Beauty Glazed

Morphe x Jaclyn Hill Palette VS Beauty Glazed Impressed you ❤ (Ειναι τελικα dupe;)

4:52 π.μ.


Η παλέττα της Jaclyn Hill κυκλοφόρησε από τη Morphe το περασμένο καλοκαίρι, και μαζί της έφερε πάρα πολλές θετικές κριτικές. Στο βίντεο-ανακοίνωση της παλέττας στο youtube κανάλι της Jaclyn Hill, μάθαμε ότι η Jaclyn επέλεξε να χρησιμοποιηθούν καινούργια μηχανήματα από τη Morphe, έτσι ώστε ανάλογα με το τελείωμα της κάθε σκιάς, να υπάρχει διαφορετικός τρόπος να πεπιεστεί: για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε και μία διαφορά στην τιμή: Η παλέττα της Jaclyn Hill είναι σαφώς πιο ακριβή σε σχέση με τις υπόλοιπες παλέττες της Morphe. Στην Αμερική κυκλοφόρησε στα 38 δολλάρια, ενώ στην Ευρώπη τη βρίσκουμε περίπου στα 42-45€. Περιέχει 35 μεγάλες σκιές, συνολικής ποσότητας 56,2g. Είναι Made in China, όπως και όλες οι παλέττες της Morphe.


Αξίζει το ντόρο; 
 Αν και έχει κάποια μειονεκτήματα σαν παλέττα, είναι εξαιρετική! Οι σκιές έχουν πολύ απαλή υφή, είναι βουτυρένιες και κάνουν φανταστικό blend χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η απόδοσή τους χτίζεται σταδιακά, και μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα ακόμα και πολύπλοκα eye looks. Η ποικιλία των χρωμάτων είναι τέτοια, που επιτρέπει να πειραματιστούμε με πρωινά και βραδινά μακιγιάζ, και περιέχει πολλές μεταβατικές σκιές, αλλά και θερμές αποχρώσεις. Επιπλέον, είναι από τις (λίγες) παλέττες σκιών που δουλεύουν εξίσου καλά χωρίς primer, ή χρησιμοποιώντας απλά concealer στα μάτια, χωρίς να το σετάρουμε με πούδρα. Είναι μία παλέττα που, ακόμα κι αν τη χρησιμοποιείς καθημερινά, μπορείς να έχεις άπειρους συνδιασμούς!

Ποιά είναι τα αρνητικά της;
Όπως ήδη έχει αναφερθεί από πάρα πολλές beauty bloggers & youtubers, υπάρχουν πολλά χρώματα στην παλέττα που είναι παρόμοια (και στα μάτια πανομοιότυπα). Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτόχρωμο ματ χρώμα (εκτός από τα 2 πρώτα shimmery), για να ξεκινήσουμε ένα πιο καθημερινό μακιγιάζ. Η χάρτινη συσκευασία της είναι λίγο πρόχειρη αν αναλογιστούμε την τιμή της παλέττας, όμως για την ποιότητα και την ποσότητα των σκιών ίσως χρειάστηκε η Morphe να επιλέξει να ρίξει το κόστος από εκεί. Το ανοιχτό χρώμα της παλέττας σίγουρα μπορούσε όμως να αποφευχθεί, καθώς μετά από 2 μήνες χρήσης, μπορείτε να δείτε πόσο άσχημα φαίνεται το ότι έχει λερωθεί (και δεν καθαρίζει!). Δεν είναι travel friendly, και δεν περιέχει καθρέφτη (τα τελευταία 2 χαρακτηριστικά δεν είναι μεγάλα αρνητικά, απλώς τα αναφέρω).

 Swatches* της παλέττας Morphe Jaclyn Hill

 Όπως είναι αναμενόμενο, πάντα όταν κάποιο προϊόν μακιγιάζ δημιουργεί μεγάλο ντόρο, έρχεται να ακολουθήσει και το αντίστοιχο dupe από κάποια άλλη εταιρία. Τα dupes καμιά φορά μπορεί να είναι πετυχημένα, όμως πολλές φορές έχουμε δει παλέττες που να μοιάζουν πολύ με τις αρχικές, και τελικά στα χρώματα να μην έχουν ομοιότητα. Πολλές youtubers του εξωτερικού προτείνουν για dupe της παλέττας Jaclyn Hill, την παλέττα Impressed You από τη Beauty Glazed. Την Impressed You μπορείτε να τη βρείτε στο Amazon ή στο Ebay, και κοστίζει 7-8€. Πρόκειται για κινέζικη εταιρία, και στο πίσω μέρος της συσκευασίας αναγράφονται τα συστατικά των σκιών.


 Η παλέττα Impressed You είναι μικρότερη από αυτή της Jaclyn Hill, και περιέχει 42g ποσότητας σκιών. Περιέχει και αυτή 35 χρώματα, με κάποια ματ να έχουν πολύ καλή απόδοση, ενώ τα shimmery της δεν έχουν έντονη απόδοση, και στο blending είναι λίγο "σκληρά". Σε γενικές γραμμές, είναι μία μέτρια παλέττα, και θα τη σύστηνα μόνο σε κοπέλες που ξεκινούν τώρα το μακιγιάζ και θέλουν μία οικονομική λύση, με πολλές αποχρώσεις. Αν είσαι beauty junkie ή επαγγελματίας στο μακιγιάζ, σίγουρα θα σε απογοητεύσει (και δε θα σε εντυπωσιάσει, όπως υπόσχεται)! Η συσκευασία της μου αρέσει πολύ περισσότερο από αυτή της Jaclyn Hill, και παρόλο που τη χρησιμοποιώ συχνά, δεν παρουσιάζει λεκέδες.

 Swatches* της παλέττας Beauty Glazed Impressed You

Η παλέττα της Jaclyn Hill αξίζει εντελώς το ντόρο που έχει δημιουργηθεί, και σίγουρα είναι μία αγορά που δε θα μετανιώσεις. Είναι μία παλέττα που απευθύνεται σε όλους (επαγγελματίες ή και αρχάριους), και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αμέτρητους συνδιασμούς. Από την άλλη, η παλέττα Impressed You της Beauty Glazed, έχει κάποια παρόμοια χρώματα με αυτή της Jaclyn, αλλά σίγουρα δε μπορεί να θεωρηθεί dupe: Δεν ταιριάζουν/μοιάζουν ούτε στην ένταση, αλλά ούτε και στην υφή (οι σκιές της Jaclyn είναι απαλές και βουτυρένιες, ενώ της Impressed You πιο σκληρές στο blending). 


Εσύ, έχεις χρησιμοποιήσει κάποια από τις 2 παλέττες; 

*Για τα Swatches δεν έχει χρησιμοποιηθεί primer


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Θα ήθελα να πάρω την παλέτα της Jaclyn! Πολύ όμορφο το blog σου! Αν θες τσέκαρε το δικό μου omorfiakeue3ia.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Η παλέττα της Jaclyn είναι από τις καλύτερες που έχω στη συλλογή μου. xx

      Διαγραφή