το πρόσωπό μου. Έπειτα περάσαμε στις αρχές της χρωματολογίας: Έχουμε 4 χρωματικές εποχές, τις οποίες αναπαριστούμε με χρωματιστά μαντήλια. Για το χειμώνα και το καλοκαίρι έχουμε ψυχρούς τόνους, και για άνοιξη-φθινόπωρο περισσότερο θερμούς. Με τη βοήθεια των μαντηλιών λοιπόν καταλήξαμε στο ότι ιδανικά για μένα είναι τα πιο ψυχρά χρώματα στα μαλλιά. Με τις σκούρες αποχρώσεις, τονίζουμε ένα πρόσωπο και το κάνουμε να φαίνεται πιο έντονο. Από την άλλη, με τις πιο ανοιχτές μπορούμε να "κρύψουμε" κάποιες ατέλειες του προσώπου και να δώσουμε φως σε κάποια πιο ώριμη επιδερμίδα. Επιπλέον, με τη σωστή επιλογή χρώματος τα χαρακτηριστικά τονίζονται τόσο ώστε να δείχνεις όμορφη ακόμα και χωρίς μακιγιάζ!


Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως σημασία στην προσωπολογία και στην χρωματολογία δεν έπαιξαν μόνο τα εξωτερικά στοιχεία (όπως χρώμα επιδερμίδας, ματιών) αλλά και η στάση του σώματός μου, ο τρόπος που περπατάω,η προσωπικότητά μου, ακόμα και το πώς μου αρέσει να στρώνω/φτιάχνω τα μαλλιά μου στον καθρέφτη. Στα κομμωτήρια Ζαφίρα σε τοποθετούν στο επίκεντρο, και διαλέγουν αυτό που πραγματικά είναι το ιδανικό για σένα.  Στο τέλος αυτής της διαδικασίας ξεφυλλίσαμε κάποια περιοδικά με τις τελευταίες τάσεις της εποχής, και αποφασίσαμε να κόψουμε τα μαλλιά μου ένα μακρύ καρέ με φιλάρισμα στο πίσω μέρος, αλλά και να τα βάψουμε ένα σκούρο καστανοκόκκινο που φέτος είναι πολύ στη μόδα, και ταιριάζει απόλυτα με την επιδερμίδα μου. Διατηρήσαμε τη χρωματική διαβάθμιση που είχα από πριν (το όμπρε), για να έχουμε πιο φωτεινό κόκκινο αποτέλεσμα. Και το χρώμα έγινε όντως μοναδικό!

*Αυτό είναι το κούρεμα που επιλέξαμε για μένα*

Παρακάτω σας δείχνω κάποιες φωτογραφίες από το λούσιμο, το κούρεμα και φυσικά την μοναδική βαφή που έδωσε στα μαλλιά μου αυτό το τόσο μοναδικό κόκκινο χρώμα.


 Έπειτα πήρα κάποιες ιδέες από την Ζαφίρα για το πώς θα μπορώ να περιποιούμαι τα μαλλιά μου στο σπίτι, και να τους δίνω ανάλαφρα κύματα χωρίς θερμότητα! Επίσης μου έδειξε μία εύκολη πλεξούδα για ένα πιο βραδινό, αλλά και ανεπιτήδευτο look που δείχνει πολύ εντυπωσιακό.



 Τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στα μαλλιά μου:


Σαμπουάν BC Color Freeze Schwarzkopf
Το πιο απαλό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά! Καθαρίζει αποτελεσματικά, έχει υπέροχη απαλή αίσθηση στο λούσιμο και το καλύτερο: Μυρίζει τέλεια.
Θεραπεία Χρώματος BC Color Freeze Schwarzkopf
 Μετά τη βαφή και το λούσιμο, εφαρμόσαμε τη συγκεκριμένη θεραπεία. Κλειδώνει το χρώμα, καθώς βοηθάει στο να κλείσουν τα λέπια της τρίχας. Έτσι, κάνει τα μαλλιά λεία και απαλά. Η δράση του είναι στιγμιαία και ξεβγάζεται αμέσως.
Χρωμοζελέ Schwarzkopf
Είναι ιδανικό για νέες κοπέλες, που δεν χρειάζεται να καλύψουν λευκές τρίχες και θέλουν κάτι διαφορετικό στα μαλλιά τους. Το χρωμοζελέ είναι τέλειο για σένα που δεν θέλεις να ανησυχείς για το βάψιμο της ρίζας, αφού σταδιακά μειώνεται η ένταση του χρώματος με τα λουσίματα. Προτιμάμε χρωμοζελέ και όχι μόνιμη βαφή, για να μην ξεφύγουμε πολύ από το φυσικό χρωματικό τόνο των μαλλιών και το αποτέλεσμα να ταιριάζει απόλυτα με την ηλικία, το ύφος και το στυλ κάθε κοπέλας. Σε μένα εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο προιόν, για να πετύχουμε αυτό το μοναδικό χρώμα.
Complete Control Cream BC Color Freeze Schwarzkopf
 Θέλεις styling χωρίς θερμότητα; Κι όμως γίνεται! Αυτό το προιόν μου άρεσε πάρα πολύ και χαίρομαι που σας το παρουσιάζω. Αρχικά να σας πω ότι πρόκειται για μία CC cream μαλλιών, δηλαδή σε ένα μόνο προιόν έχουμε πολλές δράσεις. Λειτουργεί ως θερμοπροστασία, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο styling και λειαίνει την τρίχα. Αφήνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά, έκανε υπέροχες τις άκρες μου που ήταν εντελώς αφυδατωμένες λόγω του ντεκαπάζ που έκανα στο παρελθόν. Επιπλέον, με τις κατάλληλες κινήσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε ανάλαφρα κύματα στα μαλλιά χωρίς χρήση σίδερου. 
Extra Tip: Χρησιμοποίησέ το σε νωπά μαλλιά, στέγνωσέ τα με το πιστολάκι πάντα με φορά προς τα κάτω (με αυτό τον τρόπο λειαίνουμε την τρίχα) και έπειτα πιάσε ένα ψηλό κόστο και στριφογύρισε τις άκρες σου γύρω από αυτόν.Όταν τα αφήσεις ελεύθερα, θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα!


Εκτός από τους ειδικούς στα μαλλιά, στο κομμωτήριο Ζαφίρα θα βρείτε εξειδικευμένο προσωπικό για το μακιγιάζ σας, αλλά και για τα νύχια σας. Για το μακιγιάζ επιλέξαμε μαζί με την Χρύσα (make-up artist και nail artist) ένα έντονο βλέμμα με μαύρο σβησμένο μολύβι, καφέ-γκρί και μωβ σκιά. Στα χείλη προτιμήσαμε ένα έντονο σκούρο μπορντώ χρώμα με διαβάθμιση, που να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το χρώμα των μαλλιών και να κάνει τα χείλη να φαίνονται σαρκώδη. Τα προϊόντα χειλιών είναι: καφέ μολύβι για περίγραμμα, και κόκκινο κραγιόν Beauty is Life #14. Όσον αφορά τα νύχια, διαλέξαμε μία πολύ ιδιαίτερη απόχρωση που αγαπούν όλες οι fashionistas αυτό το φθινόπωρο: ένα σκούρο, μεταλλικό ανθρακί σε στρογγυλεμένου σχήματος νύχια. Αυτό το απίθανο χρώμα είναι το Frock 'n' Roll από την Essie.


Όταν βγήκα από το κομμωτήριο, αισθανόμουν άλλος άνθρωπος! (Φαίνεται άλλωστε και από το χαμόγελό μου.) Τώρα μου αρέσουν πολύ περισσότερο τα μαλλιά μου, τόσο στο κούρεμα όσο και στο χρώμα. Αν θέλεις κι εσύ να ζήσεις το δικό σου makeover, και να δεις την πιο ωραία εκδοχή του εαυτού σου αξίζει να επισκεφθείς το κομμωτήριο Zafira! 


Για τις μαθήτριες/φοιτήτριες τα κομμωτήρια Zafira προσφέρουν -20% έκπτωση σε όλες τις υπηρεσίες. Επίσης η συγκεκριμένη έκπτωση προσφέρεται σε όλες τις κοπέλες για την πρώτη τους επίσκεψη!

Θα βρείτε τα κομμωτήρια Zafira Hair & Beauty Studios:
Κεντρικό: Μητροπολίτου Ιωσήφ 10, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Τηλ. 2310 226084
Μηχανιώνα: Μ. Αλεξάνδρου 14 - Τηλ. 23920 31119
 
 Ευχαριστώ πολύ το κομμωτήριο Ζαφίρα για την μοναδική αλλαγή!

