agenda

My #DIY Bullet Journal ♡ Part I

7:50 π.μ.


Μπορεί να απολαμβάνεις ανέμελα το καλοκαίρι σου (και καλά κάνεις, γιατί το summer feeling σου δίνει ενέργεια για κάθε χειμερινό challenge!), ο Σεπτέμβριος όμως είναι κοντά και θέλεις να ξεκινήσει με νέα σχέδια. Παρόλο που δεν πάμε πλέον στο σχολείο, κάθε Σεπτέμβριο όλοι μας κάνουμε... μία καινούργια αρχή. Θέτουμε στόχους, σκεφτόμαστε τι πήγε καλά (και περισσότερο τι δεν πήγε καλά!), ώστε να δούμε καθαρά όλα τα ενδεχόμενα και να προχωράμε προς τα εκεί που θέλουμε να πάμε. Σήμερα η ανάρτηση μας -όπως καταλάβατε- δεν είναι beauty, αλλά ένας έξυπνος και πολύ δημιουργικός τρόπος για να οργανωθείς για τη νέα εποχή που πλησιάζει. 


Τι είναι το bullet journal και πώς το ξεκίνησα;
Στον κόσμο του bullet journal με "μύησε" η φίλη μου Σοφία, η οποία μία μέρα μου έδειξε τις πρώτες σελίδες του δικού της τετραδίου. Πρόκειται για ένα τετράδιο με βούλες, στο οποίο μπορείς να σχεδιάσεις οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, να κολλήσεις αυτοκόλλητα και να δημιουργήσεις το δικό σου χώρο σκέψεων όπως εσύ τον έχεις σκεφτεί. Με την πρώτη ματιά, λοιπόν, στο τετράδιο της Σοφίας... κόλλησα! Και αμέσως τη ρώτησα πώς μπορώ να δημιουργήσω κι εγώ το δικό μου.


Τι θα χρειαστείς για να το δημιουργήσεις;
Τα απαραίτητα "σύνεργα" για να ξεκινήσεις το δικό σου bullet journal τα καθορίζεις μόνο εσύ. Εγώ σου προτείνω τα πιο βασικά, που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις: μαρκαδόροι με τριγωνική μύτη και όχι στρόγγυλη, μολύβι, σβήστρα, ξύστρα, στυλό μαύρο ή μαρκαδοράκι (ανάλογα με το τι σε βολεύει) και μαρκαδόρος καλλιγραφίας. Αν ανήκεις κι εσύ στο club που αγαπάς τα αυτοκόλλητα, οι επιλογές είναι πολλές και θα τις βρεις στα Jumbo, Πλαίσιο αλλά και στα Public. Όσον αφορά το ίδιο το τετράδιο, μπορείς να επενδύσεις στο Moleskine ή αν θέλεις κάτι πιο οικονομικό να προμηθευτείς αυτό από τα Tiger. 


Μα, πού θα βρω τόσο ελεύθερο χρόνο να το φτιάξω;
Αυτή είναι η πιο συχνή ατάκα που ακούω κάθε φορά που δείχνω σε κάποιον το δικό μου τετράδιο. Δημιουργούμε χρόνο και χώρο καθημερινά για να πάμε για καφέ, για να δούμε ταινίες και για να κάνουμε ατέλειωτο scroll down στα social media... Γιατί όμως να μη μπορούμε να βρούμε μισή ώρα την ημέρα για να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, για να οργανώνουμε πιο εύκολα τις σκέψεις μας; Αν θέλεις κάτι πραγματικά, πάντα βρίσκεις χρόνο για να του αφιερώσεις.


Από πού βρίσκω έμπνευση;
Υπάρχουν πολλά, σχετικά video στο youtube για το πώς θα ξεκινήσεις από την αρχή ένα bullet journal και σίγουρα θα σε βοηθήσουν πολύ. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι πρώτον "Google is your friend" και δεύτερον στο Pinterest έχει πάρα πολλές, εξαιρετικές ιδεές.


Πόσο καιρό θα μου πάρει να το ολοκληρώσω;
Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το τι σχέδια θέλεις να κάνεις και το πόσο εξοικιωμένη/ος είσαι με τη ζωγραφική. Εγώ δημιούργησα 48 σελίδες μέσα στον Ιούλιο, αφιερώνοντας περίπου 40 λεπτά τη μέρα.

Συνήθως επιλέγουμε ένα στυλ για όλο το τετράδιο, εμένα όμως επειδή ήταν η πρώτη μου προσπάθεια έχω συμπεριλάβει διαφορετικά σχέδια (άλλα πιο καλλιγραφικά και άλλα πιο γραμμικά). Παρακάτω θα βρείτε μερικές σελίδες, από το δικό μου bullet journal.


 Εσύ τι λες, θα ήθελες να ξεκινήσεις τη νέα εποχή με κάτι... δυναμικό που θα σου δώσει ιδέες για νέα ξεκινήματα;

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Υπέροχο αποτέλεσμα!
    Σίγουρα αξίζει να αποτυπώσουμε το προσωπικό μας στυλ στο εκάστοτε ημερολόγιο-σημειωματάριο μας.

    Φιλιά,
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή