ομορφιά

Skin Expert by L'oreal Paris ♡ #mcblogawards16

2:04 μ.μ.

Όμορφη επιδερμίδα σημαίνει υγεία, λάμψη και χαρά. Είναι γεγονός πως νιώθουμε πιο χαρούμενες όταν η επιδερμίδα μας είναι απαλή και ενυδατωμένη, και αυτό συμβάλει τόσο στην όμορφη όψη μας, όσο και στην αυτοπεποίθησή μας. Το πρόσωπό μας λοιπόν θέλουμε να είναι και να δείχνει όμορφο, καθώς δημιουργούμε επίσης ένα τέλειο καμβά για το μακιγιάζ μας. Σε κάποια ανάρτηση σας είχα ζητήσει να μου γράψετε ποια θεωρείτε εσείς την ιδανική επιδερμίδα, και παρακάτω θα δείτε τις απαντήσεις που μου δώσατε:

Λεία, απαλή, σαν χαρτί, ξεκούραστη, ξηρή, υγιής, πεντακάθαρη, αψεγάδιαστη, αλαβάστρινη, βελούδινη, κανονική, φρέσκια, μεικτή, λαμπερή, σφριγηλή, ελαστική, ομοιόμορφη, φωτεινή, νεανική, ξηρή. 


Η ιδανική επιδερμίδα λοιπόν, όπως την ονειρεύεται η καθεμία από εμάς δεν είναι άπιαστο όνειρο, μπορεί να γίνει πραγματική χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα για το δικό μας τύπο επιδερμίδας. Χρειάζεται μόνο να ακολουθήσουμε μία σταθερή ρουτίνα ομορφιάς (καθημερινό καθαρισμό και ενυδάτωση), για να νιώθουμε την επιδερμίδα μας απαλή και να τη βλέπουμε να λάμπει.

Για να ανακαλύψουμε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας λοιπόν, πρέπει να ξέρουμε σε ποιο τύπο επιδερμίδας ανήκουμε. Κανονική, μεικτή, λιπαρή, ευαίσθητη; Είμαι σίγουρη πως όπως κι εγώ, έτσι κι εσύ πολλές φορές έχεις νιώσει μπερδεμένη σχετικά με την κατηγορία στην οποία μπορεί να ανήκεις. Η L'oreal Paris δημιούργησε το skinexpert.gr, ώστε με λίγα και απλά βήματα να βρούμε εύκολα σε ποιο τύπο ανήκει η επιδερμίδα μας. Εγώ πίστευα πως ανήκω στην κατηγορία της κανονικής επιδερμίδας, τώρα το καλοκαίρι όμως εμφανίζω κάποια σημεία λιπαρότητας (ειδικά στη ζώνη Τ) οπότε το τεστ με έβγαλε μεικτή επιδερμίδα



 Επειδή πολλές φορές μπερδευόμαστε και χρησιμοποιούμε προϊόντα για λάθος τύπο επιδερμίδας, επιβαρύνοντας έτσι το δέρμα μας με περιττή λιπαρότητα ή μη προσφέροντάς του την ενυδάτωση που χρειάζεται, σας προτείνω να δοκιμάσετε το skin expert, το τεστ διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά από τον προσωπικό σας χρόνο. Επιπλέον, όσες κοπέλες ολοκληρώσουν το τεστ μπορούν να μπουν σε κλήρωση ώστε να κερδίσουν τα κατάλληλα προϊόντα για το δικό τους τύπο επιδερμίδας!


Όπως σας είπα, η διάγνωση του τεστ για τη δική μου επιδερμίδα είναι πως είναι μεικτή, και ο βασικός μου προβληματισμός είναι η λιπαρότητα. Αυτό είναι βέβαιο, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες εμφανίζω όντως ιδιαίτερη λιπαρότητα στη ζώνη Τ. Αφού το τεστ φτάσει στο τέλος του, το skinexpert.gr σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, από τη L'oreal Paris. Σε μένα λοιπόν πρότεινε τα παρακάτω προϊόντα, δύο τα οποία γνωρίζω και ένα που δοκιμάζω για πρώτη φορά αυτό το διάστημα.