You Might Also Like

19 σχόλια

  1. Υπέροχη!! Σου πάει πάρα πολύ!! Να το κρατήσεις αυτό το Look. Φιλιάααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη ανάρτηση αλλα ακόμα πιο υπέροχα μαλλιά!! Its the new YOu! με γεια σου κορίτσι...και.... κράτα τα, τα σκούρα χρώματα, πραγματικά σε κολακευουν!!!
    Πολλά φιλιά
    Μαιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχο ποστ!!!! Και πολύ ωραία η καινούργια σου αλλαγή! Σου πάει πολύ :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίλα μου, διαβάζοντας όλη τη διαδικασία της αλλαγής και συγκρίνοντας το πριν και το μετά από τις φωτο, μπορώ να πω ότι το χρώμα και η κουπ ταίριαξαν απόλυτα στο στυλ σου και ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά σου! Πλέον δείχνεις γυναίκα παρά κοπέλα, χωρίς όμως να μεγαλοδείχνεις! Κράτησέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σου πήγε πάρα πολύ αυτό το χρώμα μαλλιών! Μ'αρέσει πολύ πάνω σου :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με γεια το καινούριο μαλλάκι Λίλα! :) Πολύ ωραίο το κόκκινο, αλλά θέλει προσοχή για να μην ξεθωριάζει/πορτοκαλίζει. Φιλιά :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικο το χρωμα στα μαλλια, σου παει πολυ! xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με γεια σουυυ ειναι υπεροχο σου παει πολυ να το κρατησεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Kwnstantina N @Mary Michaelidou @Mint floralDiary @Hope Hopkings @Konstantina Another MakeupWorld @Αγγελική Ύ @Stevi Dabl @Eva Diama @Kate T
    Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τα υπέροχα σχόλιά σας! Κι εγώ ξετρελάθηκα με το κόκκινο, δεν περίμενα πως θα ταιριάξει τόσο καλά στο προσωπό μου. Αν δείξεις εμπιστοσύνη στους κατάλληλους ανθρώπους, το αποτέλεσμα πάντα σε δικαιώνει. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπέροχη η αλλαγή!!! καλή επιλογη στο χρώμα και σου πάει πολύ! μου άρεσαν οι φωτογραφίες σου, με γειαααααα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαίνεσαι άλλος άνθρωπος , αλλά εκτός από το χρώμα που σίγουρα σου πάει περισσότερο το χαμόγελό σου είναι που κάνει τη διαφορά!Με εντυπωσίασε αυτό το κομμωτήριο πάντως, αν και απ'όσο φαντάζομαι ακόμα και με την έκπτωση δεν είναι στο budget μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά με αυτό το μαλλί αισθάνομαι σαν να είμαι άλλος άνθρωπος! Τώρα νιώθω πολύ πιο ωραία με τα μαλλιά μου, και έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. :)
      Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο για να ενημερωθείς για τις τιμές, δεν έχεις να χάσεις κάτι. Πάντως σε σχέση με τη δουλειά που προσφέρουν, αξίζει να πας σίγουρα!

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραίο ποστ,αναλυτικό και περιεκτικό χωρίς να κουράζει! Με γεια το νέο μαλλί,σε δείχνει τόσο μα τόσο διαφορετική! Θα ήθελα να μας δείξεις φωτογραφίες με το πώς το φτιάχνεις εσύ καθημερινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Λέλα μου! Το έχω λίγο αυτό το άγχος όταν γράφω μεγάλες αναρτήσεις, αν θα σας κουράσουν ή όχι. Να σου πω την αλήθεια δεν τα φτιάχνω σχεδόν καθόλου, απλά βάζω το προιόν που σας έδειξα για τη θερμοπροστασία στις άκρες μου και τα αφήνω να στεγνώσουν φυσικά. Κάνουν τέλεια, ανάλαφρα κύματα από φυσικού τους και δεν χρειάζεται πια να τα περνάω κάθε μέρα με το σίδερο μαλλιών.

      Διαγραφή
  13. Πρώτη φορά βλέπω (τουλάχιστον από μια οθόνη) και το ανοιχτόχρωμο και το σκουρόχρωμο σου πηγαίνουν και σε γλυκαίνουν. Εμένα το σκούρο με αγριεύει. Πολύ καλή ττου κομμωτηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Όντως, το κομμωτήριο είναι top αν μένεις Θεσσαλονίκη σου συστήνω να το επισκευθείς :)

      Διαγραφή
  14. Πολύ ωραία η αλλαγή σου! Εντυπωσιακό το βάψιμο σου. Αλλά είσαι μία γλύκα και άβαφη. Το άρθρο σου ήταν πολύ ωραίο, πραγματικά το απόλαυσα. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή