Συνταγές

Φτιάξτε κουραμπιεδάκια εύκολα & γρήγορα! #christmas_project

7:57 π.μ.

Γειά σας αγαπημένες beauty maniacs! Σήμερα είναι η πρώτη μου προσπάθεια να σας παρουσιάσω μία συνταγή (Χριστουγεννιάτικη φυσικά), ελπίζω να σας αρέσει και να τη δοκιμάσετε. Θα φτιάξουμε βήμα-βήμα κουραμπιεδάκια... Είναι πολύ εύκολη η συνταγή, για αυτό και την επέλεξα για να μπορέσετε να την κάνετε όλες.

 
Υλικά για τη συνταγή
1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος ανάλατο
50ml λάδι
2οοgr άχνη & 1/2 κιλό για πασπάλισμα (ή όσο θέλετε)
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 κιλό αλεύρι
1/4 αμύγδαλα ωμά (προαιρετικό)



Εκτέλεση 
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για μισή ώρα, στη μεσαία ταχύτητα-μέχρι να ασπρίσει. 
 Tip: Πρέπει μετά το χτύπημα να έχει υφή σαν τη σαντιγί!
Έπειρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο, την άχνη και τη βανίλια, το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μίγμα μαζί με το αλεύρι, μέχρι να γίνει ζύμη. Αν έχουμε αμύγδαλα, χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα. 
(Εμείς στη συγκεκριμένη συνταγή δεν βάλαμε, αλλά σε όποιον αρέσουν μπορεί να τα προσθέσει).
Πλάθουμε σε μπαλάκια τα κουραμπιεδάκια μας (ή σε άλλα σχήματα αν θέλετε) και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για μισή ώρα έχοντας προθερμασμένο φούρνο. Μην ξεχάσετε να βάλετε λαδόκολλα στο ταψί, για να μην σας κολλήσουν.
 Βγάζοντάς τα από τον φούρνο, τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με άχνη.


Αν σας άρεσε η συνταγή, πείτε μου να ανεβάσω κι άλλες! 
Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη!


 Μετά το ψήσιμο, έρχεται το πασπάλισμα με άχνη!


 Follow me on

You Might Also Like

0 σχόλια