Περιποίηση επιδερμίδας

My #Skicare Routine ♡ Oily Skin

4:08 π.μ.


Είμαι σίγουρη πως θέλεις το δέρμα σου να δείχνει όμορφο, λαμπερό και χωρίς ατέλειες ακόμα και χωρίς μακιγιάζ. Εξάλλου, αν έχουμε μία ομοιόμορφη και λεία βάση το μακιγιάζ μας θα είναι καλύτερο από ποτέ. Το θέμα είναι λοιπόν "ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για μένα;". Για να τα βρεις πρέπει να κάνεις τη δική σου έρευνα, αφού πρώτα ανακαλύψεις ποιόν τύπο επιδερμίδας έχεις. Λιπαρή, κανονική, μεικτή ή ευαίσθητη/ξηρή; Αν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο δέρμα σου, μπορείς πάντα να συμβουλευτείς κάποιο δερματολόγο

Εννοείται πως δεν χρησιμοποιώ όλα τα προϊόντα που θα σας δείξω μαζί, αλλά γενικά ακολουθώ την παρακάτω διαδικασία:
Καθημερινά: Καθαριστικό, Κρέμα Προσώπου

Όταν τύχει: Ροδόνερο, Κρέμα Ματιών

Μία φορά στις 7-10 μέρες: Scrub & Μάσκες προσώπου 
 Τους τελευταίους μήνες είχα ένα μικρό "πρόβλημα" ακμής στην περιοχή του πηγουνιού, επισκεύθηκα δερματολόγο και μου πρότεινε 2 προϊόντα (από τα παρακάτω) για να με βοηθήσουν. Για αυτό και θα δείτε και κάποια skincare προϊόντα κατά της ακμής σε αυτή την ανάρτηση. 


Ένα από τα σημαντικότερα βήματα της καθημερινής μας περιποίησης είναι σίγουρα ο καθαρισμός του προσώπου μας. Το να τοποθετείς μία κρέμα ημέρας πάνω από ένα λιπαρό πρόσωπο, μαζί με τους ρύπους της ατμόσφαιρας σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει! Ξεκινάμε λοιπόν τη μέρα μας με ένα αφρώδες καθαριστικό προσώπου, και με κυκλικές κινήσεις καθαρίζουμε το πρόσωπό μας. Παίρνει μόνο 5 λεπτά από το χρόνο σου, και θα δεις πολύ σύντομα τη διαφορά. Χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες το botherm Acnaid Liquid Soap, που μου πρότεινε δερματολόγος για όλο το πρόσωπο. Αν και καθαρίζει αποτελεσματικά και απομακρύνει τη λιπαρότητα, είναι πολύ απαλή η υφή του στο πρόσωπο και δεν το αφήνει αφυδατωμένο. Επιπλέον έρχεται σε συσκευασία των 300ml, και με αντλία για να σου κρατήσει σίγουρα 4-5 μήνες.

Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησα να χρησιμοποιώ και το tecnoskin acne - Purifying Foaming Wash, που είναι κι αυτό ένα πολύ καλό καθαριστικό προσώπου αν έχεις ακνεική/λιπαρή επιδερμίδα. Το έχω δοκιμάσει ακόμα και για να αφαιρέσει βαρύ μακιγιάζ, και κάνει πολύ καλή δουλειά! Αφαιρεί τη λιπαρότητα, και αφήνει το πρόσωπο καθαρό χωρίς να το νιώθεις να σε "τραβάει".

 Το πολύ γνωστό σαπούνι Natura Siberica Northern Soap για βαθύ καθαρισμό το χρησιμοποιώ περίπου μία φορά την εβδομάδα, για "αποτοξίνωση" στην επιδερμίδα μου. Εφαρμόζω μία πλούσια ποσότητα στο πρόσωπό μου, και το αφήνω για 5 λεπτά σαν μάσκα. Μετά το ξεβγάζω, και η επιδερμίδα μου φαίνεται πεντακάθαρη αλλά και λαμπερή. Έχω κάνει review για το συγκεκριμένο σαπούνι με όλες τις λεπτομέρειες που θέλεις να ξέρεις, εδώ.

Εδώ και χρόνια, το Apivita Scrub ήπιας απολέπισης με βερίκοκο είναι το αγαπημένο μου προιόν scrub! Κάνει πολύ απαλή απολέπιση στο πρόσωπο, και μυρίζει σαν αληθινό βερίκοκο. Βέβαια τώρα που η επιδερμίδα μου είναι περισσότερο λιπαρή, θα ήθελα να δοκιμάσω και ένα πιο "δραστικό" scrub. Οπότε αν ξέρετε κάποιο, ενημερώστε με στα σχόλια για να το δοκιμάσω.

Στην αρχή μετά τον καθαρισμό μου άρεσε -σαν ένα μεταβατικό στάδιο πριν την κρέμα- να ψεκάζω το πρόσωπό μου με κάποιο ιαματικό νερό. Μετά ανακάλυψα το Ροδόνερο Βοΐου Κοζάνης από την Αρωματοποίηση, και έτσι άφησα τελικά τα ιαματικά νεράκια στην άκρη. Είναι 100% φυσικό προϊόν διπλής απόσταξης, δροσίζει και ενυδατώνει το πρόσωπο ενώ απορροφάται σε δευτερόλεπτα. 


