Περιποίηση επιδερμίδας

My Skincare Routine ❤ Λιπαρη Επιδερμιδα με Τασεις Ακμης

5:10 π.μ.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως η περιποίηση της επιδερμίδας είναι ένα κομμάτι στο χώρο της ομορφιάς, το οποίο λαμβάνει όλο και περισσότερο έδαφος. Η τέχνη του μακιγιάζ είναι μία υπέροχη, δημιουργική διέξοδος και την αγαπάμε, όμως η σωστή περιποίηση είναι απαραίτητη για να έχουμε ένα όμορφο πρόσωπο. Αν έχουμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή του προσώπου μας, είναι πολύ πιο εύκολο να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση -ακόμα και χωρίς μακιγιάζ! Και αυτό είναι στα αλήθεια ωραίο... Να αισθανόμαστε όμορφα, όπως ακριβώς είμαστε!


Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου, υπάρχουν πλέον χιλιάδες προϊόντα για να επιλέξουμε. Από το ράφι του σούπερ μάρκετ, το (αγαπημένο μου!) online shopping, το φαρμακείο και τα πολυκαταστήματα... Έχουμε πολλές επιλογές! Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε, σας προτείνω να δείτε διάφορα άρθρα και βίντεο σύμφωνα με το δικό σας τύπο επιδερμίδας, για να επιλέξετε. Μη διστάσετε να ψάξετε συστατικά που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα και θέλετε άμεση λύση, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας. Σήμερα θα σας δείξω τη ρουτίνα που ακολουθώ τους τελευταίους μήνες, για την περιποίηση του προσώπου μου.


Η σωστή περιποίηση του προσώπου μας ξεκινάει πάντα με ένα αναζωογονητικό καθαρισμό. Η δερματολόγος μου πρότεινε να δοκιμάσω το σαπούνι Botherm Acnaid Liquid Soap, το οποίο είναι ιδανικό για ακνεική επιδερμίδα. Είναι το αγαπημένο μου σαπούνι προσώπου, καθώς είναι value for money (το αγόρασα περίπου 14€ και περιέχει 300 ml), και πραγματικά εξαιρετικό προϊόν! Η επιδερμίδα μένει πεντακάθαρη μετά τη χρήση του, και χωρίς να την αισθάνεσαι ξηρή. Έχει βοηθήσει πολύ στο να μειωθούν τα σπυράκια του προσώπου μου, και με την καθημερινή χρήση του είδα μεγάλη διαφορά την υφή του δέρματος.

Τον τελευταίο καιρό έχω χρησιμοποιήσει τρεις φορές το θαυματουργό -και πολύ διάσημο- προϊόν της The Ordinary, το AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, και δηλώνω ήδη ενθουσιασμένη! Έχει ένα άμεσο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, και μέσα σε 10 μόλις λεπτά κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πολύ πιο λαμπερό και φωτεινό. Χρειάζεται προσοχή μετά τη χρήση του, καθώς πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιόδους με μειωμένη ηλιοφάνεια και πάντα τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με το αντηλιακό μας. 


Αν θέλετε να κάνετε ένα πιο βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας σας, αλλά προτιμάτε κάποιο κλασσικό scrub από τα οξέα AHA, έχω να σας προτείνω το δικό μου αγαπημένο. Εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιώ το peeling με μικρό-κόκκους της Gerovital Plant, και μου αρέσει πάρα πολύ. Πρόκειται για κρέμα με μικρούς κόκκους, που μυρίζει ευχάριστα και κάνει αποτελεσματικό καθαρισμό και δίνει άμεση λάμψη.


Πάντα απολαμβάνω το να δοκιμάζω καινούργια νεράκια προσώπου. Είναι τόσο αναζωογονητικά, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περιποίηση του προσώπου, ή στη διάρκεια του μακιγιάζ. Το ενυδατικό νεράκι-mist της Jowae έχει μία υπέροχη μυρωδιά από άνθη, και περιέχει 97% συστατικά φυσικής προέλευσης. Είναι τόσο καλό, που τους καλοκαιρινούς μήνες αντικατέστησε το Fix+ της MAC (έχει ομοιόμορφο ψέκασμα, οπότε είναι καταπληκτικό και για χρήση στο μακιγιάζ). 