L'oreal Paris - Αδιάβροχο, διφασικό ντεμακιγιάζ, 125ml 



Το πρώτο βήμα πριν τον καθαρισμό του προσώπου μας είναι ο καθαρισμός ματιών και χειλιών, και το διφασικό ντεμακιγιάζ για αδιάβροχα (και μη!) προϊόντα μακιγιάζ είναι αρκετά διάσημο τόσο στα blogs ομορφιάς, όσο και στο youtube. Πριν το χρησιμοποιήσουμε το ανακινούμε ελαφρά, ώστε να αναμειχθούν τα 2 μέρη και έπειτα με μία μικρή ποσότητα αφαιρεί πανεύκολα το μακιγιάζ σε μάτια και χείλη. Είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό, είμαι σίγουρη πως τώρα το καλοκαίρι που χρησιμοποιούμε περισσότερο αδιάβροχα προϊόντα θα είναι must have σε κάθε νεσεσέρ ταξιδιού

L'oreal Paris - Αφρός καθαρισμού, 150ml



 Το συγκεκριμένο προϊόν το γνωρίζω εδώ και χρόνια, καθώς μου το πρότεινε κάποια φίλη μου ως το ιδανικό προϊόν καθαρισμού και απομάκρυνσης του μακιγιάζ μας. Η υφή του είναι πολύ απαλή, κάνει πλούσιο αφρό με λίγη ποσότητα και όντως αφαιρεί κάθε ίχνος μακιγιάζ από το πρόσωπο με ένα απαλό μασάζ. 


Αφήνει την επιδερμίδα πεντακάθαρη, χωρίς ίχνος λιπαρότητας και το προτείνω σίγουρα σε επιδερμίδες μεικτές -ακόμα και λιπαρές. Η συσκευασία του μου αρέσει πολύ, καθώς περιέχει αντλία και έτσι είναι πολύ εύκολο να το χρησιμοποιείς στον καθημερινό καθαρισμό.

L'oreal Paris - Τριπλή φροντίδα για κανονική/μεικτή επιδερμίδα, 50ml


Η συγκεκριμένη κρέμα με εντυπωσίασε, και τη χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα καθώς δεν είχε τύχει να δοκιμάσω ξανά κάποια κρέμα προσώπου από τη L'oreal Paris. Η υφή της είναι κανονική (ούτε παχύρευστη, ούτε ιδιαίτερα λεπτόρευστη) και απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα. Όταν απορροφηθεί λοιπόν, νιώθεις την επιδερμίδα σου όμορφη και ενυδατωμένη αλλά παράλληλα την αφήνει σχεδόν ματ! Έχει ένα πολύ ευχάριστο, πουδρένιο τελείωμα και μία διακριτική μυρωδιά που σίγουρα θα αγαπήσεις. Το γεγονός ότι έχει ματ τελείωμα και προσφέρει ομοιόμορφη όψη την κάνει την τέλεια βάση μακιγιάζ (η υφή που αφήνει στο δέρμα θυμίζει primer!). Είναι 24ωρη, προστατεύει την επιδερμίδα με φίλτρα UV και βιταμίνη Ε και προλαμβάνει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Τέλος, μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι είναι πολυχρηστική, διότι προσφέρει 3 δράσεις: ενυδάτωση, προστασία και φωτεινή όψη.


Αυτή είναι η δική μου εμπειρία σχετικά με το skinexpert.gr και τα προϊόντα που μου πρότεινε. Αν το χρησιμοποιήσεις, περιμένω και τη δική σου άποψη σχετικά με το αποτέλεσμα του τεστ, αλλά και τα προϊόντα που σου προτείνει.

ΥΓ: Αυτό είναι το πρώτο μας task για τα Marie Claire Blog Awards 2016, σύντομα θα έρθουν και τα υπόλοιπα! #wow

Photo shooting: Stavros Kardomatis

You Might Also Like

10 σχόλια

  1. ο αφρός καθαρισμού ειναι εξαιρετικός!! και για ντεμακιγιάζ και για καθαρισμό προσώπου!!
    καλή συνέχεια στα βραβεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως το πιο μεγάλο του θετικό είναι ότι καθαρίζει τέλεια χωρίς να αφήνει ξηρή την επιδερμίδα :) Ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  2. το διφασικό ντεμακιγιάζ είναι απο τα αγαπημένα μου!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα! Πλέον έχω αφήσει τα micellaire μου νεράκια στην άκρη, και χρησιμοποιώ μόνο αυτό για ντεμακιγιάζ ματιών & χειλιών.
      xx

      Διαγραφή
  3. You cutie!!! Πολύ ωραίο - και κυρίως ρεαλιστικό - άρθρο :P Τον αφρό τον έχω δοκιμάσει κι εγώ και μ'αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή