Πινέλα

Πως να εφαρμοσεις το foundation ♡ Must-Haves Πινελα & Σφουγγαρακια

7:14 π.μ.


Η τοποθέτηση του foundation μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, και κάθε φορά να προσφέρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Μπορεί να γίνει με πινέλα για foundation σφιχτά, αλλά και πιο ελεύθερα όπως τα πινέλα πούδρας για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα. Επίσης, τα σφουγγαράκια αποτελούν έναν ακόμη αγαπημένο τρόπο εφαρμογής του makeup, όπως και τα τελευταία χρόνια πολλοί makeup artists χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους.



Flat Brush
Το κλασσικό πινέλο για την εφαρμογή foundation, που γνωρίσαμε ήδη από τη δεκαετία των 90's. Μου αρέσει πολύ γιατί δημιουργεί υψηλή κάλυψη, χρειάζεται όμως έπειτα σβήσιμο στο λαιμό για να μην αφήνει εφέ "μάσκας" και φαίνεται άσχημο. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο καθώς οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν stippling ή buffer πινέλα, και σφουγγαράκια.

Stippling Brush
Ιδανικά για καθημερινή χρήση του foundation, καθώς προσφέρουν ένα απαλό και φυσικό αποτέλεσμα. Τα stippling πινέλα είναι δίτριχα, και βοηθούν τα προιόντα στο πρόσωπο να αναμειγνύονται μεταξύ τους.

Buffer Brush
Ένα πινέλο που έγινε διάσημο τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλές τεχνικές του μακιγιάζ συνδέονται άμεσα με αυτό. Μας αρέσει πολύ γιατί, παρόλο που έχει πυκνές τρίχες και προσφέρει υψηλή κάλυψη, βοηθάει το προϊόν να εισχωρήσει στην επιδερμίδα και να μην αφήνει εφέ "μάσκας". Με το buffing brush μπορούμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας strobbing, bronzing.



Σφουγγαράκια
Τα αγαπάμε πολύ γιατί έχουν τη μαγική ιδιότητα να κρατούν τόσο προϊόν βάσης όσο χρειάζεται. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έρχονται σε μορφή αβγού, οπότε είναι ιδανικά ακόμα και για δύσκολες περιοχές όπως κάτω από τα μάτια, και γύρω από τη μύτη. Τα αρνητικά τους; Χρειάζονται αντικατάσταση γρήγορα, διότι συγκρατούν υγρασία στο εσωτερικό τους και βακτήρια. Για αυτό το λόγο, δεν προτείνονται για συχνή επαγγελματική χρήση, εκτός κι αν φροντίζετε να στεγνώνουν εντελώς και τα αντικαθιστάτε κάθε λίγους μήνες. Επιπλέον, ένα ακόμη αρνητικό είναι ότι απορροφούν πολύ προϊόν και έτσι το foundation μας τελειώνει πιο γρήγορα.

"Σφουγγαράκια" Σιλικόνης
Η εφαρμογή του foundation με σφουγγαράκια σιλικόνης είχε κατακλήσει για μεγάλο διάστημα το διεθνές, beauty youtube οπότε μπήκα κι εγώ στον πειρασμό να δοκιμάσω αυτό το ενδιαφέρον και... περίεργο gadget! Είναι πάρα πολύ άβολο στη χρήση του, και μετατρέπει οποιοδήποτε καλό και βολικό foundation σε μάσκα επάνω στο πρόσωπο. Είναι ένα προϊόν που πραγματικά δεν θα σύστηνα σε κανένα!

Δάχτυλα
Την πρώτη φορά που με έβαψε επαγγελματίας makeup artist, εφάρμοσε στο πρόσωπό μου το foundation με τα δάχτυλά του, και με πιέσεις προς τα έξω. Φυσικά, τότε ήμουν 20 ετών και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς δεν ήξερα πως απλά με τα δάχτυλά μας μπορούμε να τοποθετήσουμε το makeup μας. Τα δάχτυλά μας περιέχουν κάποια μικρή ποσότητα "ελαίων", τα οποία βοηθούν πολύ στη φυσική εφαρμογή του προϊόντος. Γιατί αγαπάμε την εφαρμογή με τα δάχτυλα του foundation; Απλά, γιατί βοηθούν τα προϊόντα βάσης να μην κάθονται άσχημα σε λεπτές γραμμές, και ρυτιδούλες.



Τα δικά μου αγαπημένα πινέλα, για να εφαρμόζω το foundation ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλω κάθε φορά. Πολλές φορές, μετά την εφαρμογή του makeup με πινέλο, ταμπονάρω το πρόσωπό μου και με ένα σφουγγαράκι για να δώσω ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

1. Zoeva 104/Buffer
Πυκνές και πολύ απαλές τρίχες, δίνει συνήθως αποτέλεσμα αρκετά καλυπτικό. Βοηθάει τα προιόντα να δείχνουν ένα με την επιδερμίδα μας. Το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικό και την περιποίηση της επιδερμίδας, για εφαρμογή τονωτικής λοσιόν με γλυκολικό οξύ, γιατί μπορεί να το βοηθήσει να εισχωρήσει στο δέρμα.

2. Zoeva 103/Defined Buffer
Buffing brush με γωνία, για πιο εύκολη εφαρμογή του foundation (ειδικά στις περιοχές γύρω από τη μύτη). Είναι πιο μικρό από το 104, για αυτό και το προτιμώ για χρήση σε μικρότερα πρόσωπα, και για περισσότερες λεπτομέρειες.

3. Zoeva 122/Petit Stippling
Ένα αγαπημένο μου πινέλο για καθημερινή χρήση, το οποίο είμαι σίγουρη ότι αν δοκιμάσεις θα το λατρέψεις. Εκτός από την απαλή και φυσική εφαρμογή που δίνει στο foundation, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για strobbing/bronzing καθώς και για άλλα προϊόντα σε υγρή μορφή. Για παράδειγμα, μου αρέσει να το χρησιμοποιώ με κυκλικές κινήσεις για την εφαρμογή του προϊόντος bronzer/contouring σε κρεμώδη μορφή.

4. Real Techniques by Sam & Nic Chapman Cheek Brush
Παρόλο που ονομάζεται Cheek Brush, από την αρχή μου άρεσε να τοποθετώ την πούδρα και foundation με το συγκεκριμένο πινέλο. Πλέον δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά, όμως είναι εξαιρετικό για εφαρμογή τόσο υγρών, όσο και πουδρένιων προϊόντων.

5. Real Techniques by Sam & Nic Chapman Duo Fiber Face Brush
Ελεύθερα δεμένες τρίχες, και δίτριχο πινέλο: Η ιδανική επιλογή για να δώσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα, και να δέσουμε όλα τα προϊόντα μας μεταξύ τους. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κρεμώδη προϊόντα (ρουζ, highlighter και contour) είναι ιδανικό.

6. L'oreal Paris Infallible Foundation Brush
Την πρώτη φορά που είδα αυτό το πινέλο, σκέφτηκα ότι σίγουρα θα δίνει ένα πολύ καλυπτικό και "παστωμένο" αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους τα πινέλα θεωρούνται πλέον λιγάκι ξεπερασμένα, όμως με το συγκεκριμένο μου αρέσει πολύ να απλώνω το foundation μου, ειδικά όταν θέλω ένα πιο καλυπτικό αποτέλεσμα. Παρόλο που είναι flat, οι τρίχες του δεν είναι πολύ σφιχτά δεμένες, οπότε βοηθάει για να σβήνει το makeup στο λαιμό.



Όσον αφορά τα αγαπημένα μου σφουγγαράκια, θα σας προτείνω 2 που είναι αξιόλογα και αρκετά οικονομικά. Αυτό που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό είναι το Sponge της Makeup Revolution, το οποίο είναι πολύ απαλό. Επιπλέον, το all time classic αγαπημένο μου είναι το Miracle Complexion Sponge των Real Techniques.

Αυτά ήταν τα δικά μου αγαπημένα, και tips για να επιλέξεις το κατάλληλο πινέλο για την εφαρμογή του foundation. Αν θέλεις, μπορείς να μου γράψεις και για τα δικά σου αγαπημένα πινέλα και σφουγγαράκια.

You Might Also Like

2 σχόλια