Τις μέρες που έχω ενεργά σπυράκια (κυρίως στην περιοχή του πηγουνιού ή της ζώνης Τ), χρησιμοποιώ το toner της ziaja Manuca Tree Purifying. Είναι μία στυπτική τονωτική λοσιόν, που βοηθάει την ακμή μου να επουλωθεί και να περάσει πολύ πιο γρήγορα. Επιπλέον, τοπικά τοποθετώ επάνω στα σπυράκια της Caladerm Cream της Evdermia, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική (και μου την πρότεινε και αυτή δερματολόγος).


Αυτό το προϊόν έφτασε στα χέρια μου τυχαία, και αρχικά δεν καταλάβαινα καν τη χρήση που έχει. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα χρήσης του, το αποτέλεσμα ήταν άμεσο και η επιδερμίδα μου πιο λαμπερή από ποτέ! Το Vichy Mineral 89 είναι ένα Booster, το οποίο περιέχει ένα σύμπλεγμα από υαλουρονικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία, και δίνει... boost (όπως λέει και το όνομά του!) στα επόμενα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε. Το εφαρμόζω πάντα μετά τον καθαρισμό του προσώπου, και πριν βάλω την κρέμα μου.

Η επιδερμίδα των ματιών είναι πολύ πιο ευαίσθητη σε σχέση με αυτήν του προσώπου μας, και χρειάζεται τη δική της φροντίδα. Οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινάμε τη χρήση της κρέμας ματιών περίπου στα 24, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ενυδάτωση στην περιοχή των ματιών, και η πρόληψη μελλοντικών λεπτών γραμμών. Τους τελευταίους 5 μήνες χρησιμοποιώ την κρέμα ματιών και χειλιών Gerovital H3 Classic, και την αγαπώ! Έχει απίστευτα ανάλαφρη υφή, και απορροφάται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Σε συνδυασμό με καλό ύπνο, είδα μεγάλη διαφορά στους μαύρους κύκλους μου. Όμως ακόμα κι αν δεν έχω κοιμηθεί καλά, η συγκεκριμένη δίνει άμεσα φωτεινότητα και ξεκούραση στην περιοχή των ματιών.


Συνεχίζουμε με την πιο δύσκολη κατηγορία, που για μένα ήταν πάντα η κρέμα του προσώπου μου. Για πολλά χρόνια, η αγαπημένη μου ήταν η Frezyderm Long Lasting Hydrating Moisturizing Cream 24H 20+, γιατί έχει απαλή υφή και διακριτική μυρωδιά. Η συγκεκριμένη αφήνει στο πρόσωπο μία ελαφριά ενυδάτωση, αλλά χωρίς να τη βαραίνει. Φέτος χρησιμοποίησα για πρώτη φορά τη Gerovital Derma+ Mattifying Moisturizing Emulsion, η οποία με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. Όταν ξεκίνησα τη χρήση της, είχα στην περιοχή του πηγουνιού πολλά ενεργά, εσωτερικά σπυράκια. Με βοήθησε πολύ στο να δω την επιδερμίδα μου μέσα σε λίγες μέρες να καθαρίζει σταδιακά. Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι αφήνει το δέρμα ελαφρώς ενυδατωμένο, αλλά και εντελώς ματ: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και σαν primer, πριν το μακιγιάζ.

Καλοκαίρι χωρίς αντηλιακό δε γίνεται, και αυτούς τους 3 μήνες δοκίμασα πάρα πολλά αντηλιακά προσώπου που μου άρεσαν. Αυτό το μήνα, χρησιμοποιούσα καθημερινά το La Roche Posay Effaclar DUO (+) Spf 30, το οποίο είναι μία κρέμα επανορθωτική ακμής, σημαδιών και φραγμένων πόρων. Είναι ένα εξαιρετικό προιόν για καθημερινή χρήση, μου άρεσε πολύ γιατί δεν το νιώθεις καθόλου λιπαρό και ενοχλητικό στο πρόσωπο, όμως προστατεύει αποτελεσματικά από τις ακτίνες του ήλιου και αποτρέπει τη δημιουργία κηλίδων και πανάδων -από τα οποία όσες έχουμε ανοιχτούς φωτότυπους, "κινδυνεύουμε" κάθε καλοκαίρι. 


Αυτά είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό, και βλέπω το πρόσωπό μου ολοένα και πιο όμορφο και φωτεινό. Η περιποίηση της επιδερμίδας μας μπορεί να φαίνεται δύσκολη ή και βαρετή, αρκούν όμως 5 λεπτά κάθε πρωί και 5 κάθε βράδυ, για να δεις το πρόσωπό σου πιο όμορφο από ποτέ!

You Might Also Like

0 σχόλια