Η αγαπημένη μου κρέμα καθημερινής χρήσης είναι η FBM ANAGENESSIS Spot Free. Έχει μία μοναδική σύνθεση, που απλώνεται και απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα αφήνωντας το πρόσωπο εντελώς ματ. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, και ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος. Τη χρησιμοποιώ κάθε πρωί μετά τον καθαρισμό, και είναι πολύ καλή βάση για το μακιγιάζ.

Η KALLYNSIS Κρέμα Νύχτας Renaissance είναι η τέλεια επιλογή αν θέλω να χρησιμοποιήσω μία πλούσια κρέμα, ως "μάσκα ενυδάτωσης". Το επόμενο πρωί, το πρόσωπό μου είναι πιο όμορφο από ποτέ! Τη χρησιμοποιώ περίπου μία φορά στις δέκα μέρες, διότι είναι αντιρυτιδική κρέμα. Η μητέρα μου όμως τη χρησιμοποιεί πιο συχνά, και της αρέσει πολύ.

Η Frezyderm είναι μία εταιρία που εμπιστεύομαι απόλυτα, και τον τελευταίο μήνα δοκιμάσω την Eye Cream Anti-Wrinkle Effect. Μπορώ να πω ότι κάνει ότι υπόσχεται, δηλαδή έχω δει μεγάλη βελτίωση στους μαύρους κύκλους μου όσο διάστημα τη χρησιμοποιώ. Σε συνδιασμό με καλό ύπνο, και πολύ νερό κάνει θαύματα. Έχω κάνει αναλυτικό review για τη συγκεκριμένη κρέμα, θα το βρεις εδώ.

Η ενυδατική κρέμα ημέρας της σειράς Ziaja Goat's Milk με spf 20 είναι πάρα πολύ ενυδατική, για αυτό και σε μένα έβγαζε περιττή λιπαρότητα. Είναι ιδανική όμως για ξηρές επιδερμίδες, διότι προσφέρει εντατική της ενυδάτωση και με δείκτη προστασίας 20. Η Ziaja είναι μία πολωνική εταιρία που προσφέρει φαρμακευτικά προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές, και έχει μία τεράστια γκάμα προϊόντων περιποίησης για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Μία πολύ οικονομική κρέμα, και αγαπημένη μου για όσο καιρό το δέρμα μου δεν είχε ιδιαίτερες ατέλειες είναι η L'oreal Paris-Τριπλή Φροντίδα Ημέρας (για κανονική/μεικτή επιδερμίδα). Είναι πάρα πολύ οικονομική, ενυδατώνει ελαφρά το πρόσωπο και αφήνει μία λεία όψη στην επιδερμίδα, λειτουργώντας σαν primer. Επιπλέον, έχει μία πολύ διακριτική μυρωδιά που αγαπώ πολύ -ειδικά σε προϊόντα προσώπου.

Για το τέλος σας άφησα την Caladerm Cream Acne Skin, είναι η κρέμα που μου πρότεινε η δερματολόγος για να τοποθετώ κάθε βράδυ τοπικά επάνω στα σπυράκια (μετά τον καθαρισμό φυσικά). Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, και έρχεται σε συσκευασία των 40ml οπότε κρατάει για πολλούς μήνες.

 Αυτή είναι η δική μου skincare ρουτίνα, και τα προϊόντα που χρησιμοποιώ. Περιμένω στα σχόλια και τα δικά σου αγαπημένα skincare προϊόντα, ειδικά αν έχεις κι εσύ λιπαρή επιδερμίδα.

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Πολυ ενδιαφερουσα και χρησιμη αναρτηση! Εχω και εγω αυτη την περιοδο προβλημα με σπυρακια στο πηγουνι και εχω παιδευτει αρκετα. Σ'αυτην την περιπτωση, εχω παντα μαζι μου την Caladerm mask που για μενα ειναι η καλυτερη μασκα για δερματα με ακμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτό το πηγούνι!
      Θα τη δοκιμάσω σίγουρα στο μέλλον, γιατί και η κρέμα που έχω της Caladerm με έχει βοηθήσει πολύ στα σπυράκια μου. Πάντως αυτό το μήνα που ξεκίνησα γυμναστήριο, και ακολουθώντας σχεδόν την ίδια ρουτίνα skincare παρατήρησα τεράστια βελτίωση στα σπυράκια και στις ατέλειες :) xx

      Διαγραφή
  2. Πάνω κάτω ακολουθούμε τα ίδια βήματα. Και η δική μου επιδερμίδα είναι λιπαρή με τάση ακμής και ψάχνω διαρκώς τα ιδανικά προϊόντα, για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είδα κάποια που μου κίνησαν το ενδιαφέρον!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμο το post! Ελπίζω να δεις γρήγορη βελτίωση με την ακμή σου :) Φιλάκια!!

      Διαγραφή